15 ιδέες φωτισμού για το σαλόνι!

Κάθε σαλόνι ή μεγάλος χώρος χρειάζεται 3 είδη φωτισμού: Φωτισμό εργασίας, φωτισμό περιβάλλοντος και φωτισμό τονισμού

  • Ο φωτισμός εργασίας επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ώστε αυτή να γίνει υπό ευνοϊκές συνθήκες (π.χ. διάβασμα)
  • Ο φωτισμός περιβάλλοντος δίνει διάχυτο φωτισμό σε όλο τον χώρο
  • Ο φωτισμός τονισμού, στοχεύει κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα (πίνακες και άλλα).

πολλαπλός φωτισμός 1η παράγραφος

Εδώ βλέπουμε δυνατό φωτισμό περιβάλλοντος και 3 επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά. Αν δε ο φωτισμός οροφής είναι ρυθμιζόμενος dimmable μιλάμε για πλήρη κάλυψη των αναγκών σε φωτισμό.

Η επομένη σημαντική απόφαση είναι να επιλέξουμε το είδος του φωτισμού που μας είναι πιο χρήσιμο, αν δηλαδή θα είναι ζεστός ή ψυχρός. Φυσικά προτείνουμε τον φωτισμό που ρυθμίζεται με διακόπτη dimmer, ώστε ο φωτισμός περιβάλλοντος να ανταποκρίνεται σε όλες μας τις ανάγκες!

ένταση ποικιλία και πολλά είδη φωτισμού

Άλλη μια μίξη διαφορετικών ειδών φωτισμού που προσφέρει κεντρικό και περιφερειακό φως. Ταυτόχρονα το ένα σποτ πέφτει πάνω στον πίνακα χαρίζοντας τον επιθυμητό φωτισμό τονισμού. Το μεγάλο κέρδος είναι ο στιβαρός φωτισμός χωρίς ανεπιθύμητες σκιάσεις.

kalogeropoulos miltos 1130Χ300

διπλός φωτισμός περιβάλλοντος και επικεντρωμένος φωτισμός

Ο φωτισμός περιβάλλοντος, καλό είναι να μην μένει σε μια συσκευή ειδικά αν πρόκειται για χώρο πολλών τετραγωνικών. Εδώ, υπάρχει το κρεμαστό φωτιστικό, τα σποτάκια και ο πολυέλαιος, για φωτισμό στο σημείο που χρειαζόμαστε περισσότερο. Το γεγονός ότι ο φωτισμός είναι θερμός, επιτρέπει να χρησιμοποιούμε περισσότερα από ένα φώτα όταν παραστεί ανάγκη.

πολλαπλός φωτισμός οροφής

Μοιάζει με την άνω φωτογραφία, απλά πρόκειται για την ίδια ιδέα στο ταβάνι που υλοποιήθηκε από διαφορετικούς σχεδιαστές. Εδώ τοποθετήθηκαν σε απόλυτη συμμετρία 4 όμοιοι κρεμαστοί πολυέλαιοι για κάθε ανάγκη.

kousiafes 1130Χ300

περιμετρικός LED φωτισμός

Φωτισμός οροφής που χαρίζει στυλ και τονίζει τα όμορφα χαρακτηριστικά του ταβανιού, φωτισμός τονισμού στον πίνακα και τέλος, επιδαπέδιο και επιτραπέζιο φωτιστικό για διαφορετικές χρήσεις όπως το διάβασμα (φωτισμός εργασίας). Έτσι το δωμάτιο καλύφθηκε απόλυτα!

τοξωτό φωτιστικό

Στοχευμένος φωτισμός από το επιδαπέδιο τοξωτό φωτιστικό. Εϊναι απολύτως της μόδας και λόγω του έντονου χρυσού χρώματος κλέβει την παράσταση στο δωμάτιο. *Οι βιτρίνες έχουν σποτάκια, αλλά είναι κλειστά.

mitropulos 1130Χ300

μοναδικές απλίκες

Πέρα από τα πολλά σποτάκια, η απλίκα με τα δύο φωτιστικά δίνει μια νότα υψηλού σχεδιασμού στο σπίτι, χαρίζοντας στοχευμένο φως στο καθιστικό. Τα σποτάκια της πίσω σειράς φωτίζουν τον τοίχο και τους πίνακες. Όλα υπολογισμένα!

 

φωτισμός τονισμού σε διακοσμητικά

xristopoulos 1130Χ300

Δεν έχουμε καμία εικόνα από το ταβάνι (ας θεωρήσουμε ότι διαθέτει σποτάκια), αλλά τα 6 χτιστά ράφια φέρουν φωτισμό τονισμού, κάτι που θα φαίνεται εξαιρετικό το βράδυ. Φυσικά, δύο όμοια φωτιστικά στον καναπέ συμπληρώνουν τις ανάγκες σε φωτισμό.

οπτική συμμετρία και ταυτόχρονα φωτισμός τονισμού

Φωτισμός τονισμού και εργασίας από τα δύο επιδαπέδια φωτιστικά, όπου ο αφηρημένος πίνακας είναι το επίκεντρο της προσοχής.

φωτεινός περιβάλλοντος και πλαϊνός φωτισμός

Σε πλήρη συμμετρία τα επιτοίχια και τα επιτραπέζια φωτιστικά, συμπληρώνουν την όψη πολυτέλειας που επιθυμούσε ο κάτοχος. Σε συνδυασμό με τον πολυέλαιο έχουμε πλήρη κάλυψη σε ανάγκες φωτισμού.

πολυέλαιος sputnik για εκλεκτικό στυλ

Δύο επιτραπέζια και ένα κρεμαστό εκλεκτικό πολύφωτο τύπου Sputnik, καλύπτουν τις ανάγκες του εκλεκτικού καθιστικού με έμφαση στην τέχνη.

φωτισμός περιβάλλοντος με ανεμιστήρες

Σε σαλόνι με πλούσιο φυσικό φως, το βράδυ συνδράμουν δύο ανεμιστήρες οροφής με φωτισμό, ένα επιτραπέζιο φωτιστικό και δύο σποτ οροφής. Ο λευκός φωτισμός κολακεύει αυτό το δωμάτιο. Σε περίπτωση που χργσιμποποιούσαν θερμό φωτισμό στο σαλόνι, το βράδυ θα επαίρνε μια σομόν -όχι πάντα επιθυμητή- όψη.

 ταβάνι με κρυφό φωτισμό και 3 επιτραπέζια φωτιστικά

Φωτισμός οροφής και 3 κομψά επιτραπέζια φωτιστικά με την υποψία ότι υπάρχουν και άλλες πηγές φωτισμού (πέρα από την βιτρίνα δεξιά) που δεν φαίνονται στην φωτογραφία. Ένας LED φωτισμός οροφής είναι ελάχιστα κοστοβόρος και έχεις την επιλογή τηλεχειρισμού και χρήσης διαφορετικών χρωμάτων.

κρεμαστά φωτιστικά για τις σκάλες

Φωτισμός περιβάλλοντος στην οροφή, φωτισμός εργασίας από την βιομηχανική λάμπα στα δεξιά (σημειώνουμε ότι αυτές οι λάμπες είναι εξαιρετικές για φωτισμό τονισμού) και φωτισμός στις σκάλες που εκεί λειτουργεί ως ovehead φωτισμός (για να μην «μετρήσεις» τα σκαλιά) και στο υπόλοιπο καθιστικό ως περιφερειακός, πίσω-από-την-πλάτη φωτισμός. Τα 5 κρεμαστά φωτιστικά μας διδάσκουν λειτουργικότητα και έξυπνη διακόσμηση.

φωτισμός με στυλ για εκλεκτικό δωμάτιο

Οι δύο διακοσμητικές εκλεκτικές απλίκες, λειτουργούν ως φωτισμός τονισμού του πίνακα, με άκρως διακοσμητικό πρόσημο. Έχουμε όμως μια σαφή αδυναμία να διαχωρίσουμε το επίκεντρο της προσοχής του δωματίου. Ο πίνακας; Ο εκπληκτικός πολυέλαιος; Ο καναπές; Το βάζο με τα λουλούδια ή όλα τα παραπάνω;

Είναι μια από τις περιπτώσεις που ναι μεν αντιλαμβάνεσαι ότι ένα στυλ διακόσμησης μπορεί να μην σε εκφράζει ή να μην λειτουργούσε για σένα, όμως ως δουλειά και ως διακοσμητική προσέγγιση, εμπνέει με το αψεγάδιαστο ύφος της. Όλα εκπληκτικά!

 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑΘΗΣ - ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

Στασινόπουλος Fruits