Ταξίδι στην πόλη όπου διοργανώθηκε το πικ-νικ που "άλλαξε τον κόσμο"

 Χτισμένη στις όχθες της λίμνης Φερτό η μεσαιωνική πόλη βρίσκεται στη δυτική Ουγγαρία, στα σύνορα με την Αυστρία.

Η Σόπρον απέχει 60 χιλιόμετρα από τη Βιέννη και 220 χιλιόμετρα από τη Βουδαπέστη και είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της χώρας. Αν και δεν είναι τόσο γνωστή πόλη, όσοι την επισκεφθούν θα απολαύσουν χαλαρές βόλτες με μεσαιωνική αύρα στα γραφικά στενά της.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την «Πύλη της Πίστης», η οποία βρίσκεται στη νότια πλευρά του πύργου Firewatch, του συμβόλου της πόλης, και η οποία έγινε στη μνήμη του δημοψηφίσματος του 1921, όταν προσαρτήθηκε η πόλη στην Ουγγαρία. Στις 19 Αυγούστου 1989 το «πικ-νικ ειρήνης» που διοργανώθηκε έξω από την πόλη δρομολόγησε το τέλος του «Σιδηρού Παραπετάσματος».

Το ιστορικό της κέντρο φιλοξενεί ιστορικά μνημεία, καταπράσινες πλατείες και γραφικά κτίρια όπως το Δημαρχείο που χτίστηκε το 1896 και το Storno House, ένα από τα πιο γνωστά κτίρια της πόλης, αλλά και το άγαλμα της Αγίας Τριάδας, ένα αριστούργημα του ουγγρικού μπαρόκ.

Ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τη νόστιμη ουγγρική κουζίνα σε κάποιο εστιατόριο και να ψωνίσει παραδοσιακά σουβενίρ με το λογότυπο της Σόπρον. Η πόλη φημίζεται για το κρασί της και ο ταξιδιώτης μπορεί να κάνει βαρκάδα στη λίμνη Φερτό.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

 

sopronmap

Σόπρον / Ουγγαρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Φιορίνι (0,003 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 5 λεπτά από την Αθήνα και 1 ώρα και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για Βουδαπέστη. Από εκεί φτάνετε στο Σόπρον με τρένο σε περίπου 3 ώρες και 50 λεπτά.

ΣΟΠΡΟΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Η «Πύλη της Πίστης»

ΣΟΠΡΟΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΟΠΡΟΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΟΠΡΟΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΟΠΡΟΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΟΠΡΟΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΟΠΡΟΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΟΠΡΟΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΟΠΡΟΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Πηγή: Newsbeast.gr

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo