8 Ιδέες για διακόσμηση με γλάστρες στο σαλόνι

φυτά και τα λουλούδια θα ομορφύνουν το σαλόνι σου και θα του δώσουν μια πνοή φρεσκάδας και ζωντάνιας. Οι πρασινάδες στις διάφορες γλάστρες έχουν τεράστια σημασία αισθητικά και πλέον θεωρούνται must στοιχεία διακόσμησης για κάθε ολοκληρωμένο εσωτερικό χώρο.

Πέρα από τη σωστή επιλογή φυτών για κάθε σημείο του σπιτιού, σημαντική είναι και η επιλογή στις γλάστρες για το κάθε φυτό. Με τις σωστές αγορές θα αναβαθμίσεις το χώρο σου και θα τον κάνεις να δείχνει κομψό και περιποιημένο. Παρακάτω θα σου δώσουμε 8 φανταστικές ιδέες για γλάστρες εσωτερικού χώρου που θα ομορφύνουν το καθιστικό του σπιτιού σου!

Διακόσμηση στο καθιστικό με γλάστρες και φυτά!

1. Ψάθινη γλάστρα-καλάθι για το καθιστικό!

ψάθινη γλάστρα στο σαλόνι

Η ψάθινη υφή είναι διακριτική και μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε στυλ εσωτερικού χώρου. Έτσι, είναι μια καλή ιδέα και για το δικό σου σαλόνι. Μια ψάθινη γλάστρα τύπου καλάθι θα δώσει μια μοντέρνα νότα στο σπίτι σου και μη ξεχνάς πως οι γήινες υφές και χρώματα είναι η τέλεια λύση όταν θες να διακοσμήσεις έναν εντυπωσιακό αλλά κομψό χώρο!

2. Γλάστρες σε βάσεις!

γλάστρες σε βάση

Άλλη μια όμορφη λύση για το καθιστικό είναι οι γλάστρες με βάσεις. Στις βάσεις μπορείς να πειραματιστείς και να διαλέξεις ξύλινες βάσεις ή μεταλλικές σε διάφορα ύψη ή στο ίδιο ύψος. Τα διαφορετικά ύψη είναι πιο ενδιαφέρουσα επιλογή γιατί έτσι θα δημιουργήσεις μια σύνθεση που θα τραβάει το μάτι και δε θα είναι μονότονη.

3. Oversized τσιμεντένιες – πέτρινες γλάστρες στο καθιστικό!

μεγάλη γλάστρα στο σαλόνι

Οι oversized γλάστρες σε κάποια γωνία του σαλονιού θα λειτουργήσουν ως statement διακοσμητικά στοιχεία. Ειδικά με τσιμεντένιες ή πέτρινες γλάστρες, η διακόσμηση του σαλονιού θα απογειωθεί. Σε τέτοιες μεγάλες γλάστρες ταιριάζει να βάλεις επιβλητικά φυτά όπως για παράδειγμα μια ελιά εσωτερικού χώρου!

4. Μακρόσθενη γλάστρα τύπου βάζο!

γλάστρα βάζο

Όπως δε πρέπει να φοβάσαι τη διακόσμηση με ογκώδεις γλάστρες έτσι δε πρέπει να φοβάσαι και τη διακόσμηση με ψηλές γλάστρες. Ίσα ίσα που αν διαλέξεις μια ψηλή μακρόσθενη γλάστρα και βάλεις ένα ψηλό φυτό μέσα θα δημιουργήσεις κάτι πολύ εντυπωσιακό και γοητευτικό.

Γενικότερα το να δημιουργείς επίπεδα με διάφορα ύψη στα διακοσμητικά και τα φυτά σου είναι μια πολύ καλή ιδέα που προτείνουν οι διακοσμητές!

5. Χρυσές γλάστρες για ένα εντυπωσιακό σαλόνι!

χρυσές γλάστρες

Το χρυσό και το ασημί σε μικρά σημεία στο σπίτι θα κάνουν τη διαφορά στη διακόσμηση. Ειδικά οι χρυσές γλάστρες θα κάνουν το σαλόνι σου να δείχνει κομψό, πολυτελές και ακριβό!

6. Γέμισε μια μικρή βιβλιοθήκη ή ένα έπιπλο με μικρά γλαστράκια!

γλαστράκια με φυτά

Φανταστική ιδέα είναι να γεμίσεις με μικρά γλαστράκια μια μικρή βιβλιοθήκη του σπιτιού ή ένα έπιπλο με ράφια. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια ξύλινη σκάλα. Χρησιμοποίησε γλαστράκια σε διάφορα μεγέθη και υλικά!

7. Μικρές γλάστρες που κρέμονται από macrame σχοινιά!

γλαστράκια που κρέμονται

Αν έχεις μικρό σαλόνι τότε η τέλεια λύση για εσένα είναι να κρεμάσεις μικρά γλαστράκια από το ταβάνι με macrame σχοινιά. Ειδικά εάν έχεις ένα boho σαλόνι τότε αυτή η μικρή σύνθεση θα ταιριάξει άψογα με τον χώρο σου!

8. Γυάλινη γλάστρα-βάζο για τα φυτά στο σαλόνι!

γυάλινη γλάστρα βάζο

Τέλος, όμορφη ιδέα είναι και η διακόσμηση με γυάλινες γλάστρες-βάζα. Μπορείς να τα βάλεις σε κεντρικά σημεία όπως για παράδειγμα στο τραπεζάκι του σαλονιού, στο έπιπλο στην είσοδο του σπιτιού ή στη τραπεζαρία!

Πηγή: Ediva.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ