10 Χρώματα για τον τοίχο που ξεκουράζουν τα μάτια!

Τα χρώματα που θα επιλέξεις για να βάψεις το σπίτι σου, είναι μείζονος σημασίας. Είναι ο χώρος που περνάς τη μέρα σου και θέλεις να τον βιώνεις ευχάριστα! Σημασία έχει λοιπόν, τόσο η διακόσμηση του σπιτιού όσο και η ψυχολογία που σου προκαλεί ο χώρος που βρίσκεσαι. Σίγουρα δεν θα ήθελες να ζεις σε ένα άχρωμο σπίτι ή βαμμένο με έντονα χρώματα και παράταιρους συνδυασμούς που σε κουράζουν.

Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στο χρώμα που θα επιλέξεις για τη διακόσμηση του σπιτιού σου και του προσωπικού σου χώρου. Παρακάτω θα βρεις ιδέες για χρώματα, που είναι ξεκούραστα στο μάτι και σε βοηθούν να χαλαρώσεις ύστερα από μια δύσκολη μέρα γεμάτη υποχρεώσεις και δουλειές.

Gerakidis 1130Χ300

Χρώματα τοίχου ξεκούραστα για τα μάτια!

Απαλό ροζ

χρώμα τοίχου απαλό ροζ 

Μπορεί με την πρώτη ματιά να φαίνεται πολύ κοριτσίστικο χρώμα, όμως με τους κατάλληλους χρωματικούς συνδυασμούς στα έπιπλα, μπορεί να ταιριάξει σε κάθε χώρο και όχι μόνο στο κοριτσίστικο παιδικό υπνοδωμάτιο. Είναι πολύ απαλό και ξεκούραστο για τα μάτια και κάνει όποιον βρίσκεται στο χώρο ευδιάθετο.

praktika alexandr 1130x300

Ανοιχτό πράσινο

apalo-prasino 

Συμβολίζει την φύση και την υγεία. Το απαλό πράσινο είναι ο τόνος που σου φωνάζει: «Ηρεμία!» Απαλό και ευχάριστο σαν απόγευμα του καλοκαιριού. Ιδανικό για όλους τους χώρους του σπιτιού και ταιριάζει ιδανικά με έπιπλα στο χρώμα του ξύλου.

Ανοιχτό γαλάζιο

galazio-xroma-domatio 

Δεν υπάρχει χρώμα που να ταιριάζει περισσότερο σε ένα υπνοδωμάτιο, από το ανοιχτό γαλάζιο. Δείχνει υπέροχο συνδυασμένο με οποιοδήποτε χρώμα. Βάλτε floral prints στα έπιπλα και τα μαξιλάρια σας. Το σπίτι σας θα δείχνει σαν κήπος και ο τοίχος σαν γαλανός ουρανός.

tzanetos 1130x300

Γαλάζιο – Γκρί

xroma tixou galazio gri 

Η απόχρωση αυτή θυμίζει σύννεφα και την ηρεμία μιας βροχερής μέρας. Μετατρέπει οποιοδήποτε χώρο σε καταφύγιο. Συνδύασέ το με άλλες αποχρώσεις του γκρι ή του γαλάζιου. Το δωμάτιο της φωτογραφίας δείχνει ζεστό και οικείο με την απόχρωση αυτή.

Γκρι – Λιλά

gkri-lila-xroma 

Το λιλά όταν είναι ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα από μόνο του. Σε έντονη απόχρωση μπορεί να γίνει πολύ κουραστικό για τα μάτια. Αυτή η απόχρωση όμως του γκρι – λιλά,  είναι περισσότερο ήρεμη και καταλληλότερη επιλογή για τους λάτρεις του μωβ. Οπότε αν θέλεις να αποφεύγεις τις εντάσεις, επίλεξε μωβ χρώμα σε γκρι – λιλά απόχρωση.

Γκρι

gkri-xroma 

Το γκρι χρώμα θα σε απορροφήσει. Είναι ένα κομψό χρώμα, ιδανικό για τραπεζαρία με σκούρο ξύλινο τραπέζι και κρυστάλλινο πολυέλαιο. Ταιριάζει ιδανικά με το μάρμαρο και μπορείς να το συνδυάσεις και με άλλες αποχρώσεις του γκρι.

Σκούρο γκρι

skouro-gkri 

Tο σκούρο γκρι είναι το νέο ουδέτερο χρώμα. Μπορείς να το βάλεις στην τραπεζαρία για πιο σοφιστικέ διακόσμηση, ή στο υπνοδωμάτιο για πιο ξεκούραστο χρώμα. Είναι κομψό και καθημερινό χρώμα ταυτόχρονα. Το μπάνιο της φωτογραφίας βαμμένο σε σκούρα γκρι απόχρωση είναι urban chic.

Κοραλί

corali xroma gia tixo 

Το κοραλί είναι ένα ζεστό και ευχάριστο χρώμα. Θυμίζει τη λάμψη και τη ζέστη του ήλιου.  Όταν το βλέπεις, αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στην Καραϊβική. Συνδυάστε το με άσπρα έπιπλα και λινά υφάσματα.

Μωβ

mov-domatio 

Το μάτι σου βυθίζεται στο μωβ χρώμα, ότι άλλο χρώμα και να υπάρχει συνδυαστικά στο χώρο. Όταν υπάρχουν και άλλα σκούρα χρώματα στο χώρο, το μάτι πέφτει στο ξεκούραστο μωβ χρώμα και ηρεμεί. Είναι σχεδόν σαν να κολυμπάς μέσα σε αυτό το χρώμα.

Ανοιχτό γαλάζιο

galazio-xroma-anoixto 

Όλοι, άνδρες και γυναίκες, λατρεύουν αυτό το χρώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε, από το υπνοδωμάτιο, στην κουζίνα, στο μπάνιο κτλ. Μπορείς να βάψεις με αυτό το χρώμα, ακόμα και το γραφείο σου.  Είναι το χρώμα που όλοι όσοι το βλέπουν, λένε: «Αυτό είναι το χρώμα που θα ήθελα να έχω στο σπίτι μου!».

Πηγή: ediva.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ