Ο Πύργος του Β

Το μυθιστόρημα του Σάκη Ροδίτη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς
Ένα παιδαγωγικό παιχνίδι μύησης στη μαγεία των αριθμών και της γεωμετρίας, στην εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης μέσα από την ιστορία των μαθηματικών.

Ένα συναρπαστικό μαθηματικό ταξίδι στη νήσο «ΑΙΦΟΣ» (αναγραμματισμός της λέξης ΣΟΦΙΑ). Ο μυθικός Πύργος του Β περιμένει δυο ανήσυχους νέους που ρίχνονται σε ένα απίστευτο ταξίδι διατρέχοντας την ιστορία των μαθηματικών. Οι δύο νέοι βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης προβλημάτων, τέτοιους που να τους επιτρέπουν να προσεγγίζουν σύνθετες μαθηματικές έννοιες χρήσιμες στη ζωή και την εκπαίδευση, με απλά υλικά και κατανοητά βήματα.
Ένα σύνολο 370 σελίδων (με πλούσια εικονογράφηση) δομείται σε 12 κεφάλαια ανεπτυγμένα σε αλλεπάλληλες αίθουσες που φέρουν τα ονόματα μαθηματικών οντοτήτων, όπως η αίθουσα των αριθμών, η αίθουσα των γρίφων ή ονόματα Ελλήνων μαθηματικών, όπως η αίθουσα Θαλή-Πυθαγόρα και η αίθουσα του Αρχιμήδη. Η δομή αυτή μας παραπέμπει στο «Όνομα του Ρόδου» του Ουμπέρτο Έκο. Η είσοδος σε κάθε αίθουσα δημιουργεί ένα αίσθημα περιέργειας, μυστηρίου, προσμονής…

 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ