Κρεβατοκάμαρα: Η μέρα ξεκινά και τελειώνει εκεί...

Το πρώτο μέρος που βλέπουμε όταν ξυπνάμε αλλά και το τελευταίο πριν κοιμηθούμε, δεν είναι άλλο από το υπνοδωμάτιό μας. Είναι ο χώρος που οι επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι μας επηρεάζει περισσότερο από κάθε άλλο. Τα χρώματα που θα επιλέξουμε να κυριαρχούν, το ύφος των επίπλων αλλά και η «τάξη» που πρέπει να επικρατεί σε αυτόν τον πολύ προσωπικό χώρο, είναι βασικά στοιχεία τα οποία δεν θα πρέπει να περάσουν απαρατήρητα.

mixalopoulos 1130x300 b

Το πρώτο χρώμα που θα δω όταν ξυπνήσω!

Ανάλογα με τον χαρακτήρα του κάθε ατόμου, θα πρέπει να γίνεται και η επιλογή των χρωμάτων του υπνοδωματίου. Οι χαλαροί τύποι που μπορούν εύκολα να χειραγωγήσουν την ψυχολογία τους μπορούν να επιλέξουν έντονα χρώματα. Ο αγχώδης όμως, έχει ανάγκη τα ανοιχτά και παλ χρώματα που θα του προσφέρουν την απαραίτητη ηρεμία.

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα χρώματα της φύσης είναι πιο χαλαρωτικά. Το Πανεπιστήμιο Vrije του Άμστερνταμ, συνέδεσε το πράσινο χρώμα (και τις αποχρώσεις του) με σκέψεις ευτυχίας. Η έρευνα του Πανεπιστήμιου της British Columbia, προκρίνει το μπλε. Οπότε το πράσινο, μπλε και οι μεταξύ τους μίξεις είναι ιδανικές.

Oikomixaniki 1130X300

Η ακαταστασία ενισχύει την κατάθλιψη!

Η αταξία ενός χώρου έχει συνδεθεί με τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Οι έρευνες δείχνουν πως τα δωμάτια τα οποία είναι «παραγεμισμένα» με έπιπλα ή είναι ακατάστατα μπορούν να προκαλέσουν αρνητικά συναισθήματα και άγχος.

Αγαπημένες φωτογραφίες!

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αν όταν ξυπνήσουμε και πριν κοιμηθούμε βλέπουμε εικόνες που μας προκαλούν χαρά και όμορφες αναμνήσεις, βελτιώνεται η γενικότερη διάθεσή μας.

Kaxris Takis 1130X300

Τακτοποιημένο κρεβάτι!

Σε μια έρευνα που δημοσιοποίησε το Hunch.com, το 71% των ερωτηθέντων που έστρωνε το κρεβάτι του παρουσίαζε πιο θετική διάθεση από το υπόλοιπο 29%.

Ευχάριστο άρωμα!

Λουλούδια, αρωματικά κεριά ή ακόμα και το άρωμα του συντρόφου μας είναι ικανό να μας χαρίσει ευχαρίστηση στο χώρο του υπνοδωματίου.

Ήλιος, ο καλύτερος γιατρός!

Σύμφωνα με το Northwestern University του Σικάγο, ο ήλιος, είναι το καλύτερο τονωτικό για την διάθεσή μας και βελτιώνει το βιολογικό ρολόι. Αποδείχτηκε ότι οι εργαζόμενοι ήταν πιο αποδοτικοί και ευτυχισμένοι στην εργασία τους, όταν ανέβαζαν τις περσίδες και έμπαινε ήλιος. Σε υπνοδωμάτιο που μπαίνει ο ήλιος, ξυπνάς πιο εύκολα και με καλύτερη διάθεση!

Καμπύλες και στο κεφαλάρι του κρεβατιού!

Οι ερευνητές του Ιατρικού τμήματος του Harvard, βρήκαν ότι τα σχήματα με καμπύλη δημιουργούσαν πιο ευχάριστα συναισθήματα. Η επιλογή να είναι καμπυλωτό το κεφαλάρι του κρεβατιού αποδεικνύεται ιδανική.

 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ