10 Ιδέες για στολισμό με φωτάκια μπαταρίας

Τα λαμπάκια είναι τόσο σημαντικό στολίδι για τα Χριστούγεννα όσο και το δέντρο θα λέγαμε! Πιο συγκεκριμένα, τα φωτάκια μπαταρίας είναι από τις καλύτερες επιλογές σε αυτή τη κατηγορία! Είναι πιο εύκολα στη χρήση από τα κλασικά λαμπάκια αφού γλιτώνεις από τα ενοχλητικά καλώδια. Δεν πιάνουν τόσο χώρο και φυσικά κάνεις και οικονομία! Και μην ξεχνάμε τη ποικιλία που έχουν σε σχέδια, χρώματα και σχήματα! Παρακάτω θα βρεις δημιουργικές προτάσεις για εντυπωσιακή διακόσμηση με φωτάκια μπαταρίας!

10 ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με φωτάκια μπαταρίας!

1. Γέμισε βάζα και γυάλινα αντικείμενα

Γυάλινο βάζο και διακοσμητικά γεμισμένα με φωτάκια μπαταρίας 

Είναι από τις πιο απλές αλλά και πιο εντυπωσιακές ιδέες. Οποιουδήποτε μεγέθους βάζο αρκεί! Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις ανθοδοχεία, μεγάλα γυάλινα μπωλ ή οποιοδήποτε διάφανο διακοσμητικό με κενό χώρο διαθέτεις! Ιδανική σύνθεση για τα ράφια της βιβλιοθήκης σου, το τραπεζάκι και φυσικά το πάτωμα. Μαζί με τα φωτάκια μπορείς να βάλεις και άλλα στολίδια μέσα και μικροαντικείμενα.

2. Περιστοίχισε τα παράθυρα και τις πόρτες

Στολισμένα παράθυρα με λαμπάκια 

Το μεγαλύτερο όφελος που έχουν τα φωτάκια μπαταρίας είναι ότι δεν έχουν καλώδια. Μπορείς λοιπόν να τα τοποθετήσεις πολύ ψηλά ή σε ένα πολύ στενό σημείο, χωρίς να ανησυχείς για τις πρίζες. Έτσι έχεις απόλυτη ελευθερία να κάνεις ό,τι σχέδια θέλεις! Μπορείς λοιπόν να «ντύσεις» τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σου και φυσικά τις γωνίες του τοίχου περιφερειακά για μία ζεστή ατμόσφαιρα!

3. Γέμισε «ατημέλητα» τις επιφάνειες

Τραπέζι και ράφι στολισμένα με φωτάκια μπαταρίας 

Αφαίρεσε από τα τραπέζια, τους πάγκους και όποια άλλη επιφάνεια θέλεις τα διακοσμητικά που έχεις όλο το χρόνο και πρόσθεσε ένα σετ από φωτάκια χωρίς να φτιάξεις το σχήμα τους. Έπειτα βάλε στα κενά τους τα αγαπημένα σου κεριά ή  τις κορνίζες που θες.

4. Αντικατέστηκε τα κεριά με φωτάκια

Φαναράκια με χριστουγεννιάτικα φωτάκια μέσα 

Μπορείς να πάρεις ένα-δύο διακοσμητικά φαναράκια πατώματος και αντί για κερί να βάλεις μέσα ένα σετ λαμπάκια. Αυτό φυσικά μπορείς να το κάνεις και σε μικρότερα φαναράκια για να διακοσμήσεις τις επιφάνειες του σπιτιού, το κάτω μέρος του δέντρου ή τους τοίχους κρεμώντας τα από ένα καρφάκι.

5. Διακόσμησε αυτά που ήδη έχεις

Διακοσμημένες πιατέλες με λαμπάκια και στολίδια 

Εκμεταλλεύσου τα ήδη υπάρχοντα διακοσμητικά που έχεις στο χώρο σου και δώσε τους μία πιο γιορτινή μορφή! Βάλε μέσα στο μπωλ με το ποτ πουρί που έχεις στο σαλόνι σου μία σειρά λαμπάκια ή τύλιξε το καλαθάκι με τα περιοδικά που έχεις στο πάτωμα! Έτσι δεν αποχωρίζεσαι τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση και παράλληλα δίνεις μία απαλή αίσθηση Χριστουγέννων!

6. Στόλισε τα..στολίδια σου

Στολίδια με φωτάκια για το σπίτι 

Πέρα από το δέντρο που είναι αυτονόητο ότι θα έχει λαμπάκια, πήγαινε ένα βήμα παρακάτω τα υπόλοιπα στολίδια σου με ένα σετ φωτάκια! Μπορείς να τυλίξεις τις γιρλάντες που θα δέσεις στη σκάλα με τα λαμπάκια και να γεμίσεις μερικές διαφανείς χριστουγεννιάτικες μπάλες! Και φυσικά δεν μπορείς να ξεχάσεις τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια για τον τοίχο, τη πόρτα και το τζάκι!

7. «Ντύσε» τα φυτά

Φυτά στολισμένα με λαμπάκια και μπάλες 

Γιατί να περιοριστείς μόνο στο έλατο και να μη στολίσεις και άλλα φυτά; Πλέξε τα φωτάκια ανάμεσα στα κλαδιά του φυτού που έχεις ή αν βαραίνουν πολύ, στόλισε τη γλάστρα περιφερειακά !

8. Φτιάξε τα δικά σου στεφανάκια

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια από φωτάκια

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σετ φωτάκια μπαταρίας. Από δω και πέρα, έχεις την ελευθερία να κάνεις ό,τι σχήμα θες με αυτά και να τα κρεμάσεις, όπως ένα συνηθισμένο στεφάνι για παράδειγμα. Ή μπορείς να τα δέσεις με μία κορδέλα και να τα κρεμάσεις από το ταβάνι.

9. Διακόσμησε το τοίχο μόνο με φωτάκια

Στολισμένος τοίχος με φωτάκια τοποθετημένα σε σχήμα έλατου

Από τη στιγμή που τα λαμπάκια αυτά είναι τόσο εύκολο να αλλάξουν σχήμα, γιατί να μη μεταφέρεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου στον τοίχο; Με μερικές μεγάλες σειρές από φωτάκια μπορείς να φτιάξεις το δέντρο που σου αρέσει σε όποιο ύψος και μήκος θέλεις και να γλιτώσεις τα περιττά διακοσμητικά τοίχου.

10. Φέρε τη βροχή στο σπίτι σου

Οροφή σπιτιού με λαμπάκια σε μορφή βροχής

Η διακόσμηση με φωτάκια «βροχή» στην οροφή, είναι από τις πιο εντυπωσιακές που κάνουν τους εσωτερικούς χώρους τόσο μαγευτικούς που δεν φαντάζεσαι! Με φωτάκια μπαταρίας, που δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το πώς θα τα βάλεις σε λειτουργία, μπορείς να γεμίσεις ολόκληρο το ταβάνι με μία σαγηνευτική «βροχή» από φωτάκια!

Πηγή: Ediva.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ