Scalighero: Σε μια λίμνη στο Μιλάνο ξεπροβάλλει από το νερό ένα υπέροχο μεσαιωνικό κάστρο -Σκέτο παραμύθι

Πανέμορφες Εικόνες

Λίγα χιλιόμετρα από το Μιλάνο βρίσκεται η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, η λίμνη Γκάρντα. Κάπου εκεί υπάρχει και ένας άλλος μικρός παράδεισος που ονομάζεται Sirmione. Στην παλιά πόλη με τα πέτρινα σπιτάκια και τα στενά σοκάκια υπάρχει ένα μισοβυθισμένο κάστρο που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

Το Scaligero αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της μεσαιωνικής οχύρωσης, στο οποίο όμως συμπεριλαμβάνεται και ένα πολύ σπάνιο οχυρωμένο κάστρο που βρίσκεται μέσα στα νερά της λίμνης. Οι ντόπιοι το ονομάζουν και ως «Το κάστρο που δεν βυθίζεται». Η κατασκευή του φρουρίου ξεκίνησε στα μέσα του δέκατου τρίτου αιώνα, πιθανότατα στα ερείπια ενός ρωμαϊκού οχυρού.

Η είσοδος στο κάστρο γίνεται από την κινητή γέφυρα, αφού όλο το φρούριο συνορεύει με τη λίμνη. Σήμερα είναι ένα από τα πιο πλήρη και καλύτερα διατηρημένα κάστρα στην Ιταλία και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες για να δουν από κοντά αυτό το ασυνήθιστο φρούριο.

Το κανάλι Travel Inspiration «πέταξε» πάνω από το κάστρο, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες:

H θέα από ψηλά είναι απλά ασυναγώνιστη…

Γιατί έχει το ψευδώνυμο του «βυθισμένου κάστρου»

Το ψευδώνυμο του «βυθισμένου κάστρου» προέρχεται από την πρώτη εντύπωση που δίνει στον επισκέπτη, καθώς το μικρό οχυρωμένο λιμανάκι του είναι χτισμένο με τέτοιο τρόπο που μοιάζει σαν έχει μισοβυθιστεί στα νερά της λίμνης. Ολόκληρο το κάστρο Scaligerο αποτελεί ένα σπάνιο παράδειγμα μεσαιωνικής οχύρωσης, συμπεριλαμβανομένου και του εντυπωσιακά οχυρωμένου λιμανιού το οποίο είναι και μοναδικό στον κόσμο.

Τι άλλο μπορεί να δει ο επισκέπτης εκτός από το κάστρο

Ο πύργος είναι ανοικτός για το κοινό, ενώ εκτός από το μικρό αυτό αλλά πανέμορφο κάστρο, ο κύριος χώρος στεγάζει ένα μικρό μουσείο με τοπικά ευρήματα από τη ρωμαϊκή εποχή και μερικά μεσαιωνικά αντικείμενα. Επίσης, υπάρχουν 146 σκαλοπάτια που οδηγούν μέχρι τα τείχη και από εκεί σε έναν πύργο ύψους 47 μέτρων, ο οποίος είναι και ο υψηλότερος από τους συνολικά τέσσερις πύργους. Φτάνοντας στην κορυφή του πύργου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την εντυπωσιακή πανοραμική θέα της πόλης και της λίμνης.

Τι συνδυάζει η λίμνη Γκάρντα

Η λίμνη Γκάρντα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας και βρίσκεται στις πλαγιές των Άλπεων κοντά στη Βερόνα, στη βόρεια Ιταλία, μεταξύ Βενετίας και Μιλάνου. Η λίμνη έχει πολλά μικρά νησιά που είναι προσβάσιμα με καραβάκια με σημαντικό τουριστικό προορισμό άλλα και σπορ. Έχει έκταση 370 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μήκος 52 χιλιόμετρα, πλάτος 16,7 χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος 346 μέτρα.

Τον γύρο της Λίμνης μπορεί ο επισκέπτης να το κάνει οδικώς ή με το πλοίο της γραμμής οπότε και έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τις επαύλεις και τους κήπους που δεν φαίνονται από τον παράκτιο δρόμο. Το Sirmione είναι μια χερσόνησος που εκτείνεται στην λίμνη επί 4 χλμ και αποκαλείται «Πέρλα της Λίμνης Garda».

Είναι πραγματικά μια θαυμάσια πόλη που το μισό της καταλαμβάνεται από δρομάκια που αποτελούν το ιστορικό της κέντρο. Στην αρχή της πόλης αφού περάσει από θαυμάσιους κήπους αριστερά δεξιά φτάνει στην επιβλητική Rocca Scaligera που χτίστηκε τον 12ο αι για προστασία από τον στόλο των Scaligeri. Κάπου εκεί βρίσκεται και το παραμυθένιο κάστρο Scaligerο.
Και μερικές φωτογραφίες από το κάστρο Scaligerο:

Το συγκεκριμένο κάστρο αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα μεσαιωνικής οχύρωσης...

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ