Real Estate - Ηλεία: Προοπτικές για μια διαρκώς ανοδική αγορά

real estate

Οι προοπτικές για την αγορά ακινήτων στο νομό μας παραμένουν θετικές και επιφυλάσουν ακόμα καλύτερες εξελίξεις για το μέλλον. Υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες  που μας επιτρέπουν να μιλάμε για ένα διαρκώς ανοδικό real estate τα επόμενα χρόνια στη περιοχή της Ηλείας...

Πρώτα απ' όλα, ολόκληρη η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η Αττική , τα μεγάλα αστικά κέντρα, τα νησιά , η Πελοπόννησος και η υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα προσελκύουν το ενδιαφέρον, τόσο fund που θέλουν να επενδύσουν στο real estate, όσο και πολιτών από το εξωτερικό και το εσωτερικό  που αναζητούν εξοχική ή μόνιμη κατοικία. Ένα μέρος αυτού του ενδιαφέροντος έρχεται και στο νομό μας, ο οποίος θεωρείται, ακόμα, μία περιοχή με πιο χαμηλές τιμές ακινήτων σε σχέση με τους γύρω νομούς, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προσφέρει εξαιρετική φυσική ομορφιά με υπέροχες παραλίες, πολύ καλές κλιματολογικές συνθήκες, αρχαιολογικά μνημεία παγκόσμιου ενδιαφέροντος και  ποιότητα ζωής με σχετικά χαμηλό κόστος.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το κόστος ημερήσιας διαμονής στο μέσο της high season, για δύο άτομα, στα υπάρχοντα καταλύματα κυμαίνεται από 33-258€, με το 77% των καταλυμάτων να χρεώνουν κάτω από 100€. Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι ο νομός διατηρεί  σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ  ένα σημαντικό αριθμό ετήσιων πράξεων αγοραπωλησιών  -ακόμα και εν μέσω κορονοϊού- χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στα προ κρίσης νούμερα. 
 
remax 1130x300
 
Κατά δεύτερον, υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη τάση πολιτών, κυρίως από χώρες της Β. Ευρώπης, να αναζητούν στην Ηλεία εξοχικές αλλά και μόνιμες κατοικίες. Είναι άτομα που συνήθως  ετοιμάζονται για συνταξιοδότηση και αναζητούν την επόμενη μόνιμη κατοικία τους στη περιοχή μας.  Ακόμα και η τηλεργασία οδήγησε ξένους υπηκόους, εργασιακά ενεργούς και νεαρής ηλικίας, να θέλουν πλέον να εργάζονται κατοικώντας σε ένα σπίτι  της περιοχής μας. Αυτό δημιουργεί  μία σοβαρή ευκαιρία, όπου  θα βλέπουμε να έρχονται από εξωτερικό συντάξεις ή μισθοί υψηλότεροι των εδώ και να καταναλώνονται στη περιοχή μας, ενισχύοντας το τοπικό αλλά και το εθνικό εμπορικό ισοζύγιο.
 
Επίσης, μια σειρά από παρατημένα και ακατοίκητα σπίτια θα ανακατασκευαστούν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία, αλλά θα αναμορφόσουν και αισθητικά το νομό.  Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι μιλάμε για υπηκόους δυτικών κρατών, ίδιας θρησκείας και κουλτούρας, οι οποίοι κατα πλειοψηφία είναι και αρωγοί ενός υψηλού επιπέδου παιδείας,  προσθέτοντας  θετικά στοιχεία στις τοπικές κοινωνίες.  
 
adamopoulos 1130x300new
 
Τρίτος βασικός λόγος, είναι οι μηδενικές αποδόσεις που προσφέρουν οι τραπεζικές καταθέσεις, με αποτέλεσμα η επένδυση σε ακίνητο προς εκμετάλλευση, δηλαδή σε ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση, να αποτελούν μονόδρομο, κυρίως για επενδυτές που δεν θέλουν να αναλάβουν το ρίσκο της επένδυσης σε Αμοιβαία Κεφάλαια. Ενδεικτικά, οι αποδόσεις στις περιπτώσεις αυτές ξεκινούν από 5% μικτή  απόδοση για τα πιό ακριβά διαμερίσματα  και φτάνουν έως και 8% για τα πιό μικρά και φθηνά. 
 
Τέταρτον, η επικείμενη και πολυπόθητη ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου θα επιφέρει μια νέα εποχή για την Ηλεία. Η δυνατότητα προσέλευσης με ταχύτητα και ασφάλεια από τα μεγάλα αστικά κέντρα, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας προς το νομό, θα δημιουργήσει εντελώς νέες συνθήκες και προοπτικές, ορίζοντας την Ηλεία σε ένα νέο Hot Spot τουριστικό προορισμό.  
 
Syllaidopoulos Dimitris
Σχετικά με το γραφείο μας RE/MAX Property Center στο Πύργο, αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου 8.300 γραφείων σε 110 χώρες, με 140.000 συμβούλους ακινήτων, οι οποίοι  συνεργάζονται μεταξύ τους προκειμένου να έρθει γρήγορα το αποτέλεσμα για τον πελάτη που θέλει να πουλήσει ή να αγοράσει ακίνητο. Στην Ελλάδα η RE/MAX  έχει παρουσία τα τελευταία 20 χρόνια και αυτή τη στιγμή αριθμεί 76 γραφεία, ενώ τα τελευταία χρόνια  κατέχει σταθερά  τη πρώτη θέση σε αριθμό αγοραπωλησιών που διεκπεραιώνει. 
Το γραφείο μας ήδη δραστηριοποιείται με μιά ομάδα 5  συμβούλων-μεσιτών, αναλαμβάνοντας αποκλειστικά ακίνητα σε όλο το νομό, αλλά και σε όλη τη χώρα μέσω του δικτύου μας. Οι σύμβουλοι μας εκπαιδεύονται διαρκώς και ακολουθούν τα αυστηρά επαγγελματικά πρότυπα της εταιρείας, ώστε ο πελάτης να λάβει τη μέγιστη ποιότητα υπηρεσιών και το καλύτερο αποτέλεσμα  στην πώληση ή στην αγορά του ακινήτου του. 
 
Δημήτρης Συλλαϊδόπουλος 
RE/MAX Property Center
Broker-Σύμβουλος Ακινήτων
 
 
 
 
 
 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Vicko