Skin care update σε 10 βήματα

skin update introImage by senivpetro on Freepik

Το όμορφο δέρμα δεν είναι μόνο θέμα γονιδίων. Είναι θέμα σωστής φροντίδας και περιποίησης, η οποία πάντα ξεκινάει από το σπίτι.

4 στις 10 γυναίκες, σύμφωνα με μελέτες, δεν ξέρουν να απαντήσουν ποια είναι τα σωστά βήματα περιποίησης της επιδερμίδας μέσα στο  σπίτι. Φυσικά, υπάρχουν και γυναίκες που δεν επιλέγουν κάποια καθημερινή φροντίδα περιποίησης για το δέρμα τους.

Στις μέρες μας, που η γνώση και τα καλλυντικά είναι τόσο αξιόλογα και αποτελεσματικά, είναι κρίμα να μην χαρίζουμε στο δέρμα μας (πρόσωπο και σώμα) την καλύτερη φροντίδα ομορφιάς.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια μεγάλη αλλαγή, ένα  update στην beauty ρουτίνα. Ειδικότερα, υπάρχουν καλλυντικά με καινούρια συστατικά, φόρμουλες, PRO καλλυντικά τελευταίας τεχνολογίας (high tech), που επιτελούν  πάνω  από έναν   ρόλους  όχι μόνο ενυδάτωσης και αντιγήρανσης, αλλά να είναι πιο εύκολα στην χρήση τους, πιο αποτελεσματικά, να σέβονται το περιβάλλον (βιωσιμότητα),πιο προσιτά σε τιμή, πιο πρακτικές συσκευασίες, να διαρκούν περισσότερο και να  ενεργοποιούν γρήγορα το μεταβολισμό και την υγεία του δέρματος. 

skin update 1Image by master1305 on Freepik

H τελευταία τάση ομορφιάς που  τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους  fans είναι αυτή της korean beauty. Πλέον εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους τα 10 βήματα της κορεάτικης περιποίησης.

Βήμα 1ο: Το καθαριστικό ντεμακιγιάζ

Αρχικά, οι Κορεάτισσες χρησιμοποιούν ένα προϊόν με βάση τα έλαια για να απομακρύνουν το μακιγιάζ, το αντηλιακό και άλλους ρύπους και να πετύχουν έναν  ξεκούραστο και σύντομο, πρώτο καθαρισμό.

Βήμα 2ο: Το καθαριστικό με βάση το νερό

Η Korean Skin Care περιλαμβάνει και ένα δεύτερο βήμα, πιο βαθύ καθαρισμού, αυτή τη φορά με νερό, όπως ένα gel ή έναν αφρό. Έτσι επιτυγχάνουν καλύτερη αφαίρεση μακιγιάζ και ρύπων. 

skin update 2Image by wayhomestudio on Freepik

Βήμα 3ο: Το απολεπιστικό

Βέβαια, δεν μπορείς να κάνεις απολέπιση κάθε μέρα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείς κάποιο απολεπιστικό 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Εδώ ανήκουν τα  προϊόντα με γλυκολικό, γαλακτικό, σαλικυλικό οξύ. Έτσι, θα ενισχύσεις την αντικατάσταση των κυττάρων, θα καθαρίσεις τους πόρους και θα επιτρέψεις την καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων που θα κρατήσουν το δέρμα νεανικό και λαμπερό.

Βήμα 4ο: Η λοσιόν

Το δέρμα χρειάζεται τόνωση μέσα από μία λοσιόν, η οποία ενυδατώνει και εξισορροπεί το pH στο δέρμα σου μετά τον καθαρισμό του. Απόφυγε τις λοσιόν με πολλά χημικά και προτίμησε συνθέσεις βιολογικής προέλευσης, για έξτρα ενυδάτωση και υγεία.

Βήμα 5ο: Η «essence»

Οι essences συνήθως είναι λίγο πιο υγρές και λιγότερο συμπυκνωμένες φόρμουλες από τα serums. Ο βασικός τους στόχος είναι να ενυδατώσουν το δέρμα και να βοηθήσουν στην απορρόφηση των ορών που ακολουθούν. Θα πρέπει να σκέφτεσαι το δέρμα σου σαν ένα σφουγγάρι: Όταν είναι γεμάτο με νερό, οτιδήποτε ακολουθεί απορροφάται πιο εύκολα. 

skin update 3Image by Freepik

Βήμα 6ο: Οι οροί και οι αμπούλες

Οι οροί (serums) και οι αμπούλες περιέχουν ενεργά συστατικά όπως ρετινόλη,  peptides, νιασιναμίδη (η γνωστή βιταμίνη Β3), ενεργή vitamin c, arbutin, συστατικά που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τις ρυτίδες, την απώλεια ελαστικότητας, τη σύσφιξη, τον υπερχρωματισμό και την αφυδάτωση. Σε αυτό το σημείο μπορείς να ρυθμίσεις τη ρουτίνα ομορφιάς ανάλογα με τις ανάγκες την επιδερμίδας σου και να προσθέσεις προϊόντα, το γνωστό  layering. Δηλαδή το ένα προϊόν επάνω από το άλλο.

Βήμα 7ο: Οι υφασμάτινες μάσκες

Οι υφασμάτινες μάσκες μίας χρήσης περιέχουν  τα ίδια ενεργά συστατικά που έχουν και τα serums και πρόκειται για ένα πρόσθετο βήμα ενυδάτωσης και χαλάρωσης που μπορείς να εφαρμόζεις μερικές φορές της εβδομάδας. 

skin update 4Image by Freepik

Βήμα 8ο: Η κρέμα ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια σου είναι πιο λεπτό και αφυδατώνεται γρηγορότερα, γι’ αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείς μία κρέμα σχεδιασμένη ειδικά για να το προστατεύει, να το θρέφει και να το φωτίζει. Υπάρχουν, επίσης και ειδικές μάσκες ματιών για μια πιο αποτελεσματική, εντατική φροντίδα.

Βήμα 9ο: Η ενυδατική κρέμα

Η ενυδατική κρέμα δημιουργεί ένα φράγμα στο δέρμα και κλειδώνει μέσα όλα τα ωφέλιμα συστατικά που του έχεις εφαρμόσει, αντί να τα αφήνει να εξατμίζονται. Και αν νιώθεις μεγαλύτερη ξηρότητα, προτίμησε μια πιο πλούσια κρέμα νυκτός ή μία μάσκα νυκτός που δεν ξεπλένεται και δρα όλο το βράδυ.

skin update 5Image by Freepik

Βήμα 10ο: Το αντηλιακό

Οι Κορεάτισσες δεν ξεχνούν κανένα πρωί το αντηλιακό τους και καλά κάνουν. Γι’ αυτό, ολοκλήρωσε και εσύ την τελετουργία ομορφιάς σου με ένα αντηλιακό ή μία κρέμα BB ή ένα make up με υψηλό δείκτη προστασίας και  υβριδική σύνθεση ενάντια στη φωτογήρανση και  τις ρυτίδες.

Τέλος, δεν ξεχνάμε να φροντίζουμε καθημερινά και εντατικά με τα σωστά προϊόντα και  το  δέρμα του σώματος μας. Οι χρυσοί κανόνες είναι: καθαρισμός, απολέπιση, ενυδάτωση και θρέψη!!

Σταυροπούλου Καλλιόπη

Αισθητικός - Visagistin 

stavropoulou donna w23new

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ