Εξωτερική θερμομόνωση: Βάλε τέλος στη σπατάλη ενέργειας-χρημάτων & δώσε αξία στο ακίνητο σου

exoikonomisi spiti money g19e152cbb 1920

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη φορά στο παρελθόν, λόγω της τεράστιας αύξησης στο κόστος της ενέργειας, να μειώσουμε τις ενεργειακές απαιτήσεις του σπιτιού μας για ψύξη και θέρμανση.  Τα υπολογιζόμενα οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας είναι τεράστια είτε πρόκειται για νέα κτίρια είτε για υφιστάμενα που αναβαθμίζονται ενεργειακά.

Η εξωτερική θερμομόνωση λειτουργεί σαν «ασπίδα» απέναντι στις ενεργειακές απώλειες, θωρακίζοντας το σπίτι μας ενεργειακά. Καλύπτει το κτίριο και εξαλείφει τα σημεία απώλειας θερμικής ενέργειας (θερμογέφυρες). Συμβάλλει καθοριστικά στην απαίτηση για μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τις ανάγκες ψύξης – θέρμανσης, προστατεύοντας επιπλέον το κέλυφος των κτιρίων, αλλά και το περιβάλλον.

Πλεονεκτήματα

Το πρώτο και σημαντικότερο πλεονέκτημα της εξωτερικής θερμομόνωσης είναι πως σας προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας. Άμεση συνέπεια της εξοικονόμησης ενέργειας είναι και η εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς θα χρειάζεστε έως και 50% λιγότερα χρήματα για θέρμανση και ψύξη του σπιτιού σας.

Η προστασία των εξωτερικών επιφανειών είναι ένα ακόμη πολύ σημαντικό πλεονέκτημά της, γιατί αποφεύγουμε προβλήματα υγρασίας, μούχλας και συγκέντρωσης υδρατμών στους τοίχους και γενικότερα τις θερμοκρασιακές μεταβολές που υπάρχουν ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της τοιχοποιίας του σπιτιού. 

gerakidis 1130x300 s22

Επίσης, τοποθετώντας εξωτερική θερμομόνωση, δίνετε προστιθέμενη αξία στο κτίριο, καθώς ανακαινίζετε την εξωτερική όψη του σπιτιού σας και μάλιστα με πλειονότητα αρχιτεκτονικών επιλογών, καθώς η εξωτερική θερμομόνωση δεν διαταράσσει τη γεωμετρία του κτιρίου και παρέχει τη δυνατότητα για ανανεωμένη όψη μέσω των τελικών επιχρισμάτων.


Ταυτόχρονα, η θερμομόνωση συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των καυσαερίων, ως αποτέλεσμα του περιορισμού της χρήσης καυσίμων για την θέρμανση των κτιρίων.
Υπολογίζεται ότι η εκπομπή αερίων διοξειδίου του άνθρακα για την θέρμανση ενός μονωμένου κτιρίου είναι μέχρι και 45% μικρότερη, σε σχέση με την αντίστοιχη ενός μη μονωμένου.


Συνεπώς η εξωτερική θερμομόνωση δεν είναι απλά μια απλή οικοδομική εργασία, αλλά μια επένδυση με πολλαπλά οφέλη. Μπορεί το κόστος να μην είναι ιδιαίτερα χαμηλό, αλλά το γεγονός ότι η απόσβεση θα γίνει σε λιγότερο από 1 δεκαετία, είναι ένα πολύ σοβαρό κίνητρο για να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία. 

Κεντρική φωτογραφία από Nattanan Kanchanaprat από το Pixabay 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo