Παιδικό δωμάτιο: Δώστε σημασία στη λεπτομέρια

Αν τα παιδιά μας είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε, τότε το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος που θα πρέπει να επιμεληθούμε με την μεγαλύτερη προσοχή και αγάπη. Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος όπου τα παιδιά μελετούν, παίζουν και κοιμούνται οπότε ο τρόπος με τον οποίο θα τον διαμορφώσουμε πρέπει να σέβεται την προσωπική ελευθερία, τα ενδιαφέροντα τους και να προκαλεί όμορφα και θετικά συναισθήματα.

Σύμφωνα με τις νέες παιδαγωγικές μεθόδους, στο παιδικό δωμάτιο το παιδί μπορεί να αποκτήσει ελευθερία, αυτοπειθαρχία, ανάπτυξη των αισθήσεων και αυθόρμητο ενδιαφέρον για μάθηση. Επιλέξτε εσείς την ποιότητα αλλά δώστε στα παιδιά την επιλογή να δημιουργήσουν με τις δικές τους ιδέες το χώρο τους.

Kardianos 1130Χ300

Μεριμνήστε αρχικά για την ασφάλεια του χώρου και αφήστε το παιδί να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο περιβάλλον του.

Σύμφωνα με την ανάπτυξη του παιδιού σας επιλέξτε τα κατάλληλα έπιπλα, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στα αντικείμενα και να νοιώθουν ικανά να αυτοεξυπηρετηθούν.

Το κρεβάτι που θα διαλέξετε θα πρέπει να προσφέρει ελευθερία στη κίνηση, χωρίς να υπάρχει περιορισμός με κάγκελα γύρω του.

Ένα χρηστικό tip είναι η ομαδοποίηση των πραγμάτων ανάλογα με το χρώμα και τη χρήση τους. Κατηγοριοποιείστε τα παιχνίδια και τοποθετείστε τα σε χώρους αποθήκευσης ώστε να μπορεί να γίνει εύκολα η επιλογή τους.

Αν τα παιδιά που μοιράζονται το παιδικό δωμάτιο είναι διαφορετικών ηλικιών, προσπαθήστε να διαμορφώσετε έτσι το χώρο, ώστε το καθένα να έχει το δικό του προσωπικό χώρο. Μια βιβλιοθήκη ή ένα παραβάν είναι ιδανικές επιλογές για να χωρίσετε το δωμάτιο.

Μοιράστε τα έπιπλα, ώστε κάθε παιδί να έχει το δικό του κρεβάτι, γραφείο, και προσωπικό χώρο. Διακοσμήστε τις δύο πλευρές με διαφορετικά είδη, κρατώντας όμως το ίδιο στιλ.

Xronopoulos 1130Χ300

Μη φοβηθείτε το χρώμα στο δωμάτιο. Επιλέξτε παλ χρωματισμούς, σε αποχρώσεις του πράσινου, μπλε ή πορτοκαλί, χρώματα που ξεκουράζουν και δε δημιουργούν αίσθημα έντασης.

Αφήστε τα μικρότερα παιδιά να στολίσουν τον τοίχο με τους αγαπημένους τους ήρωες αλλά και τις ζωγραφιές τους. Τα πουφ και τα μαξιλάρια αποτελούν ιδανική επιλογή για το παιδικό δωμάτιο, αφού εκτός από ιδιαίτερη αισθητική προσφέρουν παράλληλα και ασφάλεια.

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ