5 hot τάσεις διακόσμησης του Pinterest για το 2023

deco trends armchair unsplash

Πότε πέρασε ο Αύγουστος, πότε μπήκε ο Οκτώβρης, πότε πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, πότε θα αφήσουμε πίσω μας το 2022 και θα υποδεχθούμε το 2023, ούτε που το καταλάβαμε!!

Ο καιρός περνάει τόσο γρήγορα ορισμένες φορές! Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει πως εσύ θα πρέπει να είσαι έγκαιρα ενημερωμένη για τα deco trends που θα κυριαρχήσουν την επόμενη σεζόν και το Pinterest βάζει το «λιθαράκι» του. 

Ίσως να μην το γνώριζες, αλλά το Pinterest -σε ετήσια βάση- δημοσιεύει ένα προσεκτικά μελετημένο trend guide, με βάση τις αναζητήσεις των χρηστών. Επειδή, λοιπόν, η λίστα με τα προβλεπόμενα trends είναι μεγάλη και αφορά διάφορους κλάδους, εμείς φιλτράραμε για σένα αυτήν τη λίστα και ξεχωρίσαμε τις 5 κορυφαίες τάσεις διακόσμησης που αναδύονται με το βλέμμα στραμμένο στο 2023.

Ξεκινάμε με 2 τάσεις που έγιναν δημοφιλείς μέσα στο 2022 και θα συνεχίσουν να κυριαρχούν και το 2023 και συνεχίζουμε με 3 νέες, πιο φρέσκιες, αλλά και αρκετά ενδιαφέρουσες. Τις ανακαλύπτεις όλες παρακάτω και παίρνεις έμπνευση.

iliopoulos 1130x300new

Hellenistic revival 

Η τάση στη διακόσμηση ονόματι Hellenistic Revival, κατέχει μία θέση ανάμεσα στα κυρίαρχα deco trends του 2022, εμπνέεται από την Ελληνιστική περίοδο και την τέχνη της γλυπτικής που άνθισε τότε. Αγάλματα, προτομές, κίονες δωρικού, ιωνικού και κορινθιακού ρυθμού, εμπνέουν τη διακόσμηση του σήμερα. Το trend προτάσσει την ελληνιστική αναγέννηση (σε ελεύθερη μετάφραση) και αντικατοπτρίζει τη δύναμη, την ανθεκτικότητα, την αίγλη και την ιδιαίτερη φύση της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας.

Οι επιλογές σου κυμαίνονται ανάμεσα σε αρχαία ελληνικά αγάλματα και προτομές, διακοσμητικούς κίονες, ταπετσαρίες με αρχαιοελληνική θεματολογία και το print του μαιάνδρου, προσαρμοσμένο σε έπιπλα ή διακοσμητικά. Εδώ μαθαίνεις περισσότερα.

maxairas 1130x300

Βιοφιλικό design

Η κλιματική κρίση που βιώνει ο πλανήτης μας τα τελευταία χρόνια και που συνεχώς γιγαντώνεται, μας δημιουργεί την ανάγκη σύνδεσής με τη φύση, η οποία γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Κάνει, επίσης, αισθητή την παρουσία της και στον interior κόσμο.

Ήδη από το 2020, λοιπόν, το βιοφιλικό design (που αντλεί έμπνευση από τη βιοφιλική αρχικεκτονική), κυριαρχεί σταθερά στα deco trends και το 2023 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση σύμφωνα με το Pinterest. Πρόκειται γι’ αυτό το είδος εσωτερικής διακόσμησης, που επιδιώκει να μας συνδέσει με τη φύση, μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον που ζούμε. 

Αυτό σημαίνει πως η ενσωμάτωση υλικών, χρωμάτων και στοιχείων που προέρχονται από το φυσικό μας περιβάλλον, στο εσωτερικό του σπιτιού μας, είναι ανάμεσα στις θεμελιώδεις αρχές του βιοφιλικού σχεδιασμού και κινείται στη λογική του «να φέρεις το έξω, μέσα».

Τα έπιπλα και τα διακοσμητικά από υλικά της φύσης (ξύλο, μπαμπού, rattan, πέτρα, μέταλλο), τα φυτά εσωτερικού χώρου, η γήινη παλέτα χρωμάτων (δηλ. οι αποχρώσεις της φύσης), τα vintage αντικείμενα και εκείνα από ανακυκλώσιμα υλικά, είναι μικρά makeovers που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις το βιοφιλικό design στη διακόσμηση του σπιτιού σου. 

lyggas 1130x300 s22

Έπιπλα και διακοσμητικά με καμπύλες

Τα έπιπλα με καμπύλες κερδίζουν έδαφος το τελευταίο χρονικό διάστημα (είναι και στα deco trends για το Φθινόπωρο 2022) και σύμφωνα με το Pinterest, θα είναι παντού το 2023. Καμπυλωτοί καθρέφτες, οβάλ τραπεζάκια και βάζα βρίσκονται επίσης ανάμεσα στις επιλογές σου. 

dionysopoulos 1130x300 3

Διακόσμηση με βάση τη σκακιέρα, αλλά χωρίς σκάκι

Το print της σκακιέρας δεν βρίσκεται μόνο στο σκάκι. Το εν λόγω pattern που κυριαρχούσε στα fashion και στα deco trends των 60s και των 80s, αλλά και πολύ παλαιότερα (επί αναγεννησιακής εποχής), κάνει δυναμικό comeback αυτό το φθινόπωρο, αντλώντας έμπνευση από το Γκαμπί της Βασίλισσας.

Επίλεξε ανάμεσα σε χαλί, ταπετσαρία ή πλακάκια για την κουζίνα και διακριτικά διακοσμητικά, όπως μαξιλάρια, κορνίζες, βάζα και posters. Ασπρόμαυρα τετράγωνα παντού! Ή και σε άλλο χρώμα. Why not?

Διακόσμηση με gothic επιρροές

Οι μηχανές αναζήτησης του Pinterest εντόπισαν την πρόταση «Goth kitchen decor» ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά, αναφορικά με τη διακόσμηση του σπιτιού. Φαίνεται, λοιπόν, ότι θα υπάρξει μία αναγέννηση του gothic style, το οποίο δείχνει μία παραπάνω αγάπη στις σκοτεινές αποχρώσεις. Μαύρες ταπετσαρίες, σκουρόχρωμα έπιπλα, ορειχάλκινα αξεσουάρ, είναι όλα στοιχεία που θα κάνουν χαμό στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης το 2023, πάντα σύμφωνα με τα όσα μας λέει το Pinterest. 

Σκέψου το και για το σαλόνι σου.

Πηγή: ladylike.gr

Κεντρική φωτογραφία από Jason Wang στο Unsplash

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ