Καταπράσινα βουνά και τεράστια πάρκα στο Βανκούβερ

Ψηλά, καταπράσινα δέντρα και κτίρια βικτωριανής εποχής εναλλάσσονται με ουρανοξύστες, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές του κόσμου. Η πόλη οφείλει το όνομα της στον ναυτικό Τζορτζ Βανκούβερ, έναν βρετανό εξερευνητή που ταξίδεψε στην περιοχή.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της British Columbia βρέχεται από τον Ειρηνικό, ενώ η καλύτερη εποχή να την επισκεφθεί κανείς είναι το φθινόπωρο. Τότε τα φυλλοβόλα δέντρα της παίρνουν μια βαθιά κόκκινη απόχρωση λίγο πριν χάσουν τα φύλλα τους.

Το Βανκούβερ είναι γεμάτο λίμνες, δάση, ποτάμια και βουνά και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους φυσιολάτρες. Ο ταξιδιώτης μπορεί να περιηγηθεί στο Stanley Park, ένα μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο που φιλοξενεί ένα τεράστιο δέντρο που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο από το εξώφυλλο του National Geographic

Η πόλη χωρίζεται σε τρεις περιοχές, το Downtown, δηλαδή το κέντρο της πόλης, το Westside και το East Van. Στην πρώτη ανήκει το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης και το Stanley Park.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την κρεμαστή γέφυρα Καπιλάνο και το παλιό κομμάτι της πόλης, το Gastown και να δει από κοντά το Steam Clock, το δημοφιλές ρολόι με ατμό που σφυρίζει ένα τραγουδάκι με ατμό τις ακέραιες ώρες. Κοντά στον ποταμό Fraser υπάρχει μια διαμορφωμένη όχθη για περπάτημα ενώ ποταμόπλοια σκίζουν τα νερά του.

Μέσα στην καρδιά της πόλης βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, το Granville Island που προτιμούν οι τουρίστες με αγορά με χειροποίητα είδη και μια ξύλινη προβλήτα για βόλτες.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

vankouver

Βανκούβερ / Καναδάς

Διαφορά ώρας: 10 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο Καναδά (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,46 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 14 ώρες από την Αθήνα μέσω Παρισιού και 15 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Φρανκφούρτης.

shutterstock43687225 
Το Steam Clock, το δημοφιλές ρολόι με ατμό

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Πηγή: Newsbeast.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ