5 Ανθεκτικά φυτά για να διακοσμήσεις το σπίτι σου!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν μια τέλεια πινελιά στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Κι αυτό γιατί δίνουν χρώμα και ζωντάνια στο χώρο. Αν όμως δεν το έχεις πολύ με τις πρασινάδες ή δεν έχεις το χρόνο να διαθέσεις για τη φροντίδα τους τότε υπάρχουν μερικά ανθεκτικά φυτά που δύσκολα θα σου πεθάνουν!

Είναι αλήθεια ότι πολλά εύκολα φυτά δεν υπολείπονται σε ομορφιά από τα πιο απαιτητικά. Έτσι, ακόμα κι αν δεν το έχεις με την κηπουρική δε χρειάζεται να τα στερείσαι. Ανακάλυψε λοιπόν 5 ανθεκτικά φυτά για να διακοσμήσεις το σπίτι σου!

5 Φυτά εσωτερικού χώρου που αντέχουν!

1. Δράκαινα

μεγάλη δράκαινα γλάστρα 

Η δράκαινα είναι ένα εντυπωσιακό φυτό που έχει αρκετές ποικιλίες και φτάνει σε διάφορα ύψη. Το πλεονέκτημα της είναι ότι είναι ιδιαίτερα ανθεκτική, μιας και αντέχει σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Απόφυγε όμως να την τοποθετήσεις σε σημεία στο σπίτι που πέφτει έντονο φως. Χρειάζεται πότισμα περίπου μια φορά στις 10 μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν ξεχαστείς λίγο δεν έγινε κάτι!

2. Σανσεβιέρια

γλώσσα της πεθεράς 

Η γλώσσα της πεθεράς, ή σανσεβιέρια είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά φυτά εσωτερικού χώρου. Και ο λόγος για αυτό, εκτός από την ομορφιά του, είναι ότι είναι ένα εύκολο φυτό. Τοποθέτησε την σε ένα σημείο με έμμεσο φως, πότισε την περίπου 1 φορά στις 2 εβδομάδες και σίγουρα δε θα σου πάθει τίποτα!

3. Φτέρη

κρεμασμένη φτέρη σαλόνι 

Η φτέρη είναι ένα πανέμορφο φυτό που ταιριάζει τέλεια για να διακοσμήσει κρεμαστά καλάθια, μιας που τα φύλλα της πέφτουν όμορφα! Το χώμα της πρέπει να είναι νωπό, γι’ αυτό αν θες να καταλάβεις αν χρειάζεται πότισμα αρκεί να το πιάσεις. Πέρα από αυτό, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη απαίτηση φωτισμού ή θερμοκρασίας.

4. Κρασούλα

κρασούλα γλάστρα ανθεκτικά φυτά 

Η κρασούλα ανήκει στην κατηγορία των παχυφύτων, επομένως η φροντίδα της δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Μπορεί να διακοσμήσει τέλεια το τραπεζάκι σου ή ακόμα και το δάπεδο σε μια μεγάλη γλάστρα. Χρειάζεται πότισμα περίπου μια φορά την εβδομάδα και αγαπά το φως. Ένα στοιχείο για την κρασούλα που πιθανό να μη γνωρίζεις είναι ότι θεωρείται ένα τυχερό φυτό, ιδιαίτερα για τα οικονομικά σου, μιας και τα φύλλα της θυμίζουν νομίσματα!

5. Φίκος ελάστικα

φίκος ελάστικα ψάθινο καλάθι 

Ο φίκος ελάστικα είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που ευτυχώς είναι αρκετά εύκολο στη διατήρηση του! Ένα καλό σημείο στο σπίτι σου για το φίκο είναι δίπλα από κάποιο παράθυρο, όπου φτάνει αρκετό φως. Έτσι, θα αναπτυχθεί σχετικά γρήγορα. Χρειάζεται κανονικό πότισμα και μάλιστα μπορείς να καταλάβεις από τα φύλλα του αν το ποτίζεις όσο χρειάζεται! Αν λοιπόν τα φύλλα του δείχνουν πεσμένα τότε σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερο νερό.

Πηγή: ediva.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ