Xmas deco trends 2022-2023

Xmas decor intro 2

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και ήρθε η στιγμή να δούμε σιγά σιγά τα trends που θα επικρατήσουν φέτος για να ξεκινήσουμε να στολίζουμε.

Οι τάσεις Χριστουγέννων 2022 – 2023 ξεχωρίζουν, όπως και κάθε χρόνο, για την πρωτοτυπία και τη μοναδικότητα τους, σε κάθε πτυχή των γιορτών.

Τι θα δούμε λοιπόν φέτος; Από τις δραστηριότητες μέχρι το χριστουγεννιάτικο decor και τις DIY κατασκευές, όλα είναι φαντασμαγορικά!!

Το αγαπημένο γκι

Από τις τάσεις και αυτής της χρονιάς, δεν θα μπορούσε να λείπει το γκι. Είναι πάντα διαχρονικό και απογειώνει κάθε στολισμό. Φτιάξε μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, με χριστουγεννιάτικα κλαδιά και αποξηραμένα. Στόλισε τα σε γυάλινα βάζα διακόσμησης ή σαν μέρος του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Πρόκειται για μια τέλεια επιλογή σε μια κλασική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, σε μια ρουστίκ αλλά και σε έναν glam στολισμό. Πρόσθεσε τις ανάλογες γιορτινές πινελιές και το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό!! 

Xmas trends gki

Φωτογραφία από Lum3n

lyggas 1130x300 s22

Ανακυκλώσιμα υλικά και υφάσματα

Τα Χριστουγεννιάτικα 2022 έρχονται πιο κοντά στη φύση, υιοθετώντας μια πιο eco – friendly προσέγγιση. Τα οικολογικά Χριστούγεννα είναι μια τάση των τελευταίων χρόνων που ολοένα και περισσότεροι ενστερνίζονται. Υπό αυτό το πρίσμα βλέπουμε να χρησιμοποιούνται περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά και υφάσματα. Για το χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ δώρων επιλέγονται χριστουγεννιάτικα υφάσματα. Μια trendy ιδέα είναι να κάνεις το περιτύλιγμα σαν πεσκέσι και να προσθέσεις μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια ή κλαδάκια.

Xmas trends anakyklosima

Photo by Juliana Malta on Unsplash

Andriolas 1130x300 new

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Η ρουστίκ χριστουγεννιάτικη αισθητική είναι διαχρονική και πάντα αποτελεί τάση στις ιδέες για να στολίσουμε το σπίτι τα Χριστούγεννα. Φέτος, πιο πολύ από ποτέ, βλέπουμε να επικρατεί γιορτινή διακόσμηση εμπνευσμένη από τα αγροτόσπιτα της υπαίθρου. Ξύλινα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, ακατέργαστες υφές και μπόλικη πρασινάδα πλαισιώνουν το στολισμό των Χριστουγέννων. Συνδύασε ξύλινα καφάσια, καλάθια και ξύλινους δίσκους για ένα πιο «φυσικό» αποτέλεσμα. 

Xmas trends rustic

Photo by CHUTTERSNAP on Unsplash

Χριστουγεννιάτικα δέντρα χιονισμένα

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που φαίνεται να έχουν υψηλότερη πέραση για φέτος είναι τα χιονισμένα. Ο στολισμός βιτρίνας φέτος τα Χριστούγεννα, θα περιέχει μπόλικα, ελαφρώς χιονισμένα δέντρα προσδίδοντας ένα χαρακτήρα φυσικότητας εμπνευσμένο από τα χιονισμένα δάση. 

Xmas trends dentro

Φωτογραφία από Anja από το Pixabay

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Σε συνδυασμό με τα χιονισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν τη τιμητική τους και τα λαμπάκια. Φέτος μια hot τάση, που έχει κάνει δειλά την εμφάνιση της από πέρσι, εξυμνεί το μινιμαλισμό. Δεν είναι άλλη από τα λαμπάκια αντί τα στολίδια και τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Θα δούμε πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα στολισμένα μόνο με λαμπάκια αλλά και φωτιζόμενα διακοσμητικά δέντρα με λαμπάκια LED. 

Xmas trends lampakia

Photo by Mourad Saadi on Unsplash

Botanical χριστουγεννιάτικος στολισμός καταστήματος και σπιτιού

Η botanical αισθητική είναι μια εξίσου εντυπωσιακή πρόταση που θα δούμε κατά κόρων στις τάσεις Χριστουγέννων 2022 – 2023. Τολμούμε να πούμε ότι και οι botanical χειμωνιάτικοι γάμοι θα κλέψουν την παράσταση. Τι είναι όμως ακριβώς αυτό το trend; Οι  πρασινάδες και τα φυτά επικρατούν σε αυτό το γιορτινό στολισμό. Συνδύασε χριστουγεννιάτικα φυτά και κλαδιά με ρουστίκ χριστουγεννιάτικα στολίδια. Επίσης, πλαισίωσε το χώρο σου με πλούσιες χριστουγεννιάτικες γιρλάντες με κουκουνάρια. Για μια μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χρησιμοποίησε αστόλιστα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε διάφορα μεγέθη για να στολίσεις το χώρο σου. 

Xmas trends botanical

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Χριστουγεννιάτικα χωριά

Τι θα έλεγες να φτιάξεις ένα μικρό χριστουγεννιάτικο χωριό και να το κάνεις κεντρικό σημείο; Όλοι θα μαζεύστε γύρω από αυτή τη χριστουγεννιάτικη όαση και θα τη χαζεύετε! 

Xmas trends xorio

Photo by Tyler Delgado on Unsplash

DIY χριστουγεννιάτικα δώρα

Στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων τα χριστουγεννιάτικα δώρα γίνονται πιο ουσιαστικά, πιο προσωπικά. Ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να φτιάξουνε με τα χεράκια τους χριστουγεννιάτικα δώρα, βάζοντας τη προσωπική τους πινελιά. Τα δώρα φτιάχνονται αποκλειστικά για το παραλήπτη και περιέχουν έναν extra γιορτινό συναισθηματισμό, που είναι ανεκτίμητος. 

Xmas trends diy dora

Photo by Tijana Drndarski on Unsplash

Χριστουγεννιάτικα κουτιά με λιχουδιές

Ένα από τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα, που θα δούμε φέτος να επιλέγουν πολλοί, είναι τα χριστουγεννιάτικα κουτιά με λιχουδιές. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του παραλήπτη σου, κινήσου σε αλμυρές ή γλυκές επιλογές. Φτιάξε με τα χεράκια σου χριστουγεννιάτικα μπισκότα, σοκολατάκια, μελομακάρονα ή επίλεξε μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών. Κάνε food styling και πριν ικανοποιήσεις τον ουρανίσκο, χόρτασε το μάτι! Πρόκειται για μια εύκολη ιδέα για χριστουγεννιάτικα δώρα της τελευταίας στιγμής.

Xmas trends cookies

Φωτογραφία από Nikolett Emmert

80s Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Αυτό που σαν παιδιά, εμείς των 90s και πίσω, χαρακτηρίζαμε κιτσάτο, με τα έντονα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και την ευρεία γκάμα χρωμάτων και λάμψης κάνει δυνατό comeback. Τα Χριστούγεννα των 80s είναι εδώ και όχι μόνο δεν είναι κιτς αλλά σε εμπνέουν να τα επιλέξεις, ξυπνώντας όμορφες αναμνήσεις. Από τις γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες και τα στολίδια μέχρι και τις χριστουγεννιάτικες φιγούρες και τα ζωάκια, όλα έχουν έντονα χρώματα και vintage μοτίβα. Επικρατούν η λάμψη, η πολυχρωμία και οι γυαλιστερές επιφάνειες. Τα πολύχρωμα λαμπάκια επιστρέφουν και έχουν τη τιμητική τους! 

Xmas trends 80s

Photo by Rodion Kutsaiev on Unsplash

Πηγή: eldeco.gr

Κεντρική φωτογραφία από Hunt on Photos Studio

Εξωτερική φωτογραφία από cottonbro studio

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών