Ο Ηλείος φωτορεπόρτερ Αντώνης Νικολόπουλος φωτογραφίζει τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου

Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, τοπίο με ομορφιά που κόβει την ανάσα, είναι το μεγαλύτερο λιμνοθαλλάσιο σύστημα της Ελλάδας, με έκταση περίπου 22.000 στρέμματα και λάμπει γαλήνια κάτω από έναν ανέφελο ουρανό, όπως φωτογραφήθηκε από ψηλά. Η ομορφιά της είναι απαράμιλλη και δεν είναι τυχαίο ότι ο Όμηρος την αποκαλούσε “Περικαλλέα Λίμνη”.

Τα ζεστά νερά της λίμνης είναι ιδανικός χώρος ιχθυοπαραγωγής, καθώς προσφέρουν άφθονη τροφή στα ψάρια και ένα τέλειο μέρος για αναπαραγωγή. Είναι επίσης ένας τόπος που σφύζει από ζωή, με περισσότερα από 280 είδη πουλιών να καταγράφονται στην περιοχή, δηλαδή περίπου το 75% του συνολικού αριθμού των ειδών της Ελλάδος.

Η σπουδαιότητα αυτού του οικοτόπου οδήγησε στην προστασία της από την συνθήκη Ramsar και στην ένταξη της στο δίκτυο Natura 2000. Το ιδιαίτερο τοπίο έχει επηρεάσει βαθύτατα την ανθρώπινη δραστηριότητα: εδώ θα δει κανείς τις “πελάδες”, τα ξύλινα σπίτια που είναι χτισμένα στο νερό ενώ την επιφάνεια της λιμνοθάλασσας διασχίζουν οι “γαϊτες”, ενας τοπικός τύπος βάρκας, κατάλληλης για ρηχά νερά.

Πηγή: TheToc.gr - Φωτογραφίες: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

mesologgi 2

mesologgi 3

mesologgi 4

mesologgi 5

mesologgi 6

mesologgi 7

mesologgi 8

mesologgi 9

mesologgi 10

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ