10 Τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού για το 2022

Η διακόσμηση του σπιτιού είναι σημαντική υπόθεση. Η ανάγκη να έχουμε το σπίτι μας όμορφο, περιποιημένο και καλαίσθητα διακοσμημένο είναι μεγάλη. Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια που περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος στα σπίτια μας, αυτή η ανάγκη εντάθηκε. Η διακόσμηση του σπιτιού είναι φυσικά προσωπική υπόθεση, αλλά πάντα μας αρέσει να ρίχνουμε μια ματιά σε άλλα σπίτια ή σε περιοδικά διακόσμησης για να παίρνουμε ιδέες. Οι τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού το 2022 είναι αρκετές, προσαρμοσμένες στις δικές μας ανάγκες και εύκολες να υιοθετηθούν.

Πώς θα διακοσμήσεις το σπίτι το 2022

Ουδέτερα χρώματα

σπίτι με ουδέτερα χρώματα

Λευκό, μπεζ και γκρι είναι τα βασικά χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2022 στα σπίτια. Οι διαρκείς καραντίνες και η παραμονή μας στο σπίτι μάς έκανε να αποζητάμε την ηρεμία και τη χαλάρωση. Έτσι γεννήθηκε η ανάγκη για μια πιο ουδέτερη χρωματική παλέτα στους τοίχους, τα έπιπλα και τα υφάσματα. Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι να βάψεις το σπίτι ή να αλλάξεις κάποια έπιπλα, σου προτείνουμε να κινηθείς σε αυτά τα χρώματα.

Μινιμαλισμός στη διακόσμηση σπιτιού το 2022

μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού το 2022

Ο μινιμαλισμός είναι βασικό στοιχείο σε κάποια συγκεκριμένα στυλ διακόσμησης, όπως είναι το σκανδιναβικό. Ωστόσο, το 2022 φαίνεται να επεκτείνει την επιρροή του στις γενικότερες τάσεις διακόσμησης του σπιτιού. Ο μινιμαλισμός επιτάσσει λιτότητα και λειτουργικότητα του χώρου. Η μινιμαλιστική διακόσμηση δίνει σημασία σε ένα-δύο μεγάλα έπιπλα που καθορίζουν τον χώρο και δεν αναλώνεται σε πολλά διακοσμητικά και στολισμό. Συνεπώς, μπορούμε να πούμε ότι αυτή η μεταστροφή στην πιο απλή διακόσμηση σπιτιού το 2022 είναι ακόμη μία απόρροια της πανδημίας και της ανάγκης μας για άνεση.

Πολυλειτουργικοί χώροι και έπιπλα

πολυλειτουργικό σπίτι

Όπως είναι φανερό, στόχος της διακόσμησης του 2022 είναι η άνεση και η λειτουργικότητα. Γι’ αυτό και δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην εκμετάλλευση κάθε χώρου στο μέγιστο. Η χρήση διαχωριστικών, έξυπνων αποθηκευτικών μέσων και επίπλων, τα οποία συνήθως επιτελούν περισσότερες της μίας λειτουργίες, θεωρούνται απαραίτητα. Είναι καιρός, άλλωστε, να βρούμε στο σπίτι μας την άνεση και χαλάρωση που δικαιούμαστε και να μην ασχολούμαστε συνεχώς με τη διατήρησή του.

Στρογγυλεμένα έπιπλα στη διακόσμηση σπιτιού το 2022

στρογγυλεμένα έπιπλα στη διακόσμηση σπιτιού το 2022

Τα καμπυλωτά και πιο στρογγυλεμένα έπιπλα είναι μία από τις τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού το 2022, η οποία συνεχίζει από τα προηγούμενα χρόνια. Τα στρογγυλεμένα τελειώματα στα έπιπλα κάνουν τον χώρο πιο προσιτό και ρομαντικό. Αν θέλεις, λοιπόν, να ακολουθήσεις αυτή την τάση, απόφυγε τις σκληρές και έντονες γωνίες στα έπιπλά σου.

Βελούδο

βελούδο στη διακόσμηση του σπιτιού το 2022

Το βελούδο είναι ένα απαλό ύφασμα που προσδίδει ζεστασιά, αλλά και κάποια μεγαλοπρέπεια στον χώρο. Συνήθως συνδυάζεται με την άλλη τάση για το 2022, τις στρογγυλεμένες άκρες. Μπορείς να επενδύσεις σε μία πολυθρόνα, καρέκλα ή και βελούδινα μαξιλάρια για να αναβαθμίσεις τη διακόσμησή σου. Ιδιαίτερα το πράσινο θα έχει την τιμητική του την επερχόμενη χρονιά, καθώς είναι ένα από τα χρώματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να “σπάσουμε” την ουδέτερη χρωματική παλέτα.

Φύση στη διακόσμηση σπιτιού το 2022

φύση στη διακόσμηση σπιτιού το 2022https://www.ediva.gr/wp-content/uploads/2021/10/fysh-sto-spiti-225x300.jpg 225w, https://www.ediva.gr/wp-content/uploads/2021/10/fysh-sto-spiti-768x1024.jpg 768w, https://www.ediva.gr/wp-content/uploads/2021/10/fysh-sto-spiti-1152x1536.jpg 1152w" sizes="(max-width: 1200px) 100vw, 1200px" width="1200" height="1600" />

Ακόμα μία τάση στη διακόσμηση σπιτιού το 2022 που προέκυψε από τις ανάγκες μας στις προηγούμενες καραντίνες. Ο εγκλεισμός στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα και η αποχή από τη φύση μας έκαναν να τη θέλουμε πιο κοντά μας. Γι’ αυτό και το 2022 φέρνουμε τη φύση μέσα στο σπίτι, στολίζοντας κάθε γωνιά με τα αγαπημένα μας φυτά.

Φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά στη διακόσμηση

οικολογική διακόσμηση

Η οικολογική μας συνείδηση γίνεται ολοένα και πιο οξυμένη τα τελευταία χρόνια και αυτό αντικατοπτρίζεται και στη διακόσμηση του σπιτιού. Οι τάσεις για το 2022 θέλουν υλικά όπως το ξύλο, την πέτρα, τον πηλό, τα ανακυκλώσιμα μέταλλα και το γυαλί να πρωτοστατούν στα σπίτια μας.

Vintage αντικείμενα

vintage αντικείμενα

Η προσθήκη κάποιων vintage αντικειμένων σε ένα κατά τα άλλα πιο μίνιμαλ σπίτι θα δώσει μια ζεστασιά και έναν χαρακτήρα στον χώρο σου. Μπορείς να προμηθευτείς vintage έπιπλα σε πιο έντονα χρώματα (πορτοκαλί, καφέ, πράσινο) και να δώσεις κάποιες πινελιές χρώματος στο σπίτι σου.

Γραφείο στο σπίτι

γραφείο στο σπίτι

Επειδή αυτά τα δύο τελευταία χρόνια το σπίτι μας έγινε για κάποιο χρονικό διάστημα και ο χώρος εργασίας μας, έπρεπε να βρούμε τρόπο να τον κάνουμε όσο καλύτερο γίνεται. Γι’ αυτό φροντίζει η διακόσμηση και το 2022. Μία από τις τάσεις αφορά την καλύτερη δυνατή ενσωμάτωση ενός γραφείου στο σπίτι. Και αν ο χώρος δεν επαρκεί, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις έξυπνα έπιπλα. Γραφεία που βρίσκονται στον τοίχο ή αναδιπλώνονται σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Αντιθέσεις στη διακόσμηση σπιτιού το 2022

αντιθέσεις στη διακόσμηση

Οι χρωματικές αντιθέσεις στη διακόσμηση του σπιτιού είναι ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο. Σπάνε τη μονοτονία που δημιουργεί η μονοχρωμία και δίνουν στον χώρο σου χαρακτήρα.

Όπως έγινε σαφές, η διακόσμηση το 2022 εξυπηρετεί τις ανάγκες μας και θέτει ως προτεραιότητα την άνεση και τη λειτουργικότητα. Ωστόσο, δε χάνει τίποτα από καλαισθησία και ομορφιά.

Πηγή: eDiva.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ