5 Εντυπωσιακοί τρόποι να διακοσμήσεις το τζάκι

Το τζάκι είναι όνειρο πολλών αφού προσδίδει στο σπίτι ζεστασιά και το κάνει πιο cozy. Αν είσαι από τις τυχερές που έχουν τζάκι στο σαλόνι τους τότε πρέπει να το διακοσμήσεις και κατάλληλα ώστε να το αναδείξεις! Οι τρόποι για να το κάνεις εξάλλου είναι πάρα πολλοί και σίγουρα θα βρεις κάποιον που να ταιριάζει στο στυλ διακόσμησης που έχεις επιλέξει.

Είναι αλήθεια ότι σε ένα σπίτι με τζάκι αυτό αποτελεί το κεντρικό σημείο του δωματίου. Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να επιμεληθείς τη διακόσμηση πάνω, γύρω ή μέσα του. Ανακάλυψε λοιπόν 5 εντυπωσιακούς τρόπους να διακοσμήσεις το τζάκι!

Πως να διακοσμήσεις στιλάτα το τζάκι σου!

1. Κρέμασε καθρέφτες

Ο καθρέφτης είναι ένα αγαπημένο διακοσμητικό καθώς κάνει το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και φωτεινότερος. Και ένα τέλειο σημείο για να τον διακοσμήσεις είναι πάνω από το τζάκι σου. Οι επιλογές που έχεις σε στυλ καθρέφτη είναι άπειρες! Μπορείς λοιπόν να διαλέξεις έναν στρογγυλό καθρέφτη, έναν ορθογώνιο ή έναν καθρέφτη με περίτεχνη κορνίζα. Επιπλέον, αν το τζάκι σου έχει ράφι από πάνω μπορείς απλά να ακουμπήσεις τον καθρέφτη ή τους καθρέφτες επάνω του.

2. Διακόσμησε με φυτά

Τα φυτά είναι μια μεγάλη τάση στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Αν λοιπόν έχεις πολλά φυτά εσωτερικού χώρου και ψάχνεις σημείο για να τα τοποθετήσεις τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πάνω ή το πλαϊνό μέρος από το τζάκι σου. Διακόσμησε λοιπόν με γλάστρες γύρω από το τζάκι και θα δώσεις χρώμα και ζωή στο σημείο.

3. Χρησιμοποίησε τα βάζα στη διακόσμηση

Μερικά βάζα είναι αρκετά για να μεταμορφώσουν το τζάκι σου! Μπορείς λοιπόν να διαλέξεις ένα-δύο μεγάλα βάζα που θα τοποθετήσεις στη βάση του τζακιού σου. Για να γεμίσεις τα βάζα αυτά μπορείς να τοποθετήσεις λουλούδια, αποξηραμένα φυτά, κλαδιά ή pampass grass. Αν έχεις χώρο και επάνω από το τζάκι τότε μπορείς να διακοσμήσεις με βάζα και εκεί.

4. Βάλε λίγη τέχνη με πίνακες

Όπως είπαμε, το τζάκι είναι συνήθως τοποθετημένο κεντρικά στο σαλόνι. Μια καλή ιδέα λοιπόν είναι να διακοσμήσεις τον τοίχο επάνω από το τζάκι με έναν εντυπωσιακό πίνακα. Με τον τρόπο αυτό θα δώσεις μια πιο σοφιστικέ πινελιά στο σαλόνι σου!

5. Διακόσμησε με κεριά μέσα και έξω από το τζάκι

Αν δε χρησιμοποιείς το τζάκι σου τότε μπορείς να διακοσμήσεις ακόμα και το εσωτερικό του! Και ένας κλασικός τρόπος να το κάνεις είναι τοποθετώντας αρκετά κεριά μέσα. Φυσικά, μπορείς να διακοσμήσεις με κεριά τόσο επάνω όσο και στο πλάι. Ειδικά όταν ανάψεις τα κεριά θα δεις ότι το σαλόνι θα δείχνει πολύ ζεστό και ρομαντικό!

Πηγή: Ediva.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ