Line art trend: Τι είναι, γιατί το λατρεύουν οι influencers και πώς θα το εντάξεις στον χώρο σου

Το είδος ονομάζεται line art. Δεν πρόκειται για κάποιο διακοσμητικό τύπο ή αισθητικό ρεύμα, αλλά για μια ιδιαίτερη, μινιμαλιστική, ζωγραφική τεχνοτροπία που ενδεχομένως να αναγνωρίζεις στα αφηρημένα έργα τέχνης των σουρεαλιστών και του μοντερνισμού.

Είναι εκείνα τα γραμμικά artworks που δημιουργούνται από μια συνεχόμενη γραμμή με μολύβι και παρουσιάζουν σχεδόν σαν περιγράμματα και αφαιρετικά φυσικές μορφές, όπως ανθρώπινα σώματα και ζώα ή ακόμη και εντελώς αφηρημένα concepts. Όλα αυτά, λοιπόν, στα λέω για να σου περιγράψω την φρενίτιδα που μάλλον έχεις αντιληφθεί ότι επικρατεί στα social media και τον interior κόσμο με αυτά τα γραμμικά prints!

Ω ναι, τα συναντάς σε κάθε millennial σπίτι ή στους λογαριασμούς όλων των it girls του Instagram. Οι interior designers τα αγαπούν για την minimal αισθητική τους και την μοναδική ένταση που δίνουν στην διακόσμηση μέσω του αρνητικού χώρου, αφού ουσιαστικά πρόκειται για μια μαύρη γραμμή σε λευκή επιφάνεια. Και για όλους τους παραπάνω λόγους είναι το μεγάλο νέο trend στην διακόσμηση!

xronopoulos 1130x300

Πάμε, λοιπόν, να δούμε πώς μπορείς να ενσωματώσεις στον προσωπικό χώρο σου την μαγευτική αφαιρετικότητα της line art!

 

Ο πιο εύκολος και λογικός τρόπος είναι να φέρεις την line art στο σπίτι σου με την φυσική μορφή της, δηλαδή με ένα poster ή art print που θα κρεμάσεις στον τοίχο σου!

Αντίστοιχη επιλογή είναι και η επόμενη εικαστική παρέμβαση που θα μπορούσες να κάνεις στον χώρο, μέσω ενός εντυπωσιακού mural που βασίζεται στην line art!

xanthoulis 1130x300

Και μία ακόμη φανταστική επιλογή είναι και πάλι η large scale παρέμβαση στον χώρο με την βοήθεια μια ταπετσαρίας!

Αν ψάχνεις μια περισσότερο “συγκαλυμμένη” εκδοχή της line art, τότε ένα χαλί είναι η κατάλληλη επιλογή για σένα!

Ακόμη, όμως, κι αν φοβάσαι τις έντονες παρεμβάσεις στο σπίτι, τότε ένα διακοσμητικό μαξιλάρι με το print ή μια πλέξη σε line art μπορεί να κάνει την δουλειά!

Τέλος, μία επιλογή που θα φέρει μεν την line art στον χώρο σου, αλλά χωρίς… δεσμεύσεις, είναι οι αγαπημένες μας ταπισερί με το αντίστοιχο pattern!

Πηγή: tlife.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ