Υγιή μαλλιά το καλοκαίρι;; Κι όμως γίνεται…

hairthecity ladonna summer2022 intro

Photo by freestocks on Unsplash

Το καλοκαίρι το λατρεύουμε!! Διακοπές, κολύμπι, ξενοιασιά, διασκέδαση… Στιγμές χαλάρωσης, ή και έντασης γιατί όχι, που τις έχουμε όλοι ανάγκη και τις αναζητούμε!!

Αν ρωτούσαμε όμως τα μαλλιά μας θα είχαν την ίδια άποψη; Ο ήλιος, το αλάτι, η θάλασσα, το καθημερινό λούσιμο, κάνουν τα μαλλιά μας να υποφέρουν. Καταστρέφουν και ταλαιπωρούν τις τρίχες, τις αποδυναμώνουν και τους δημιουργούν ψαλίδα και ξηρότητα. Επακόλουθο της καταπόνησης του καλοκαιριού, είναι φυσικά και η έντονη τριχόπτωση που παρατηρούμε συχνά το φθινόπωρο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσής μας στον ήλιο, τα μαλλιά μας διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να γίνουν ξηρά, αδύναμα και εύθραυστα αν δεν είναι σωστά ενυδατωμένα και προστατευμένα. Οι ακτίνες του ήλιου καταφέρνουν να διεισδύουν ακόμα και σε πολύ πυκνά μαλλιά και ειδικά οι ακτίνες UVA, έχουν την ικανότητα να φτάνουν στη ρίζα τους, προκαλώντας υπερβολική τριχόπτωση.

Το αλάτι του θαλασσινού νερού επιτίθεται στο στέλεχος της τρίχας, την αφυδατώνει και κάνει τα μαλλιά να δείχνουν άτονα, ενώ το χλώριο της πισίνας τα κάνει πορώδη και εύθραυστα, ευνοώντας την εμφάνιση ψαλίδας.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται, αναπόφευκτα, να προστεθεί και το καθημερινό λούσιμο, που είναι «αναγκαίο κακό» τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού τα μαλλιά θα πρέπει να ξεπλυθούν καλά με γλυκό νερό από όλα τα παραπάνω.

Θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που θα επιλέξουμε και να φροντίσουμε να έχουν και προστατευτική δράση (π.χ. αντηλιακά μαλλιών), αλλά και αναδόμησης – επαναφοράς (π.χ. σαμπουάν με ενυδατικές ιδιότητες, μάσκες, κλπ). 

hairthecity ladonna summer2022 1

Ιδανικά, θα πρέπει να συμβουλευτούμε την κομμώτρια ή τον κομμωτή μας για να μας προτείνει τα προϊόντα περιποίησης που είναι κατάλληλα για το δικό μας τύπο μαλλιών.

Extra tips για όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι

  • Φοράμε πάντα καπέλο κατά την έκθεσή μας στον ήλιο
  • Χρησιμοποιούμε προστατευτικά έλαια κατά τη διάρκεια του μπάνιου σε αλμυρό νερό, ιδίως σε λεπτά ή βαμμένα μαλλιά.
  • Προμηθευόμαστε ειδικά αντηλιακά μαλλιών που να περιέχουν ενυδατικά συστατικά.
  • Αποφεύγουμε, όσο είναι δυνατόν, να ταλαιπωρούμε περισσότερο τα μαλλιά μας με βαριά προϊόντα styling και χρήση σεσουάρ.

Vergeti Areti La Donna 200X249Αρετή Βεργέτη - Hair specialist

hairthecity 1130x300

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών