Το παριζιάνικο σύμβολο της καλής ζωής που κάθε κροίσος οφείλει να περάσει ένα βράδυ

Αν περνούσες άλλοτε από το Παρίσι και έψαχνες τον Πάμπλο Πικάσο ή τον Τζέιμς Τζόις, όλοι θα σε παρέπεμπαν αυτομάτως στο Hotel Lutetia.

Ακόμα και ο Σαρλ ντε Γκολ πέρασε εδώ την πρώτη νύχτα του γάμου του!

Ένα πραγματικό ορόσημο της αρ νουβό και ένα σύμβολο χλιδής και πολυτέλειας στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα που κοσμεί την Πόλη του Φωτός από το 1910.

Η πρόσφατη ανακαίνιση που κράτησε 4 χρόνια και κόστισε 234 εκατ. δολάρια το άφησε ακόμα πιο πολυτελές, ακόμα πιο εκπληκτικό.

Όλες οι λεπτομέρειες εποχής παρέμειναν φυσικά για να θυμίζουν το λαμπρό παρελθόν του, όπως οι περίφημες τοιχογραφίες στα ταβάνια. Οι οποίες χρειάστηκαν πάνω από 17.000 ώρες εργασιών για να αποκατασταθούν στην αρχική τους μορφή!

Τα 223 δωμάτιά του έγιναν τώρα 184, καθώς η ανακαίνιση υπήρξε πράγματι δραστική. Κι αν το ξενοδοχείο υιοθετεί πια μια πιο minimal φιλοσοφία, η πολυτέλεια δεν κρύβεται και πάλι.

Όλα έχουν εδώ υπογραφές και ονομασία προέλευσης, από τα κρύσταλλα Murano μέχρι και την επίπλωση.

Και βέβαια η Lutetia Brasserie των μόλις 30 θέσεων παραμένει το απόλυτο μέρος του jet set για να τους δεις και να σε δουν, όπου ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin σεφ Gérald Passédat συνεχίζει να σκανδαλίζει τους ουρανίσκους της αριστοκρατίας.

Έμφαση δόθηκε τώρα και στο κέντρο ευεξίας, που ανανεώθηκε εκ θεμελίων και απέκτησε κολοσσιαίες διαστάσεις και exclusive υπηρεσίες.

Η αλλοτινή αίγλη των Παρισίων απαθανατίζεται και αποθεώνεται στο Lutetia, που έχει την πολυτέλεια στο DNA του…

Πηγή: Newsbeast.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών