Ανακαλύψτε τα οκτώ πιο τυχερά μέρη του κόσμου

Βρείτε το γούρι σας σε όλο τον κόσμο

Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε στην τύχη, ξεχωριστοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο υπόσχονται να γίνουν το γούρι σας!

Ταξιδέψτε από την Ιταλία ως την Κροατία και από την Ιρλανδία ως την Αμερική για να τα δείτε από κοντά.

Η Telegraph μας παρουσιάζει τα οκτώ πιο τυχερά μέρη στον κόσμο:

Άγαλμα της Ιουλιέτας, Βερόνα

Ο θρύλος λέει ότι αν τρίψετε το δεξί στήθος του αγάλματος, που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού της Ιουλιέτας στη Βερόνα, θα σας φέρει καλή τύχη. Το αξιοθέατο έγινε ξαφνικά τόσο δημοφιλές, που οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο, ώστε να μεταφερθεί το πρωτότυπο σε μουσείο για την καλύτερη συντήρηση του.

Petrinja, Κροατία

Δεν υπάρχει καλύτερο επιλογή για καλή τύχη, από την πόλη καταγωγής του Frano Selak, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου. Ο Selak ισχυρίζεται ότι έχει εξαπατήσει τον θάνατο επτά φορές, επιβιώνοντας από αεροπορικά δυστυχήματα, συντριβή τρένου και αρκετά τροχαία ατυχήματα. Μάλιστα, κέρδισε και το λαχείο το 2003.

ΙΙ Porcellino, Φλωρεντία

Αυτό το μπρούτζινο γλυπτό από τον Πιέτρο Τάκα έχει τοποθετηθεί στο Mercato Nuovo στη Φλωρεντία. Οι επισκέπτες συνηθίζουν να τρίβουν τη μουσούδα του αγριόχοιρου, για να σιγουρέψουν την επιστροφή τους στην πόλη, μια παράδοση που χρονολογείται τουλάχιστον από το 1766.

Φοντάνα ντι Τρέβι, Ρώμη

Η παράδοση υπαγορεύει ότι οι επισκέπτες στη Φοντάνα ντι Τρέβι πρέπει να πετάξουν ένα κέρμα πάνω από τον ώμο τους μέσα στο νερό για καλή τύχη και εκτιμάται ότι κάθε μέρα ρίχνονται στην εντυπωσιακή κρήνη 3.000 ευρώ. Ακόμη και η αποστράγγιση της κρήνης νωρίτερα αυτό το έτος για την αποκατάσταση της, δεν αποθάρρυνε τους επισκέπτες της, οι οποίοι εξακολουθούσαν να πετούν το νόμισμα τους.

Blarney Stone, Ιρλανδία

Το να φιλήσει κάποιος την πέτρα Blarney, μια ασβεστολιθική πλάκα στο ομώνυμο κάστρο, περίπου πέντε μίλια από το Κορκ, λέγεται ότι θα του φέρει ευημερία. Εκατομμύρια επισκέπτες το έχουν κάνει, αν και καλούνται να κρατηθούν ανάποδα πάνω από ένα κενό, συμπεριλαμβανομένων των Μικ Τζάγκερ και Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Charging Bull, Νέα Υόρκη

Οι όρχεις του χάλκινου γλυπτού του Arturo Di Modica στην οικονομική περιοχή του Μανχάταν τρίβονται παραδοσιακά για καλή τύχη ή απλά για μια φωτογραφία.

Οι στήλες των δακρύων, Αγία Σοφία, Κωνσταντινούπολη

Οι οπές σε αθυτές τις στήλες στην Αγία Σοφία λέγεται ότι βγάζουν αγίασμα. Οι επισκέπτες ωθήσουν τον αντίχειρα τους μέσα και κάνουν μια ευχή. Αν βγει υγρό, τότε η επιθυμία τους θα γίνει πραγματικότητα.

Άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk, Πράγα

Αγγίζοντας το άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk, ένα από τα 30, που δεσπόζουν στην Γέφυρα του Καρόλου της Πράγας υποτίθεται ότι σας εγγυάται την επόμενη επίσκεψη σας στην πόλη. Το άγαλμα βρίσκεται ακριβώς στο σημείο, όπου λέγεται ότι ρίχτηκε στο νερό και σκοτώθηκε το 1383.

Πηγή: NewsBeast.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo