Κομψές ιδέες για να γεμίσεις ένα μεγάλο σαλόνι!

Το να έχεις ένα μικρό χώρο και να καλείσαι να τα χωρέσεις όλα σε αυτόν και μάλιστα με στυλ δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, εξίσου μεγάλη πρόκληση είναι το να έχεις ένα μεγάλο χώρο και να πρέπει να τον διακοσμήσεις κάνοντας τον να δείχνει cozy. Ένα μεγάλο σαλόνι λοιπόν μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη τύχη όσο νόμιζες, αν δεν ξέρεις πως να το γεμίσεις σωστά. Εμείς είμαστε όμως εδώ για να σου δείξουμε πως να το κάνεις!

Είναι αλήθεια ότι ένας μεγάλος χώρος μπορεί να δείχνει κρύος και απρόσωπος αν δεν τον επιμεληθείς σωστά. Ανακάλυψε μερικές κομψές ιδέες για να γεμίσεις ένα μεγάλο σαλόνι!

Πως να διακοσμήσεις ένα μεγάλο σαλόνι!

Τοποθέτησε έναν μεγάλο γωνιακό καναπέ

μεγάλο σαλόνι μεγάλος γωνιακός γκρι καναπές

Το μεγάλο πλεονέκτημα του να έχεις ένα μεγάλο σαλόνι είναι ότι μπορείς να φιλοξενήσεις αρκετά άτομα. Βέβαια, προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να έχεις και αρκετά καθίσματα! Ένας μεγάλος γωνιακός καναπές είναι μια τέλεια επιλογή αν έχεις ένα σαλόνι που μπορεί να τον χωρέσει. Έτσι, δε θα έχεις να προβληματίζεσαι για το που θα βολευτεί ολόκληρη η παρέα σου!

Διακόσμησε με τολμηρά χαλιά

σαλόνι διπλό χαλί

Όταν έχεις ένα μικρό σαλόνι τότε αναγκάζεσαι να κάνεις πιο basic επιλογές ακόμα και στα δευτερεύοντα στοιχεία, όπως είναι τα χαλιά. Τώρα όμως που το σαλόνι σου είναι μεγάλο μπορείς να πειραματιστείς και να προτιμήσεις τολμηρά χαλιά. Μάλιστα, μια μοντέρνα λύση είναι να κάνεις layering με δύο χαλιά, πράγμα που θα γεμίσει και θα κάνει πιο ζεστό το μεγάλο σου σαλόνι!

Διαχώρισε νοητά το χώρο

σαλόνι τραπεζαρία

Όταν έχεις ένα ευρύχωρο σαλόνι τότε μπορεί να δείχνει μονότονο. Αν θέλεις λοιπόν να δώσεις ετερογένεια στο μεγάλο σου χώρο τότε χώρισε νοητά το σαλόνι σε διάφορες ζώνες. Για παράδειγμα, μπορείς να μετατρέψεις ένα σημείο του σαλονιού σε τραπεζαρία ή να φτιάξεις μια cozy γωνία με πολυθρόνα για χαλάρωση.

Διακόσμησε με μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου

τηλεόραση μεγάλα φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν πλέον ένα αγαπημένο διακοσμητικό. Ωστόσο, όταν ο χώρος σου είναι περιορισμένος σε μέγεθος τότε πρέπει να περιοριστείς σε μερικές μικρές γλάστρες. Αν όμως το σαλόνι σου είναι μεγάλο τότε μπορείς να διακοσμήσεις ακόμα και με τα μεγαλύτερα φυτά και να δώσεις στο σαλόνι μια μεγάλη δόση πράσινου!

 Μην ξεχνάς τους τοίχους σε ένα μεγάλο σαλόνι

πολυθρόνα τζάκι ράφια

Οι άδειοι τοίχοι δεν έχουν τίποτα να προσδώσουν σε ένα χώρο. Μάλιστα, αν πρόκειται για έναν μεγάλο χώρο τότε οι άδειοι τοίχοι θα τον κάνουν να δείχνει ακόμα πιο κρύος. Φρόντισε λοιπόν να διακοσμήσεις τους τοίχους με στοιχεία που σου αρέσουν, όπως είναι τα ράφια και οι πίνακες. Έτσι, το σαλόνι σου θα δείξει απευθείας πιο γεμάτο και ζεστό!

Πηγή: Ediva.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ