Pet family: Πέντε σωτήρια tips για ένα stylish σπίτι με κατοικίδια ζώα

Main Photo by andrew welch on Unsplash

Όσοι έχουν κατοικίδιο ζώο, ας σηκώσουν το χέρι και ας συνεχίσουν να διαβάζουν αυτό το κείμενο. Όσοι δεν είχαν, έχουν, ούτε πρόκειται να αποκτήσουν κάποιο ζωάκι, τότε ας συνεχίσουν την ανάγνωση με δική τους ευθύνη. Διότι το θέμα σήμερα είναι πώς μπορείς να συνδυάσεις την λατρεία σου για τον τετράποδο φίλο σου με την αφοσίωσή σου στο καλαίσθητο interior design! Διότι, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να παραδεχτούμε πως κάθε σπίτι με κατοικίδιο ζώο έχει δύο εποχές, την πριν και την μετά την απόκτηση σκύλου/γάτας!

Γι’ αυτό και παρακάτω θα δούμε μερικά βασικά (και δοκιμασμένα) tips που θα μας βοηθήσουν όλους να διατηρήσουμε ακέραιο το σπίτι μας, ακόμη και μετά την “επέλαση” ενός ζωηρού, γεμάτου προσωπικότητα κουταβιού ή μιας αυταρχικής και ταυτόχρονα χαδιάρας γάτας!

Sampsounis 1130Χ300

Το κατάλληλο είδος καθισμάτων

Δεν υπάρχει κάτι που να λατρεύουν περισσότερο τα ζώα από το να κουρνιάζουν στους καναπέδες και τις πολυθρόνες μας! Όσα κρεβάτια και μαξιλάρες κι αν τους προσφέρεις, εκείνα θα περιμένουν την στιγμή που δεν θα κοιτάζεις για να πεταχτούν με μοναδικά ύπουλο τρόπο πάνω στο κάθισμα. Επομένως, αν αγαπάς τις βελούδινες, λινές και σουέτ υφάνσεις για την αρχοντική vintage πινελιά τους στον χώρο, μάλλον θα πρέπει να τις ξεχάσεις. Αντ’ αυτού, την ίδια αίσθηση θα καταφέρεις να δώσεις στο σπίτι με έναν used δερμάτινο καναπέ, που φέτος είναι και huge trend! Πίστεψέ με, θα είναι σωτήρια επιλογή για όλες εκείνες τις “αδέσποτες” τρίχες!

sidiremporiki 1130Χ300

Το σωστό είδος χαλιού

Ο τρόμος ζωγραφίζεται στα μάτια των ιδιοκτητών ζώων, όταν η αγαπημένη τους γάτα αποφασίζει να ακονίσει τα νύχια της στην εντυπωσιακή μπουχάρα ή την στρώση-κειμήλιο, ή όταν το χαριτωμένο κουταβάκι δεν κατάφερε να κρατηθεί και τα “έκανε” στην γωνία του πανάκριβου χαλιού. Άλλη μία περίπτωση, λοιπόν, που πρέπει να διαχειριστείς είναι το θέμα του χαλιού, το οποίο βάσει κόστους δεν μπορείς να αντικαθιστάς σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επομένως, είτε θα στραφείς σε ένα μάλλινο χαλί, που έχει την stylish αίσθηση που αποζητάς, αλλά δεν χρειάζεται να προστατεύεις με κίνδυνο της ζωής σου, είτε σε ένα χαλί εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, που συνήθως είναι μερικώς αδιάβροχο, καθαρίζεται εύκολα και δεν φθείρεται όσο τα υπόλοιπα!

Το ικανοποιητικό καθάρισμα

Όσοι έχουν ζήσει με κατοικίδια ξέρουν πως κατά την διάρκεια του χρόνου, υπάρχουν διάφορες περίοδοι… τριχόπτωσης. Έπειτα, βάσει της ράτσας του ζώου ή της διατροφής του, αυτή η τριχόπτωση μπορεί να είναι πολύ έντονη! Πώς θα καταφέρεις, λοιπόν, να διατηρήσεις το σπίτι καθαρό για να λάμψουν οι διακοσμητικές επιλογές σου; Έχοντας δύο σκούπες! Ναι, δεν αστειεύομαι! Προσωπικά, έχω επιλέξει ένα πολύ φθηνό μίνι μοντέλο σκούπας, το οποίο είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο και πολύ εύχρηστο για τις καθημερινές ανάγκες του σπιτιού, αλλά και ένα πολύ καλό μοντέλο ηλεκτρικής σκούπας, ειδικά σχεδιασμένο για τις τρίχες των ζώων, την οποία μπορείς να χαρακτηρίσεις και “βαρύ πυροβολικό”, για το καθάρισμα που γίνεται σε εβδομαδιαία βάση!

Οι ιδανικές χρωματικές επιλογές

Η απόκτηση ενός ζώου μας βάζει όλους στην διαδικασία να επιλέγουμε σκουρόχρωμες αποχρώσεις στα έπιπλα, τα χαλιά και τις κουρτίνες, με την λογική ότι θα καμουφλάρονται πιο εύκολα οι λεκέδες, οι τρίχες και η ακαταστασία. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα “κλειστοφοβικό” interior design και να κάνει τον χώρο να μοιάζει μικρότερος. Γι’ αυτό και η ιδανική επιλογή, ώστε να είναι το σπίτι σωστά καμουφλαρισμένο, αλλά και κατάλληλα διακοσμημένο, είναι τα patterns που συνδυάζουν περισσότερες αποχρώσεις!

Τα στιλάτα pet accessories

Εδώ τα πράγματα είναι απλά, αφού ο χώρος μπορεί να “καταστραφεί” από ένα κακόγουστο κρεβάτι σκύλου ή γάτας ή να δείχνει μονίμως ατακτοποίητος από τα παιχνίδια τους. Γι’ αυτό και καλό είναι να κάνεις μια μικρή έρευνα αγοράς, ώστε να εντοπίσεις ένα cute κρεβατάκι που θα ταιριάζει με την αισθητική του σπιτιού σου και έπειτα να αγοράσεις ένα stylish καλάθι, όπου θα αποθηκεύεις τα παιχνίδια τους, όταν δεν χρησιμοποιούνται!

Πηγή: tlife.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών