9 Υπέροχες ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης σπιτιού!

Αναμφισβήτητα κάθε εποχή του χρόνου έχει συγκεκριμένα πράγματα με τα οποία τη συνδυάζουμε! Τον χειμώνα με τα χριστουγεννιάτικα, την άνοιξη με το Πάσχα, κλπ. Δες τις αγαπημένες μας ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης σπιτιού, για να υποδεχτείς το καλοκαιράκι με τον καλύτερο τρόπο!

Η διακόσμηση του χώρου που περνάμε κάποιες από τις ώρες της ημέρας μας, αποδεδειγμένα παίζει ρόλο στην ψυχολογία μας. Ακόμη και αν η διάθεσή σου δεν είναι καλή αυτό τον καιρό, θα δεις πως θα αλλάξει αν διαμορφώσεις το σπίτι σου σε πιο καλοκαιρινή και αέρινη διακόσμηση.

Πώς να διαμορφώσεις το σπίτι σου σε πιο καλοκαιρινό mood!

Μία από τις ομορφότερες ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης του σπιτιού σου είναι να δημιουργήσεις γωνίες με έντονα χρώματα σε διάφορα σημεία. Για να το κάνεις αυτό, μπορείς να αξιοποιήσεις φρούτα και λουλούδια εποχής, με κίτρινα, κόκκινα ή πορτοκαλί χρώματα.

βάζα διακόσμησης καλοκαιρινής με φρούτα ή λουλούδια

Μπορείς να πάρεις γυάλινα διαφανή βάζα και να τοποθετήσεις μέσα κάποιο από τα χρωματιστά αυτά φρούτα και λαχανικά, δίνοντας αέρα καλοκαιριού σε κάθε χώρο.

Εναλλακτικά, μπορείς να αφήσεις ωμά τα φρούτα σε κάποιο δίσκο ή όμορφη πιατέλα, για να κάνουν τη δουλειά τους από μόνα τους.

λεμόνια ιδέα καλοκαιρινής διακόσμησης σπιτιού

Στην άνω λογική, μπορείς να προτιμήσεις τα λεμόνια. Πέρα από το ότι είναι ιδανικά από χρώμα ως μία από τις ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης του σπιτιού με κίτρινο, δε χαλούν εύκολα εκτός ψυγείου.

Εκτός αυτού, το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο στο μυαλό όλων μας με την παγωμένη λεμονάδα. Έτσι, ακόμη και αν χρησιμοποιήσεις το λεμόνι ως εικόνα σε κάδρα ή πίνακες στον χώρο σου, θα έχεις την επιθυμητή καλοκαιρινή αύρα παντού γύρω σου!

κάδρο με λεμόνι

σετ λεμονάδας καλοκαίρι

κάδρα με λεμόνια

βάζο με λεμόνια

Μια άλλη εύκολη λύση στη λίστα με ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης σπιτιού, είναι τα διακοσμητικά μαξιλάρια με χαρούμενα και χρωματιστά μοτίβα ή με σχέδια που παραπέμπουν σε καλοκαίρι.

Έντονα μπλε, κίτρινα, ροζ, κόκκινα χρώματα ή σχέδια όπως άγκυρες, λεμόνια, φοίνικες κλπ, μπορούν να δώσουν τον αέρα καλοκαιριού. Τα μαξιλάρια αυτά μπορείς να τα εκμεταλλευτείς σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Από τον καναπέ του σαλονιού, αντικαθιστώντας τα χειμερινά, ως το μπαλκόνι και την κουζίνα!

ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης σπιτιού χρώματα

μαξιλάρια καλοκαιρινά

ψάθινα διακοσμητικά τοίχου

μαξιλάρια καλοκαιρινά για σπίτι διακόσμηση

Πώς να φέρεις το καλοκαίρι στο σπίτι σου μέσω της διακόσμησης!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη λατρεύει κάθε λογής κεριών το καλοκαίρι. Στο μυαλό όλων μας κυριαρχούν τα φαναράκια σε διάφορα μεγέθη. Ναι μεν είθισται να τα τοποθετούμε στο πάτωμα στο μπαλκόνι και την αυλή, αλλά μπορείς να τα βάλεις και στο εσωτερικό!

Καθώς ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε εικόνες καλοκαιρινής διακόσμησης στο σπίτι μας, μπορούμε να τα βάλουμε ακόμη και στο σαλόνι! Αν επιλέξεις και αρωματικά κεριά, το αποτέλεσμα θα’ ναι ακόμη καλύτερο!

φαναράκια

φανάρια κεριά καλοκαίρι

μεγάλο κερί σε φανάρι στο πλαίσιο καλοκαιρινής διακόσμησης

Όπως αναφέραμε ξανά, το καλοκαίρι το συσχετίζουμε με θάλασσα. Τί πιο ωραίο λοιπόν από το να φέρεις τον βυθό στο σπίτι σου! Μπορείς να μαζέψεις ή να αγοράσεις κοχύλια διαφόρων ειδών και να τα στολίσεις στο σαλόνι σου!

Υπάρχουν και γιρλάντες με αστερίες ή κοχύλια σε γνωστές αλυσίδες καταστημάτων που μπορείς να κρεμάσεις σε καθιστικό ή υπνοδωμάτιο!

κοχύλια σε πιατέλα αλλαγή καλοκαιρινής διακόσμησης σπιτιού

γιρλάντα με κοχύλια ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης σπιτιού

Από την άνοιξη και μετά, τα λουλούδια έχουν την τιμητική τους στη διακόσμηση του σπιτιού. Βρες ένα όμορφο καλάθι μπαμπού. Γέμισέ το με τεχνητά χρωματιστά λουλούδια και κρέμασέ το στην είσοδο του σπιτιού.

Αντίστοιχο εφέ μπορείς να δημιουργήσεις με βάζα, γλάστρες ή ζαρντινιέρες στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού. Είτε με φυσικά είτε με τεχνητά φυτά!

καλάθι με λουλούδια

Μια πιο εναλλακτική ιδέα για να διακοσμήσεις το σπίτι σου πιο καλοκαιρινά, είναι τα χρωματιστά σκεύη και πιατικά. Δε σου λέω να αντικαταστήσεις όλη σου την οικοσκευή.

Μπορείς όμως να πάρεις ένα σερβίτσιο σε έντονο χρώμα και να το διακοσμήσεις σε κάποια ραφιέρα κουζίνας ή σαλονιού. Το αποτέλεσμα της καλοκαιρινής διακόσμησης θα απογειωθεί αν ταιριάξεις το χρώμα των πιάτων με μια λουλουδάτη κουρτίνα ή κάποιο τεχνητό φυτό στον χώρο!

χρωματιστά σκεύη κουζίνας

χρωματιστά πιάτα καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού

Πώς να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει πιο καλοκαιρινό!

Με αντίστοιχο σκεπτικό που είπαμε για πιάτα, μπορείς να προσαρμόσεις και την κρεβατοκάμαρα. Αγόρασε 2 ή 3 σετ από πολύχρωμα σεντόνια. Θα δεις ότι όλη σου η διάθεση θα αλλάξει, καθώς θα σου έρχονται εικόνες από καλοκαίρι.

χρωματιστά σεντόνια ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης

Φυσικά από τις ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης σπιτιού δεν μπορούν να λείπει το στοιχείο της θάλασσας. Βρες μερικούς μικρούς πίνακες με τοπία θάλασσας, παραλίες, φοινικόδεντρα ή ό,τι άλλο σου αρέσει.

Τοποθέτησέ τους διάχυτα στα δωμάτια του σπιτιού. Θα δεις ότι το σπίτι σου θα μυρίσει καλοκαίρι, καθώς θα μοιάζει με νησί!

Πηγή: e-Diva.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ