Το κοσμοπολίτικο θέρετρο του γαλλικού βορρά

Με καταπράσινα τοπία, χρυσαφένια παραλία και τη φινέτσα μιας άλλης εποχής, η Ντοβίλ στη Νορμανδία παρασέρνει τον ταξιδιώτη σε ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Η πόλη, απλωμένη νωχελικά δίπλα στη θάλασσα, δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από τον Δούκα ντε Μορνύ με σκοπό να αποτελέσει «το βασίλειο της κομψότητας». Αποτελούσε αγαπημένο τόπο παραθερισμού της αριστοκρατίας της χώρας και σήμερα αποτελεί ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο του γαλλικού βορρά.

Η ρετρό ατμόσφαιρα, τα εντυπωσιακά αρχοντικά, τα βραβευμένα ρεστοράν αποτελούν μερικούς από τους λόγους που η πόλη αποτελεί μαγνήτη του διεθνούς τζετ σετ.

Το πρώην ήσυχο ψαροχώρι είναι πλέον μια κοσμοπολίτικη λουτρόπολη, με τη μήκους 1400 μέτρων παραλία της, να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και άφθονες βουτιές στα δροσερά νερά.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Δημαρχείο, τη σκεπαστή αγορά που κατασκευάστηκε το 1923, το Καζίνο που πρωτοεγκαινιάστηκε το 1864 και έπειτα εγκαταστάθηκε σε νέο κτήριο το 1912 και τα λουτρά τύπου Πομπηίας.

Η Ντοβίλ ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες, όπως την Κοκό Σανέλ ενώ ακόμη και τα αποδυτήρια της παραλίας φέρουν τα ονόματα διάσημων ηθοποιών και κινηματογραφιστών.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Ντοβίλ / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για Παρίσι είναι 3 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα και 3 ώρες από τη Θεσσαλονίκη. Από το Παρίσι φτάνει κανείς στο Ντοβίλ με τρένο σε περίπου 2 ώρες. 

 

 

 

Πηγή: Newsbeast.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Ευπρεπές Cooking & Decor