6 Ιδέες για να μετατρέψεις την αυλή σου σε παράδεισο!

Στις μέρες μας, όποιος έχει αυλή στο σπίτι του θεωρείται τυχερός. Είναι ένα μέρος που μπορείς να διαμορφώσεις για να έρθεις πιο κοντά με τη φύση και να βρεις την ηρεμία σου. Επίσης, είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για όσους αγαπάνε τα φυτά και τους αρέσει να ασχολούνται με την φροντίδα τους.

Μερικές φορές όμως δε φτάνει να φτιάξεις απλά την αυλή σου. Ο καθένας θέλει να βρει καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες. Να κάνει πράγματα που δεν έχει δει αλλού. Έτσι θα εντυπωσιάσεις τους επισκέπτες και θα σε κάνει να μη βαριέσαι ποτέ, αφού θα έχεις φτιάξει κάτι που δεν μπορείς να βρεις αλλού.

6 Τρόποι για να κάνεις την αυλή σου να μοιάζει με παράδεισο!

Φτιάξε μονοπάτι με πέτρες σε σχήμα πεταλούδας

μονοπάτια κήπου πέτρες

Αν θέλεις το γρασίδι να μείνει ανέπαφο, τότε μπορείς να φτιάξεις ένα μονοπάτι. Έτσι θα διατηρείς το γρασίδι χωρίς πατημασιές και θα προσθέσεις ομορφιά στην αυλή σου. Μπορείς να ζητήσεις να σου φτιάξουν πλάκες σε σχήμα πεταλούδα ή να τις φτιάξεις μόνος σου ενώνοντας πολύχρωμες πέτρες. Δες ακόμη πως να φτιάξεις ένα μονοπάτι για τον κήπο από κορμούς δέντρων!

Sakellariou 1130Χ300

Φτιάξε πολυέλαιο εξωτερικού χώρου από κεριά

πολυέλαιος εξωτερικού χώρου κεριά

Ένας πολυέλαιος από κεριά μπορεί να δημιουργήσει μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα τα βράδια. Η ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργήσει είναι τέλεια για να κάτσεις με παρέα ή χωρίς, να φας ή να χαλαρώσεις. Μπορείς να παίξεις με τα χρώματα για να δημιουργήσεις τον φωτισμό που θέλεις. Δες ακόμη 26 Υπέροχες ιδέες εξωτερικού φωτισμού για τον κήπο σου!

Φτιάξε εστία / BBQ

εστία bbq κήπου

Η αυλή είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται όταν ο καιρός είναι καλός. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε συνδυάσει τον καλό καιρό και τους εξωτερικούς χώρους με το ψήσιμο. Μία όμορφη εστία / BBQ είναι μια πολύ καλή ιδέα για να σε εξυπηρετεί, αλλά και να ομορφαίνει το χώρο σου. Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι, αν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να στο φτιάξει κάποιος ειδικός, μπορείς να δεις εδώ πως να φτιάξεις εύκολα ένα μπάρμπεκιου στον κήπο σου!

kousiafes 1130X300

Βάλε διάφορα καθίσματα

έπιπλα κήπου αυλής

Δεν χρειάζεται να έχεις παντού ίδια καθίσματα για όλους. Μπορείς να βάλεις ένα μικρό καναπέ, καρέκλες, σκαμνάκια, ακόμα και πουφ που θα φτιάξεις μόνος από μπουκάλια. Έτσι θα μπορείς να κάθεσαι κάθε φορά σε διαφορετικό σημείο για να μη βαριέσαι. Επίσης, οι καλεσμένοι σου θα έχουν μια μεγάλη ποικιλία καθισμάτων για να επιλέξουν.

Φτιάξε μια πλατφόρμα με μαξιλάρια

ιδέες διακόσμησης κήπου https://exypnes-idees.gr/wp-content/uploads/2019/06/platforma-maksilaria-300x191.jpg 300w" sizes="(max-width: 585px) 100vw, 585px">

Επίσης, μπορείς να φτιάξεις μια πλατφόρμα από ξύλα και να βάλεις μαξιλάρια για να κάθεσαι με τους φίλους σου ή για να έχουν τα παιδιά σου τον δικό τους ιδιωτικό χώρο στην αυλή ή τον κήπο. Επιπλέον, για να μην έχεις θέμα με τα κουνούπια και τα έντομα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σήτες στα πλαϊνά και το πίσω μέρος του.

Δες επίσης: 19 Όμορφες ιδέες για να έχεις έναν παραμυθένιο κήπο!

Βάλε μια αιώρα

αιώρα αυλή

Ένα από τα πιο χαλαρωτικά καθίσματα είναι η αιώρα. Μπορείς να ξαπλώσεις για να χαλαρώσεις, να διαβάσεις ή ακόμα και να κοιμηθείς. Αν δεν έχεις δέντρα και δε θέλεις να βάλεις, υπάρχουν πολλές αιώρες στην αγορά που δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν δέντρα για να στηριχθούν. Αν όμως έχεις δέντρα και θέλεις να τα αξιοποιήσεις δες πως να φτιάξεις μία κούνια από παλέτες για τον κήπο!

Πηγή: exypnes-idees.gr

Κεντρική φωτό: Photo by Hédi Benyounes on Unsplash

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Ευπρεπές Cooking & Decor