Ώρα για διακοπές… η ψυχή μας έχει ανάγκη από ένα διάλλειμα

panagoulia ladonna summer2022 intro

Photo by Anna Demianenko on Unsplash

Βρισκόμαστε ήδη στο μέσο του καλοκαιριού και η περίοδος των διακοπών για τους περισσότερους πλησιάζει και φαντάζει ως ένα επιτακτικό κάλεσμα προς απεξάρτηση από τη βαβούρα της καθημερινότητας, μία στιγμιαία άνω τελεία πριν το εναρκτήριο λάκτισμα της επόμενης πρότασης.

Στο άκουσμα της λέξης διακοπές, οι λέξεις ξεκούραση, χαλάρωση, απομάκρυνση από τη ρουτίνα και τα προβλήματα, η συντροφικότητα και η οικογενειακή θαλπωρή είναι απόλυτα συνυφασμένες. 

 Η σταδιακή μείωση των δυσανάλογα υψηλών επιπέδων άγχους συμπαρασύρει στο διάβα της τον ωκεανό οικονομικών, εργασιακών ζητημάτων που διασπείρουν ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Η καλοκαιρινή ανάπαυλα αναδεικνύεται ως η κατάλληλη περίσταση για το άτομο που καλείται να αδράξει της ευκαιρίας αποχής από το άγχος.

Το σώμα, το πνεύμα και η ψυχή έχουν ανάγκη τη διακοπή των έντονων ρυθμών λειτουργίας, ώστε να ξεκουραστούν, να αποστασιοποιηθούν και να επανέλθουν με όρεξη και κουράγιο στην αρένα της καθημερινότητας.

Οργανώστε λοιπόν τις διακοπές σας και ονειρευτείτε γιατί  η προετοιμασία και η προσμονή είναι το ωραιότερο κομμάτι. Μας γεμίζει χαρά, ανυπομονησία και ενθουσιασμό. 

panagoulia ladonna summer2022 1

Photo by Andrea Piacquadio on Pexels

Κάντε διακοπές με όποια μέσα διαθέτετε και δώστε περισσότερη σημασία στις εσωτερικές σας ανάγκες και όχι στα υλικά αγαθά που μπορεί να σας στερεί η οικονομική κρίση. Η ξεκούραση, οι παρέες, η ενασχόληση με πράγματα που σας ευχαριστούν, η συναισθηματική εγγύτητα με την οικογένειά σας και ο κοινός χρόνος μπορούν να πραγματοποιηθούν οπουδήποτε.

Αποφύγετε σημαντικές αποφάσεις που σας αγχώνουν, σας πιέζουν, σας μπλοκάρουν και  χαρίστε χρόνο στον εαυτό σας να ξεκουραστεί, να ηρεμήσει και να δει τα πράγματα με ψυχραιμία.

Απολαύστε αυτό που ζείτε με ανεμελιά και χαρά,  χαμογελάστε, διασκεδάστε και κερδίστε νέες εμπειρίες και εικόνες.

Να φροντίζετε να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες από τις διακοπές σας και  μην απαιτήσετε να καλυφθεί κάθε ανάγκη που προέκυψε από ολόκληρο τον χρόνο που πέρασε ή να είναι όλες οι συνθήκες ιδανικές.

Η περίοδος της καλοκαιρινής ανάπαυλας μακριά από τα βαρίδια των υποχρεώσεων και τη βραδύτητα των αναγκαιοτήτων αναθερμαίνει τη ψυχική και πνευματική εξισορρόπησή μας. Συγχρόνως, επαναδρομολογεί προτεραιότητες και σχέδια.

Όπου και αν είστε λοιπόν κάντε ένα διάλλειμα. Οι υποχρεώσεις, τα άγχη, οι δουλειές θα υπάρχουν πάντα αν δεν αποφασίζουμε να δίνουμε στον εαυτό μας διαφορετικές εμπειρίες, ευτυχισμένες στιγμές ξεγνοιασιάς. Η χαρά, η ξεκούραση και η απόλαυση του χρόνου μας δεν είναι ασήμαντες πολυτέλειες. Είναι ανάγκη, είναι δικαίωμα και το αξίζουμε.

Καλό καλοκαίρι!!

Panagoulia La Donna Summer 2022Ελένη Αναστ. Παναγούλια - Συμβουλευτικός Ψυχολόγος 

panagoulia 1130x300

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ