Οδηγός για το Ντουμπάι: Πού πρέπει να πας αν θες να βγάλεις φωτό που κάνουν θραύση στο Instagram (Photos)

Για να είστε "Βασιλιάς" του Instagram

Ένα ταξίδι στο Ντουμπάι για πολλούς μοιάζει με όνειρο. Αυτό που πριν από έναν αιώνα ήταν μια απλή έρημος, έχει μετατραπεί σε μια πολύβουη μητρόπολη. Σήμερα, το Ντουμπάι είναι μεγαλύτερο, καλύτερο και πιο λαμπερό.

Μάλιστα, δίνει την εντύπωση πως οι κατασκευαστές του είδαν τι είχαν οι άλλες πόλεις και το ήθελαν κι αυτοί, αλλά στην ενισχυμένη του έκδοση. Έχει η Νέα Υόρκη ένα κτίριο Chrysler; Το Ντουμπάι έχει δύο – και είναι και ψηλότερα. Είναι φημισμένο το Άσπεν για το σκι; Το Ντουμπάι έχει 22.500 τετραγωνικά μέτρα πλαγιάς – σε εσωτερικό κιόλας χώρο.


Οι λάτρεις του Instagram δεν θα ξέρουν πού να πρωτοφωτογραφηθούν

Αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις του Instagram

Δεν είναι λοιπόν περίεργο πως η πόλη είναι ένας αγαπημένος τουριστικός προορισμός και ιδίως για τους λάτρεις του Instagram, με τους influencers να αναζητούν εναγωνίως το επόμενο σημείο για την τέλεια φωτογραφία. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η καφετέρια που λατρεύουν να βγάζουν όλοι δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα μικρό καφέ στο Σίδνεϊ, με την πολύχρωμη κουζίνα του και την πανέμορφη θέα.

Ας δούμε όμως τι αξίζει να επισκεφθεί κανείς – και κυρίως να φωτογραφίσει – σε μια επίσκεψη στο Ντουμπάι, αν θέλει να λέγεται «βασιλιάς» του Instagram.
Το Burj Khalifa

Φυσικά, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου είναι σημείο αναφοράς για τις φωτογραφίες του Instagram. Το Burj Khalifa έχει 154 ορόφους και φτάνει στα 829,8 μέτρα ύψος. Για σύγκριση, το One World Trade Center της Νέας Υόρκης είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης στις Ηνωμένες Πολιτείες με ύψος 541 ορόφους και 104 ορόφους.

Θέα από το Burj Khalifa

Η θέα από τον 124ο όροφο είναι μαγευτική - Προσοχή μόνο να μην φοβόσαστε τα ύψη

Είναι δύσκολο να τραβήξει κανείς μια κακή φωτογραφία του Burj Khalifa, αλλά είναι και αδύνατο να τραβήξετε μια εικόνα ολόκληρου του κτιρίου από κάτω. Αν πάτε μέσα, φροντίστε να βγάλετε εισιτήριο και να πάτε νωρίς γιατί οι ουρές αναμονής είναι πολύ μεγάλες.Από τον 124ο, 125ο και 148ο όροφος μπορείτε να δείτε όλο το Ντουμπάι από διαφορετικές γωνίες. Φροντίστε να αποθανατίσετε τα πανέμορφα καταγάλανα νερά του σιντριβανιού ενώ η θέα από τον τελευταίο όροφο είναι σουρεαλιστική – μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.

Το Burj Khalifa είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο - Δεν χωρά καν σε μία φωτογραφία

Το Burj Khalifa είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο - Δεν χωρά καν σε μία φωτογραφία

Το Dubai Mall

Το εμπορικό κέντρο της πόλης σας δεν συγκρίνεται ούτε στο απειροελάχιστο με το mall του Ντουμπάι. Έχει κυριολεκτικά κάθε κατάστημα που μπορείτε να σκεφτείτε καθώς και ένα εσωτερικό ενυδρείο, όπου όποιος θέλει μπορεί να κάνει scuba diving, αλλά και ότι λαχταρά η καρδιά του. Μόλις βγείτε, θα δείτε τα Σιντριβάνια του Ντουμπάι, όπου κάθε βράδυ έχουν μια μουσική επίδειξη με τα φώτα, που δεν μπορείτε να χάσετε.

Εντυπωσιακό σιντριβάνι στο Mall του Ντουμπάι

Εντυπωσιακό σιντριβάνι στο Mall του Ντουμπάι

Τα «σουκς» στην παλιά πόλη

Ο όρος «παλιά πόλη» είναι σχετικός, καθώς το Ντουμπάι είναι μια νέα πόλη σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά τα σουκς στην παλιά πόλη είναι παραδοσιακές αγορές όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν χρυσό, μπαχαρικά, αρώματα και υφάσματα. Τα πάντα είναι τόσο αλλόκοτα και πολύχρωμα που θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε ένα σημείο που να μην αξίζει να τραβήξετε μια φωτογραφία. Από εδώ, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα άμπρα, ένα ξύλινο θαλάσσιο ταξί για να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες της πόλης από την θάλασσα.

σακούλες με μπαχαρικά

Στα σουκς θα βρείτε τα πάντα: χρυσό, μπαχαρικά, υφάσματα

Το Palm Jumeirah

Το Palm Jumeirah είναι ένα σύμπλεγμα τεχνητών νησιών που συνδέεται με το Ντουμπάι μέσω ενός τούνελ και πρέπει να το δει κανείς για να το πιστέψει. Το νησί φιλοξενεί μερικά από τα πιο διάσημα και αγαπημένα ξενοδοχεία και θέρετρα. Το τελευταίο που άνοιξε είναι το W Hotel Dubai, που θεωρείται η παιδική χαρά για τους λάτρεις του Instagram. Κι εκεί υπάρχουν τα πάντα: μπορείτε να τραβήξετε εντυπωσιακές φωτογραφίες του μοναδικού εστιατορίου του διάσημου Μάσιμο Μποτούρα εκτός Ιταλίας. Το Torno Subito, είναι ο παράδεισος των παστέλ χρωμάτων με κίτρινα και ροζ που θυμίζουν σκηνικό από ταινίες της δεκαετίας του ‘60. ΑΝ πάλι αναζητάτε ένα μέρος για «ουάου» φωτογραφίες, το ιδανικό σημείο είναι το SoBe, το μόνο μπαρ σε ταράτσα στο Ντουμπάι με θέα 360 μοιρών, αλλά θα πρέπει να πάτε νωρίς για να δείτε το ηλιοβασίλεμα πάνω από την αραβική θάλασσα. Έπειτα, υπάρχει το Akira Back, όπου η είσοδός του είναι φωτισμένη και σχεδιασμένη ώστε να λειτουργήσει μόνο αν ποζάρετε και προσποιηθείτε πως είστε το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ.

Το Palm Jumeirah - το τεχνητό νησί του Ντουμπάι

Το Palm Jumeirah - το τεχνητό νησί του Ντουμπάι

Ο Κήπος των Θαυμάτων του Ντουμπάι

Είναι ένα θαύμα για τους λάτρεις των Instagram και είναι ο μεγαλύτερος φυσικός κήπος λουλουδιών στον κόσμο με περισσότερα από 109 εκατομμύρια λουλούδια. Ένα μέρος που σε κάνει να νιώθεις σαν την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων. Το μόνο κακό είναι το γεγονός πως είναι πού δημοφιλές, οπότε θα πρέπει να πάρε νωρίς ή εκτός εποχής για να καταφέρετε να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία χωρίς να υπάρχει το πλάνο σας και κάποιος άλλος.

Ο «Κήπος των Θαυμάτων» στο Ντουμπάι διαθέτει τα περισσότερα φυτά στον κόσμο

Πηγή: iefimerida.gr - Φωτογραφία: Instagram

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Ευπρεπές Cooking & Decor