Japandi style: Εμπνεύσου από την απλότητα της ιαπωνικής & της σκανδιναβικής αισθητικής

japandi pexels

Στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων το 2023 φαίνεται πως θα επικρατήσει ένα νέο στυλ που συνδυάζει σχεδιαστικές επιρροές από την Ιαπωνία και τη Σκανδιναβία και έχει γίνει γνωστό ως Japandi! Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα lookbook για να σου παρουσιάσουμε οκτώ εσωτερικούς χώρους διακοσμημένους με το νέο εντυπωσιακό στυλ!

Ένα υβρίδιο Ανατολής και Δύσης, το στυλ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές ως τον νέο τρόπο διακόσμησης εσωτερικών χώρων που είναι minimal χωρίς να είναι ψυχροί. Τα δύο στυλ είναι παρόμοια στην αισθητική του σχεδιασμού, με καθαρούς χώρους. Τόσο η Scandi, όσο και η Ιαπωνία, αγκαλιάζουν τη χειροτεχνία και τα φυσικά υλικά.

Από τη μια τα ουδέτερα χρώματα, αλλά και η ζεστασιά της Σκανδιναβίας και από την άλλη, η κομψότητα και ο χρηστικός τρόπος της ιαπωνικής φιλοσοφίας.

Διαθέτει κομψό και απλό στυλ, ακριβή χειροτεχνία και φυσικά υλικά, ποιότητες που έχουν από καιρό κεντρικό ρόλο στις παραδόσεις της Ιαπωνίας και των σκανδιναβικών χωρών, ιδιαίτερα της Δανίας και της Σουηδίας.

gerakidis 1130x300 s22

Ας δούμε λοιπόν 8 χαρακτηριστικά παραδείγματα του Japandi!

Μια εξοχική κατοικία όπου κυριαρχεί το ξύλο πεύκου και σχεδιάστηκε για να ενσωματώσει τη σουηδική και την ιαπωνική αισθητική. Ένα στυλ που ταιριάζει ξεκάθαρα σε αυτό το σαλόνι διπλού ύψους.

Οι κρεμ λευκές και απαλές γκρι αποχρώσεις συμπληρώνουν τα έπιπλα από ανοιχτόχρωμο ξύλο πεύκου στο σαλόνι, όπου η κύρια πηγή φωτός –εκτός από το άπλετο φυσικό φως την ημέρα– είναι ένα χάρτινο φωτιστικό σε σχήμα κώνου. 

zekios 1130x300 new

Σε μια έκθεση της Ιαπωνικής εταιρίας Ariake στη Στοκχόλμη, παρουσίαστηκαν τα ξύλινα έπιπλα της εταιρίας τα οποία σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με διάφορους σχεδιαστές από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση έγινε στην ερειπωμένη πρώην πρεσβεία του Μεξικού στη Στοκχόλμη και οι καθαρές γραμμές των επίπλων ξεχώρισαν, έναντι των θρυμματισμένων τοίχων και των γυψοσανίδων, δημιουργώντας ένα μείγμα υφής και χρώματος και μια εκτίμηση για τα παλιά χειροποίητα έπιπλα. Μια φιλοσοφία που ενσαρκώνει τέλεια την διακόσμηση Japandi.

Μια οικογένεια με ιαπωνική και αμερικανική καταγωγή ζει σε αυτό το σπίτι στα βουνά Catskill, το οποίο έχει ένα εσωτερικό που βασίζεται και στα δύο υπόβαθρά τους, με την επιπλέον προσθήκη άφθονου σκανδιναβικού στυλ διακόσμησης.

Στο σαλόνι ενιαίας διαρρύθμισης, την τραπεζαρία και την κουζίνα, ένα τραπέζι και καρέκλες από τον Δανό σχεδιαστή Finn Juhl μοιράζονται τα φώτα της δημοσιότητας με ιαπωνικά κεραμικά και υφασμένα χαλιά, που προέρχονται από το Τόκιο. Σχεδιασμός midcentury και αμερικάνικες χειροτεχνίες παρουσιάζονται επίσης στο σπίτι, εξισορροπώντας τον ιαπωνικό μινιμαλισμό!

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης και επέκτασης αυτού του αρχοντικού στο Λονδίνο, οι τοίχοι βάφτηκαν με τεχνοτροπία και δημιουργήθηκε ένα ήρεμο και γαλήνιο σπίτι. Η σκανδιναβική επιρροή φαίνεται στις ζεστές λεπτομέρειες του ξύλου, που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο το διαμέρισμα, όπως σε αυτήν την τραπεζαρία όπου μια καρέκλα από σκούρο ξύλο συμπληρώνει ένα μικρό χαριτωμένο τραπέζι κάτω από το παράθυρο, ενώ τα κομψά μίνιμαλ φωτιστικά προσθέτουν μια αίσθηση Ανατολικής Ασίας.

Μια ιαπωνική χάρτινη λάμπα από τη σειρά Akari του σχεδιαστή Isamu Noguchi βρίσκεται σε μια ξυλόσομπα, που είναι στοιβασμένη με κορμούς. Η επιτομή του σκανδιναβικού στυλ.

Συνδύασε το όλο αποτέλεσμα με έναν μίνιμαλ αφηρημένο πίνακα σε καμβά για να απογειώσεις τον χώρο!

pinakas sticky

Από ότι διαπίστωσες η διακόσμηση Japandi κάνει έξυπνη χρήση τεχνικής και υφής φυσικών κυρίως υλικών, όπως ξύλο και χειροποίητα κεραμικά, για να προσθέσει άνεση και ζεστασιά.

Πηγή: decoration.gr

Κεντρική φωτογραφία από PNW Production

Εξωτερική φωτογραφία από Pinterest

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ