7 Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσεις ένα μικρό μπάνιο!

Το μπάνιο είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους σε ένα σπίτι. Δυστυχώς όμως, τα μπάνια στα περισσότερα σπίτια είναι μικρά και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για διακόσμηση. Έτσι, καταλήγουμε να έχουμε όλοι το ίδιο, βαρετό, μικρό μπάνιο χωρίς προσωπικές πινελιές διακόσμησης.

Πως θα σου φαινόταν όμως αν αυτό γινόταν παρελθόν; Παρά το γεγονός ότι το μπάνιο σου είναι μικρό, υπάρχουν ορισμένα tips για να το διακοσμήσεις κατάλληλα ώστε να είναι στιλάτο και λειτουργικό ταυτόχρονα. Δες λοιπόν 7 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσεις ένα μικρό μπάνιο!

papaxristopoulos 1130x300

7 Έξυπνα tips διακόσμησης για μικρά μπάνια!

1. Τοποθέτησε μια όμορφη ταπετσαρία

πουά ταπετσαρία νιπτήρας καθρέπτης

Επειδή το μπάνιο σου έχει περιορισμένο χώρο, δε μπορείς να προσθέσεις πολλά πράγματα για να το διακοσμήσεις. Για το λόγο αυτό, μια πρωτότυπη ιδέα θα ήταν να τοποθετήσεις μια όμορφη ταπετσαρία που πραγματικά θα μεταμορφώσει όλο το χώρο. Προτίμησε να κινηθείς σε ανοιχτόχρωμους τόνους που δε θα κάνουν το χώρο να μοιάζει μικρότερος. Σε περίπτωση που μετά από κάποιο καιρό τη βαρεθείς, μην ανησυχείς γιατί αφαιρείται σχετικά εύκολα.

athanasopoulou tonia 1130X300

2. Εκμεταλλεύσου κάθε χώρο

Μπορεί αν είχες ένα άλλο μπάνιο να μη σκεφτόσουν να κρεμάσεις τα προσωπικά σου αντικείμενα. Ωστόσο, σε ένα μικρό μπάνιο αυτό μάλλον είναι ανάγκη. Ειδικά μάλιστα αν δεν έχεις μεγάλο πάγκο στο μπάνιο σου, αναγκαστικά κάποια πράγματα θα πρέπει να κρεμαστούν. Μπορείς λοιπόν στους τοίχους δίπλα από τον καθρέπτη του μπάνιου σου να κρεμάσεις θήκες ώστε να βάζεις μέσα τα είδη υγιεινής, τα καλλυντικά σου ή ότι άλλο αποθηκεύεις στο μπάνιο. Έτσι, αφενός θα έχεις αποκτήσει ένα νέο αποθηκευτικό χώρο και αφετέρου θα έχεις αποσυμφορήσει τον πάγκο, ο οποίος θα μοιάζει πιο τακτοποιημένος.

lyggas 1130Χ300

3. Κρέμασε ράφια πάνω από την λεκάνη

ράφια πάνω από την τουαλέτα

Τα ράφια αποτελούν μια τέλεια ιδέα για αποθηκευτικό χώρο αν στο μπάνιο σου δε χωράει κάποιο μικρό έπιπλο. Τοποθέτησε λοιπόν όμορφα ραφάκια πάνω από την λεκάνη της τουαλέτας. Εκεί μπορείς να τοποθετήσεις και διάφορα διακοσμητικά για να δώσεις στο μπάνιο σου την προσωπική σου νότα.

4. Βάψε το ντουλάπι του νιπτήρα

μπλε έπιπλο μπάνιου μικρό μπάνιο

Αν έχεις βαρεθεί το ίδιο ντουλάπι νιπτήρα τόσα χρόνια μπορείς πολύ εύκολα να το βάψεις. Αυτό θα αλλάξει τελείως όλο το χώρο και θα είναι σαν να έχεις ανανεώσει πλήρως το μπάνιο σου. Μην φοβάσαι να δοκιμάσεις ένα έντονο χρώμα, κυρίως όμως αν το ντουλάπι δεν καλύπτει μεγάλη επιφάνεια στο χώρο.

5. Τοποθέτησε μια σκάλα για αποθήκευση

σκάλα αποθήκευσης άσπρη πάνω από λεκάνη μικρό μπάνιο

Οι σκάλες είναι μια υπέροχη λύση αποθήκευσης που βλέπουμε όλο και περισσότερο, τόσο στο μπάνιο όσο και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Για να μην πιάνει όμως πολύ χώρο στο μπάνιο σου, μπορείς να αφαιρέσεις τις χαμηλότερες ράβδους και να την τοποθετήσεις πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας σου. Εξάλλου πρόκειται για ένα χώρο που δε χρησιμοποιείται, εκτός αν έχεις βάλει ράφια. Έτσι, θα έχεις δώσει μια μοντέρνα πινελιά σου μπάνιο σου που θα σε εξυπηρετεί ταυτόχρονα.

6. Διακόσμησε με ένα μοντέρνο πατάκι μπάνιου

πολύχρωμο πατάκι μπάνιου κόκκινο

Το ότι το μπάνιο σου είναι μικρό δε σημαίνει ότι πρέπει να περιορίζεσαι σε basic επιλογές στο πατάκι. Τόλμησε να βάλεις ένα όμορφο, μοντέρνο πατάκι μπάνιου σε μοτίβο που δε συνηθίζεις. Θα διαπιστώσεις ότι θα αλλάξει πολύ το χώρο σου, εφόσον είναι μικρός και το πατάκι είναι από τα λίγα στοιχεία διακόσμησης.

7. Τοποθέτησε ένα μεγάλο καθρέπτη μπάνιου

μεγάλος στρογγυλός καθρέπτης μικρό μπάνιο

Ο καθρέπτης είναι από τα άκρως απαραίτητα αντικείμενα σε ένα μπάνιο. Για να κάνεις το μπάνιο σου να μοιάζει πιο μεγάλο προτίμησε ένα μεγάλο καθρέπτη. Αν μάλιστα αναζητάς κάτι πιο πρωτότυπο, ένας στρογγυλός μεγάλος καθρέπτης είναι η κατάλληλη επιλογή για το μπάνιο σου.

Τα basic μπάνια θα πρέπει να αποτελούν πλέον παρελθόν! Εφαρμόζοντας αυτές τις απλές συμβουλές μπορείς να αποκτήσεις ένα μπάνιο σαν αυτά που βλέπεις στα social media και θαυμάζεις!

Διαβάστε δεκάδες θέματα διακόσμησης στο ediva.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ