8 DIY γλάστρες από παλιά αντικείμενα του σπιτιού!

Τα DIYs στο σπίτι είναι ο καλύτερος τρόπος να προσθέσεις τη προσωπική σου πινελιά στο decor του σπιτιού. Υπάρχουν ιδέες πολύ πρωτότυπες και έξυπνες που θα σου γλιτώσουν χρήματα και θα σε βοηθήσουν να ανακυκλώσεις παλιά αντικείμενα στο σπίτι.

Υπάρχουν πολλά πράγματα μέσα στο σπίτι τα οποία θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν σε γλάστρες. Και μιλάμε για γλάστρες τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου. Παρακάτω θα βρεις 8 καταπληκτικές ιδέες για DIY γλάστρες από παλιά αντικείμενα του σπιτιού!

8 Αντικείμενα που μπορείς να μετατρέψεις σε γλάστρες για το σπίτι!

1. Μεταμόρφωσε διάφορα παλιά συρτάρια σε παρτέρια!

γλάστρες συρτάρια

Φανταστική ιδέα τόσο για τον εσωτερικό αλλά και για τον εξωτερικό χώρο στο σπίτι σου είναι να μετατρέψεις σε γλάστρες-παρτέρια διάφορα παλιά συρτάρια. Ανανέωσε το χρώμα τους, βάλε και όμορφα πόμολα ή αναπαλαίωσε τα ήδη υπάρχοντα και πρόσθεσε χρωματιστά φυτά. Μπορείς είτε να τα βάλεις στον τοίχο σε σειρά είτε στο δάπεδο το ένα πάνω στο άλλο ως σύνθεση!

2. DIY γλάστρες από παλιά κουζινικά!

diy γλάστρες

Κι όμως, μπορείς να μετατρέψεις και τα παλιά σου κουζινικά σε γλάστρες! Εδώ βλέπουμε παλιά στραγγιστήρια που μετατράπηκαν σε ιδιαίτερες κρεμαστές γλάστρες. Συμπέρασμα: σκέψου το καλά πριν πετάξεις ή χαρίσεις τα παλιά σου κουζινικά!

3. Γλάστρες-κλουβιά για εντυπωσιακό decor στον κήπο!

diy γλάστρες κλουβιά

Σε όμορφες γλάστρες μπορούν να μετατραπούν και παλιά κλουβιά. Γεμίζοντας ένα κλουβί με πρασινάδες και φυτά που βγαίνουν από έξω θα έχεις ένα τέλειο διακοσμητικό για το κήπο. Extra tip: βάψε λευκό το παλιό κλουβί σου για να κάνει αντίθεση με το πράσινο των φυτών και να δείχνει εντυπωσιακό!

4. Διακόσμησε το κήπο με φυτά μέσα σε παλιά λάστιχα αυτοκινήτου!

Εάν διαθέτεις παλιά λάστιχα αυτοκινήτου και δε ξέρεις πως να τα εκμεταλλευτείς τότε μετάτρεψε τα σε γλάστρες για το κήπο. Μάλιστα, μπορείς να προσθέσεις και πόδια ως βάση για ένα όμορφο και προσεγμένο αποτέλεσμα!

5. Όμορφη διακόσμηση στον κήπο με παλιό ποδήλατο ως γλάστρα!

διακοσμητικά τοίχου στο κήπο

Η διακόσμηση κήπου με παλιά ποδήλατα είναι επίσης τέλεια ιδέα. Χρησιμοποίησε το μπροστινό καλαθάκι για γλάστρα, δώσε όμως προσοχή σε όλη τη κατασκευή του ποδηλάτου έτσι ώστε να δείχνει εντυπωσιακή η νέα σου γλάστρα-ποδήλατο. Ιδιαίτερη ιδέα είναι να κόψεις στη μέση το ποδήλατο και να το τοποθετήσεις στο τοίχο έτσι ώστε να φαίνεται σαν να βγαίνει από τον τοίχο!

6. Χρησιμοποίησε παλιά ζευγάρια παπούτσια για πρασινάδες και λουλουδάκια!

φυτά παπούτσια

Χαριτωμένη ιδέα είναι να βάλεις χώμα και λουλουδάκια σε παλιά παπούτσια που είναι σε καλή κατάσταση. Μιλάμε για σαμπό, γαλότσες ή ακόμα και μποτάκια ή γόβες!

7. DIY γλάστρα από παλιό φωτιστικό οροφής!

γλάστρα από παλιό φωτιστικό

Σε εντυπωσιακή γλάστρα μπορεί να μεταμορφωθεί και ένα παλιό φωτιστικό οροφής και συγκεκριμένα ένας παλιός πολυέλαιος. Ενσωμάτωσε μικρά γλαστράκια και βάψε όλη τη κατασκευή στο ίδιο χρώμα για ομοιομορφία!

8. Μεταμόρφωσε ένα κηροπήγιο σε διακοσμητικό με φυτά!

γλάστρα κηροπήγιο

Αντίστοιχη ιδέα με το φωτιστικό-γλάστρα είναι και το κηροπήγιο-γλάστρα. Είναι ιδανική ιδέα για τους λάτρεις του vintage!

Πηγή: Ediva.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ