Τα 5 deco trends του καλοκαιριού και πώς θα τα εντάξεις στον χώρο σου

veranda pexels ben mack 6775268

Το καλοκαίρι του 2022, οι τάσεις της διακόσμησης επηρεάζουν τόσο τους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους, μια τάση που κάνει  αναζωογονητική  τη νέα σεζόν.

Χάρη στον COVID, οι κύριες τάσεις του καλοκαιριού του 2021 επικεντρώθηκαν στον εξωτερικό χώρο - δηλαδή, κάνοντας τη βεράντα, το αίθριο και την πίσω αυλή πιο κατοικήσιμες και πολυτελείς. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, αυτό δεν έχει αλλάξει. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να ανανεώνουν το εξωτερικό κομμάτι των σπιτιών τους, ουσιαστικά καθιστώντας το απλώς μια επέκταση του εσωτερικού.

Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2022, οι τάσεις της διακόσμησης επηρεάζουν επίσης σε μεγάλο βαθμό τους εσωτερικούς χώρους για άλλη μια φορά, μια μετάβαση που κάνει τη νέα σεζόν πολύ πιο συναρπαστική. 

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι τα ανερχόμενα υλικά, πρακτικές και αποχρώσεις δεν εμπνεύστηκαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Στην πραγματικότητα, τα πάντα, από τα καταπραϋντικά χρώματα μέχρι τις απαλές καμπύλες που βλέπουν περισσότερο οι σχεδιαστές, φαίνεται να είναι άμεσα αποτελέσματα του άγχους και της αβεβαιότητας των τελευταίων ετών. Έτσι, ενώ ως επί το πλείστον εστιάζουμε περισσοτερο στους εσωτερικούς χώρους όλο αυτό το διάστημα, οι εξωτερικοί χώροι φέτος έχουν την τιμητική τους. 

gintziris 1130x300

Αυτές τις μέρες, όλοι μας θέλουμε κάθε μέρος του σπιτιού μας - από τον χώρο της πισίνας μέχρι την κρεβατοκάμαρά μας - να είναι χαλαρωτικό, πολυτελές και εντελώς μοναδικό, και ναι, οι σχεδιαστικές κινήσεις το αντικατοπτρίζουν. Να λοιπόν τι θα δούμε τους επόμενους μήνες στο design και θα πρωταγωνιστήσουν στο καλοκαίρι μας. 

1. Πέτρα 

Για τη σχεδιάστρια Breegan Jane, αυτό το καλοκαίρι αφορά ένα συγκεκριμένο υλικό: την πέτρα. «Εμφανίζεται σε τραπεζάκια σαλονιού, τραπεζάκια, ακόμα και σε κομμάτια όπως απλίκες», λέει στο TZR, προβλέποντας ότι θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε σε όλους τους τύπους διακόσμησης αυτή τη σεζόν. «Πιστεύω ότι ένας μεγάλος λόγος που η πέτρα είναι μοντέρνα είναι λόγω της διαθεσιμότητας όμορφων και ρεαλιστικών επιλογών που απλώς δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια», συνεχίζει. «Υπάρχουν τόσα πολλά που μοιάζουν με πέτρα, τεχνητά υλικά στην αγορά που μιμούνται την πέτρα με τρόπο που οι κατασκευαστές δεν μπορούσαν να τα κάνουν να μοιάζουν αληθινά πριν από δύο χρόνια». Όσο για το πώς να χρησιμοποιήσεις την πέτρα στο σπίτι, η Jane τονίζει ότι δεν πρέπει να τη φοβόμαστε. 

oikomixaniki 1130x300 new

2. «Θολώνοντας» τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

veranda pexels ben mack 6775268

Φωτογραφία από Ben Mack

Η τάση εσωτερικού-εξωτερικού χώρου δεν είναι νέα, αλλά σύμφωνα με τους σχεδιαστές, θα συνεχίσει να κερδίζει δυναμική αυτό το καλοκαίρι. «Το καλοκαίρι είναι πάντα μια καλή στιγμή για να θολώσεις τις γραμμές από έξω και από μέσα», λέει η Jade Joyner, συνιδρυτής και κύριος σχεδιαστής της Metal + Petal. «Είναι καιρός να απολαύσετε έναν απρόσκοπτο εξωτερικό και εσωτερικό χώρο». Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχεις. Οι συμβουλές της Joyner; «Αναδιάταξη των καθισμάτων σας από το τζάκι ως κομβικό σημείο για να αγκαλιάσετε την εξωτερική θέα. Κάντε κάθε δωμάτιο να μοιάζει πως λούζεται από φως. Σκεφτείτε την «τροπική απόδραση» δημιουργώντας μια εσωτερική ζούγκλα».

3. Μπλε και Πράσινες Αποχρώσεις

veranda green pexels maria orlova 4917176

Φωτογραφία από Maria Orlova

Η αλήθεια είναι πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι απομακρύνονται από την παραδοσιακή διακόσμηση εξωτερικών χώρων και αντί αυτού ενσωματώνουν γλυπτά και έργα εμπνευσμένα από την τέχνη. Πολλοί άνθρωποι μάλιστα, αγαπούν πραγματικά το πράσινο αυτή τη στιγμή και επενδύουν όλο και περισσότερο σε φυτά και διασκεδαστικές ζαρντινιέρες για τους χώρους τους.

 4. Καμπύλες

epipla kampyles pexels skylar kang 6430734

Φωτογραφία από Skylar Kang

Σύμφωνα με τους κορυφαίους designers, oι καμπύλες ενσωματώνονται σε όλα τα είδη επίπλων, από καρέκλες μέχρι καναπέδες, ακόμη και σε αξεσουάρ. Και υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτές οι πιο απαλές γραμμές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σπάσουμε τα σκληρά σημεία ενός δωματίου. Χαρίζουν φρεσκάδα και προσθέτουν κίνηση.

5. Γίνε δημιουργική με τo βάψιμο 

Δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσεις το καλοκαίρι του 2022 - έχει να κάνει με το πώς τα χρησιμοποιείς. Η επιλογή ενός χρώματος για τα παράθυρα και τις επενδύσεις στις πόρτες μας, αντί για ένα απλό λευκό, θα προσθέσει ενδιαφέρον και αντίθεση -ειδικά αν έχεις λευκούς τοίχους-. Και οι τάσεις στο χρώμα δεν σταματούν εκεί. Τα φινιρίσματα με λάκα ζουν την μεγάλη τους στιγμή και το να βάψεις μια οροφή με γυαλιστερό φινίρισμα ή να προσθέσεις ένα κομμάτι λάκας μοιάζει πολύ καλοκαιρινό. 

Πηγή: queen.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ