Ονειρεύεσαι τέλεια επιδερμίδα; Σωστή ενυδάτωση σε πρόσωπο & σώμα…

kallysta ladonna summer2022 intro

Φωτογραφία από Andrea Piacquadio στο Pexels

H επιδερμίδα αποτελείται από πολλές στιβάδες και είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού μας. Η βαθύτερη και κυριότερη στιβάδα της είναι η λεγόμενη “βασική” στιβάδα, η οποία ανανεώνει τα κύτταρα του δέρματος (κερατινοκύτταρα). Η κεράτινη στιβάδα είναι ουσιαστικά το εξωτερικό τμήμα της βασικής στιβάδας, που έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα και αποτελείται κυρίως από νεκρά κερατινοκύτταρα.

Η κεράτινη στιβάδα περιβάλλεται από έναν υδρολιπιδικό μανδύα. Ο υδρολιπιδικός μανδύας αποτελείται από σμήγμα, νερό, λιπίδια και ιδρωτοποιούς αδένες και ο ρόλος του είναι να εμποδίζει βακτήρια και άλλες ιογενείς ουσίες  να εισχωρήσουν στο δέρμα.

Παράλληλα, συμβάλλει στην  διατήρηση της υγρασίας του δέρματος (ενυδάτωση της επιδερμίδας).  Γι’ αυτό το λόγο,  όταν  το δέρμα είναι  ξηρό, θαμπό, με τραχιά υφή,  λέμε ότι έχει φθαρεί ο όξινος μανδύας του. 

kallysta ladonna summer2022 1

Φωτογραφία από Riccardo στο Pexels

Το καλοκαίρι, λόγω της έκθεσης στον ήλιο, της  αυξημένης θερμοκρασίας  και της αυξημένης εφίδρωσης, αυξάνονται οι ανάγκες ενυδάτωσης του δέρματος. Όση ώρα εμείς απολαμβάνουμε την ηλιοθεραπεία μας και χαλαρώνουμε κάτω από τον ήλιο, η επιδερμίδα μας  χάνει όλη της την υγρασία, το νερό της  εξατμίζεται και μπορεί να πέσει κάτω από το όριο ασφαλείας του 10 %, ακόμα και όταν καθόμαστε στη σκιά. Γι’ αυτό πρέπει να πίνουμε συνέχεια νερό, για να αναπληρώνουμε την απώλεια των υγρών.

Το νερό είναι βασικό για τον οργανισμό και όμως, οι περισσότεροι ξεχνάμε την ύπαρξη του. Χαρακτηριστικά  λέμε «καλό είναι να μην πίνουμε το νερό μας, αλλά να το τρώμε». Οι φυσικοί χυμοί, τα  φρούτα, τα λαχανικά, μπορούν να βοηθήσουν εξίσου στην αναπλήρωση υγρών, προσφέροντας παράλληλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, σύμμαχος στο οξειδωτικό στρες.

Ποια είναι τα βήματα που δεν πρέπει να παραλείπετε, για να έχετε μια καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα το καλοκαίρι

Αντηλιακό

Η Νο1 προτεραιότητά μας πριν βγούμε από το σπίτι και απαραίτητο βήμα της ρουτίνας ομορφιάς μας σε καθημερινή βάση, χειμώνα-καλοκαίρι, πρέπει να είναι η εφαρμογή αντηλιακού στο πρόσωπο, το λαιμό και όλες τις περιοχές που βρίσκονται εκτεθειμένες στον ήλιο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 15, μπορεί να μειώσει κατά 50% τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από την πρόωρη γήρανση. Επιπλέον, ένα προϊόν που έχει ευρύ φάσμα προστασίας, θωρακίζει την επιδερμίδα από τις ακτίνες UVA και UVB, IR .TIP. Σημαντικό είναι να μην παραλείπετε να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε 2 ώρες.

kallysta ladonna summer2022 2

Φωτογραφία από Mikhail Nilov στο Pexels

Καθαρισμός & απολέπιση

Πλύνετε το πρόσωπο δύο φορές την ημέρα και κάνετε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχετε. Η απολέπιση, σε αντίθεση με ότι ενδεχομένως λέγεται, είναι απαραίτητη και το καλοκαίρι, απλά όχι το ίδιο συχνά και όχι πάνω σε δέρμα που έχει υποστεί ηλιακό έγκαυμα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία καθαρίζουν σε βάθος οι πόροι και η εξωτερική στιβάδα του δέρματος, η οποία επιβαρύνεται τόσο από τον ιδρώτα όσο και από τα αντηλιακά που απλώνουμε καθημερινά.

Ενυδάτωση με ειδικά προϊόντα

Κάντε  συνήθεια την καθημερινή ενυδάτωση του δέρματός σας. Επιλέξτε ενυδατικές κρέμες  και  serum  νέας  γενιάς και after sun που  περιέχουν ειδικές  φόρμουλες, όχι μόνο για βαθιά ενυδάτωση σχεδόν όλο το 24ωρο, αλλά και να μπορούν να  καταπραΰνουν ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Εφαρμογή   μάσκας

Εφαρμόστε  τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μια μάσκα ενυδατική. Υπάρχουν μάσκες  σε διάφορες μορφές και υφές, κρεμώδεις και τζελ. Ιδανικές  είναι οι τζελ ή οι υφασμάτινες που μπορούν να μπουν στο ψυγείο πριν την εφαρμογή τους.

Extra tip: Για ιδανικό αποτέλεσμα μπορείτε να κάνετε θεραπείες ενυδάτωσης σε κάποιον επαγγελματία ομορφιάς!! 

kallysta ladonna summer2022 3

Φωτογραφία από engin akyurt στο Unsplash

Το καλοκαίρι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ίδιο σημαντική με την περιποίηση του προσώπου μας, είναι και η περιποίηση της επιδερμίδας του σώματός μας.

Καθημερινές συνήθειες για ενυδατωμένο σώμα

  • Στο ντους, χρησιμοποιούμε ένα ήπιο σαπούνι ή ένα ενυδατικό αφρόλουτρο. Αποφύγετε τα πολύ σκληρά σαπούνια, τα οποία μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα και να προκαλέσουν ερεθισμούς. Επιλέξτε φυτικά ή με χαμηλό pH.
  • Αποφεύγουμε να κάνουμε μπάνιο με πολύ ζεστό νερό γιατί αφυδατώνει το δέρμα.
  • Μετά το ντους, μία με δύο φορές την εβδομάδα, κάνουμε απολέπιση με ένα ειδικό προϊόν που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

kallysta ladonna summer2022 4

Φωτογραφία από Anna Tarazevich στο Pexels                                   

  • Βγαίνοντας από το ντους σκουπιζόμαστε απαλά και ταμποναριστά με την πετσέτα, χωρίς να τρίβουμε το σώμα μας.
  • Τέλος, σειρά έχει η ενυδάτωση, απαραίτητη καθημερινά, για μια ελαστική και απαλή επιδερμίδα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια πλούσια κρέμα ενυδάτωσης, ένα body milk ή κάποιο ξηρό  body oil, που θα ήταν ιδανικό για πρόβλημα έντονης ξηρότητας.

Κάλλη Σταυροπούλου - Αισθητικός / Μακιγιέρ / Visagistin 

stavropoulou 1130x300 la donna

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ