10 βιβλιοπροτάσεις που θα σας μαγέψουν αυτό το Πάσχα

Διαφορετικό αυτό το Πάσχα, μα ίσως πιο ουσιαστικό!! Σ’ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε, ας επιλέξουμε να δούμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων…

Έχουμε τόσο ελεύθερο χρόνο (ναι, αυτόν για τον οποίο πάντα παραπονιόμασταν ότι έλειπε…) και μπορούμε να κάνουμε ότι μας ευχαριστεί: να ξεκουραστούμε, να έρθουμε κοντά με την οικογένειά μας, να κάνουμε δραστηριότητες, να μαγειρέψουμε, να αθληθούμε, να διαβάσουμε ένα καλογραμμένο βιβλίο…

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε χρόνο να διαβάσετε ένα βιβλίο;; Να αφοσιωθείτε και να το αφήσετε να σας συνεπάρει;;

Ε ναι, τώρα είναι η ιδανική περίοδος… Εσείς καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας κι εμείς, με την πολύτιμη βοήθεια του βιβλιοπωλείου «Κορκολής» επιλέξαμε και σας προτείνουμε 10 υπέροχα βιβλία για εσάς και τα παιδιά σας, που σίγουρα θα σας ταξιδέψουν… Καλή ανάγνωση!!

anodos easter new

ΟΙ ΔΙΑΘΗΚΕΣ (Μάργκαρετ Άτγουντ)
oi diathikesΤο αριστουργηματικό sequel του βιβλίου Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ (The Handmaid's Tale).
Δεκαπέντε χρόνια μετά τα όσα περιγράφονται στην Ιστορία της Θεραπαινίδας, το θεοκρατικό καθεστώς της Δημοκρατίας της Γαλαάδ παραμένει ισχυρό, αλλά τα πρώτα σημάδια της παρακμής αρχίζουν να γίνονται φανερά. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι ζωές τριών ολότελα διαφορετικών γυναικών συναντιούνται και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εκρηκτικά.
Οι δύο ανήκουν στην πρώτη γενιά που ενηλικιώνεται μέσα στην τυραννία. Στις δικές τους μαρτυρίες προστίθεται μια τρίτη: της Θείας Λίντια, το περίπλοκο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον της οποίας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και ανατροπές.
Καθώς η Άτγουντ μάς οδηγεί στα άδυτα του καθεστώτος της Γαλαάδ, καθεμιά από τις ηρωίδες της πρέπει να αποδεχτεί ποια είναι και να αποφασίσει ως πού είναι διατεθειμένη να φτάσει γι’ αυτό που πιστεύει…
Η αριστουργηματική συνέχεια της θρυλικής Ιστορίας της Θεραπαινίδας. Ένα έργο επίκαιρο, που προορίζεται να γίνει κλασικό.

 

 

 

 

 

 

ΦΛΟΓΑ & ΑΝΕΜΟΣ (Στέφανος Δάνδολος)
floga anemosΜπορεί μια γυναίκα που είχε όλο τον κόσμο απλωμένο στα πόδια της να γίνει έρμαιο του ανέμου που έφερε ένας και μόνο άντρας στην καρδιά της;
Το καλοκαίρι του 1920 καταφτάνει στη Χίο η Κυβέλη Αδριανού, η μεγάλη δόξα του ελληνικού θεάτρου. Γενικός Διοικητής του νησιού είναι ένας γοητευτικός νεαρός, ονόματι Γεώργιος Παπανδρέου. Εκείνη είναι παντρεμένη. Το ίδιο κι αυτός. Η εμβληματική πρωταγωνίστρια και ο πολιτικός που θα αναδειχθεί τρεις φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας ζουν για χρόνια έναν θυελλώδη παράνομο έρωτα, ώσπου ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και γίνονται ένα από τα μυθικά ζευγάρια του εικοστού αιώνα. Όμως οι παράφορες αγάπες είναι πάντα σπαρμένες με αγκάθια.
Το φθινόπωρο του 1968, η Κυβέλη είναι μια ραγισμένη ύπαρξη, ο «Γέρος της Δημοκρατίας», κείτεται στο φέρετρό του και η Ελλάδα ασφυκτιά μέσα στο σκοτάδι της δικτατορίας. Την ίδια ώρα, η μοίρα τους συνδέεται με μια ομάδα ανθρώπων που αναζητούν τη δική τους λύτρωση, πρόσωπα ανώνυμα αλλά και πρόσωπα της Ιστορίας... Άραγε μπορείς να διεκδικήσεις ένα θαύμα όταν όλα τα σημάδια είναι εναντίον σου;
Το ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΣ είναι η τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής. Μέσα από ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, ο Στέφανος Δάνδολος φέρνει στο φως τη ζωή της θρυλικής Κυβέλης και την ταραχώδη σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου, ζωντανεύει αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής, ενώ παράλληλα, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, χτίζει ένα επικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, τον θάνατο και την ελευθερία.

 

 

 

sidireboriki easter

ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ (Γιώργος Πολυράκης)
se vathia neraΗ Μαρίνα μεγαλώνει στα Σφακιά, το μοναδικό κορίτσι μιας οικογένειας που παλεύει να επιβιώσει. Έχει πείσμα και η αγάπη της για το βιολί της δίνει θάρρος να κυνηγήσει τα όνειρά της. Όταν ο μεγαλύτερος αδελφός της, που έχει μεταναστεύσει στην Αυστραλία, την προσκαλεί κοντά του, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αφήσει πίσω την πατρίδα της ξεκινώντας ένα ταξίδι στο άγνωστο. Ένα ταξίδι που θα εξελιχθεί σε Γολγοθά, σημαδεύοντάς τη για πάντα.
Η ιστορία της Μαρίνας βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, και συγκεκριμένα στο σκάνδαλο των παράνομων υιοθεσιών που αποκαλύφθηκε πριν από κάποια χρόνια στην Αυστραλία, με θύματα χιλιάδες γυναίκες των οποίων τα παιδιά απάχθηκαν και δόθηκαν για υιοθεσία αμέσως μετά τη γέννησή τους. Ο πρωθυπουργός της Βικτόρια, Τεντ Μπέιλιου, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα, ενώ η γερουσιαστής Κλερ Μουρ είπε ότι «τώρα μπορούμε να μιλήσουμε για μια φρικιαστική περίοδο της ιστορίας μας, που κράτησε πάνω από τρεις δεκαετίες, και να μην προσποιούμαστε πλέον ότι δε συνέβη».

 

 

 

 

 

 

ΕΡΑΝ - ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ (Γιάννης Καλπούζος)
eran vuzantina amartimataἘρᾶν: να ερωτεύεσαι, να αγαπάς.
766 μ.Χ. Η Λυγινή και ο Υάκινθος σύρονται μαζί με πλειάδα μοναχών στον Ιππόδρομο, διαπομπεύονται και τους παντρεύουν με τη βία. Κρύβουν και οι δύο επτασφράγιστα μυστικά, τα οποία θα σημαδέψουν τις ζωές τους κι εν πολλοίς θα τις καθορίσουν κατά την οδύσσειά τους.
Ο Ροδανός, αγγελοπρόσωπος, ριψοκίνδυνος, θηρευτής των ηδονών, μα και με φοβερά μυστικά να τον σφιχτοδένουν, είναι συνάμα προσηλωμένος σε ό,τι θεωρεί χρέος.
Γύρω από αυτούς τους τρεις ήρωες και το μυστήριο του Ιερού Στιχαρίου, το οποίο θα μπορούσε ν’ ανατρέψει αυτοκράτορες και πολιτικές δεκαετιών, κινείται η μυθοπλασία κατά το δεύτερο μισό του 8ου αιώνα με φόντο την Εικονομαχία και την καθημερινή ζωή στην Κωνσταντινούπολη, την Αθήνα και τη Θράκη. Σε μια μοναδική εποχή, άγνωστη και μυθώδη. Τους πλαισιώνουν αρκετοί δευτεραγωνιστές, όπως ο μοχθηρός Ερμάς, ο καλλιεργημένος δούλος Κιτίν, ο Αρκάδιος που τον μεγάλωσε στο δάσος μια αρκούδα, η θεατρίνα Γοργονία, ο πατρίκιος Φωκάς με την ομάδα των Λεόντων του, ο μαύρος ευνούχος Αράν και άλλοι.
Οι πρωταγωνιστές φτάνουν στα άκρα, ερωτεύονται παράφορα, ζουν ανέμελα, δίνονται στη ζωή και τους δίνεται, ταπεινώνονται, συνθλίβονται, ανακάμπτουν, ξαναπέφτουν στον βούρκο, καταρρέουν, αφιερώνονται στον Θεό ή Τον απαρνούνται, γίνονται θύματα της εικόνας τους ή οδηγούνται στο εράν διά του οράν της ψυχής. Έχουν να αντιμετωπίσουν συκοφαντίες, πολέμους, ραδιουργίες, θανάσιμους εχθρούς, έναν έρωτα-σφαγή, εφιάλτη και όνειρο και, πάνω απ’ όλα, τον ίδιο τους τον εαυτό.

 

 

 

 

Dr. DELLIS DIET (Δελλής Δημήτρης) - Β' έκδοση (επαυξημένη)
dr.dellis dietΑδυνάτισε εύκολα, γρήγορα και υγιεινά με την Dr. Dellis Diet: 
• η απώλεια βάρους είναι ταχύτερη 
• η πείνα είναι μικρότερη
• η ινσουλίνη μειώνεται δραστικά, οπότε η δίαιτα αυτή αποτελεί άριστη επιλογή και για διαβητικούς παχύσαρκους ασθενείς
• η χοληστερίνη μειώνεται
• οι ασθενείς δηλώνουν ότι θέλουν να τη συνεχίσουν, διότι είναι εύκολη και χάνουν βάρος χωρίς στέρηση 
• είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ για την υγεία – βελτιώνει όλους τους δείκτες υγείας.

Μετά από 30 χρόνια κλινικής εμπειρίας και έρευνας, έχοντας παρακολουθήσει πάνω από 15.000 ασθενείς, μπόρεσα να εντρυφήσω σε βάθος στην επιστήμη και την ψυχολογία της διατροφής. Με την Dr. Dellis Diet – Δίαιτα Βασικής Ινσουλίνης ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ και ΥΓΙΕΙΝΑ.
Είναι μια πρωτοποριακή δίαιτα με την οποία επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη απώλεια βάρους χωρίς πείνα.
Είναι η μοναδική δίαιτα ταχείας απώλειας βάρους που έχει αποδείξει όσα υπόσχεται με μελέτη, που ανακοινώθηκε στο 54o Πανευρωπαϊκό Διαβητολογικό Συνέδριο (Βερολίνο 2018) και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition.
The Dr. Dellis Diet Δίαιτα Βασικής Ινσουλίνης.

Καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες όσων κάνουν δίαιτα καθώς
•  μπορούν να τρώνε μεγάλη ποσότητα,
•  μπορούν να απολαμβάνουν τροφές που τους αρέσουν,
•  και, παρά ταύτα, αδυνατίζουν γρηγορότερα.

 

 

 

Και για τους μικρούς μας φίλους:

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΞΕΝΕΡΩΤΗΣ: 14 ιστορίες από μια όχι και τόσο καλή κολλητή (Ρέιτσελ Ρενέ Ρασέλ)
to imerologio mias xenerotisΗ Νίκι και τα μέλη του συγκροτήματός της ανυπομονούν να έρθει το ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ καλοκαίρι της ζωής τους. Τις συναυλίες της περιοδείας του πασίγνωστου συγκρότηματος «Κακά Αγόρια» θα τις ανοίγουν αυτές! Η Νίκι αρχίζει να ανησυχεί, η Μακένζι Χόλιστερ εμφανίζεται και ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της περιοδείας. Η ολική καταστροφή, ωστόσο, έρχεται όταν μάθει ότι θα χρειαστεί να συγκατοικήσουν... Θα ζήσει η Νίκι την περιοδεία των ονείρων της ή θα μεταμορφωθούν όλα από ΤΕΛΕΙΑ σε ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ: η τριλογία του μεγάλου σεισμού 3 (Σκάρλετ Τόμας)
h misthoforosΌλα είναι φτιαγμένα από μαγεία…
Η Έφη Τρούλαβ και οι φίλοι της, η Λέξι, ο Γουλφ, ο Μαξιμίλιαν και η Ρέιβεν, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις μαγικές τους δυνάμεις για να νικήσουν τους Νταϊμπέρι, μια διεφθαρμένη οργάνωση που έχει σκοπό να καταστρέψει τον κόσμο κατά τη γιορτή του Μεσοχείμωνου. Κατά τη διάρκεια, όμως, μιας επίσκεψης στον Άλλον Κόσμο, η Έφη παγιδεύεται και φυλακίζεται ως Μισθοφόρος. Στο μεταξύ η Λέξι απειλείται από τον σατανικό καθηγητή Τζούπιτερ Πίκοκ και ο Γουλφ ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι αναζητώντας τη χαμένη του αδελφή. Στο σχολείο, ο Ποσειδώνας, ο γάτος, έχει βαρεθεί. Κάποτε ήταν ο αρχηγός των αδέσποτων γάτων, αλλά τώρα όλοι έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Πού πήγαν οι γάτες – και πώς θα τις βρει; Μπορούν η Έφη και οι φίλοι της να ενωθούν ξανά και να αναλάβουν δράση πριν επέλθει η ολοκληρωτική καταστροφή του κόσμου;

 

 

 

 

 

 

 

ΜΑΞ ΑΪΝΣΤΑΪΝ 1: Διάνοιες εν δράσει (Τζέιμς Πάτερσον)
max ainsteinΠόσα παιδιά χρειάζονται για να σώσουν τον κόσμο; 
Η Μαξ Αϊνστάιν δεν είναι μια συνηθισμένη ιδιοφυΐα. Παραβιάζει το σύστημα υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης προκειμένου να μπορεί να παρακολουθεί μαθήματα· εφευρίσκει διάφορα για να βοηθήσει τους αστέγους, και συνομιλεί με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν! (Εντάξει, αυτό το τελευταίο με τη φαντασία της.)
Όμως, τα πάντα αλλάζουν όταν η Μαξ προσλαμβάνεται από μια μυστηριώδη οργάνωση, αποστολή της οποίας είναι να λύσει κάποια από τα δυσκολότερα προβλήματα του κόσμου μέσω της επιστήμης. Η Μαξ, μαζί με άλλα χαρισματικά παιδιά από όλο τον κόσμο προσπαθούν να ανακαλύψουν νέους τρόπους για να τροφοδοτήσουν με ενέργεια και την πιο απομονωμένη γωνιά του πλανήτη. Αλλά το σχέδιό τους θα αποτύχει αν η Μαξ Αϊνστάιν πέσει στα χέρια του μοχθηρού διοικητικού συμβουλίου της Κορπ…

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΠΑΓΟΤΕΡΑΣ (Ντέιβιντ Ουάλιαμς)
to pagoterasΌταν η Έλσι, ένα ορφανό κορίτσι που ζει στους δρόμους του Λονδίνου της Βικτοριανής Εποχής, ακούει για το μυστηριώδες Παγοτέρας, ένα μαλλιαρό μαμούθ που βρέθηκε στον Βόρειο Πόλο, αποφασίζει να ανακαλύψει περισσότερα… Μια τυχαία συνάντηση τη φέρνει μούρη με μούρη με το γιγάντιο πλάσμα και πυροδοτεί μια απίστευτη περιπέτεια που θα την οδηγήσει από το Λονδίνο στην καρδιά της Αρκτικής! Η πιο επική ιστορία του Ντέιβιντ Ουίλιαμς γεμάτη ήρωες σε μικρές και μεγάλες διαστάσεις!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΘΕΟΤΡΕΛΟ ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 78 ΟΡΟΦΟΥΣ (Άντι Γκρίφιθς)
to theotrelo dentrospito me tous 78 orofousΤο φανταστικό δεντρόσπιτο του Άντι και του Τέρι ψηλώνει και θεριεύει αφού απέκτησε άλλους 13 νέους ορόφους. Μπορείτε πλέον να βρείτε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, μια συνδυαστική μηχανή, ένα όχι και τόσο τεντωμένο σκοινί, έναν όροφο με 78 περιστρεφόμενα πιάτα, ένα γιγάντιο αυγό που δεν έχει εκκολαφθεί, μια αίθουσα δικαστηρίου με έναν δικαστή ρομπότ ονόματι Έντουαρντ Σφυροκέφαλος, ένα ορνιθοσκαλισματόριο, την Άντιλαντ, την Τέριταουν και την Τζίλβιλ, έναν θερινό κινηματογράφο με γιγάντια οθόνη και μια αποθήκη υψηλής ασφάλειας για πατατάκια.
Τι περιμένετε, λοιπόν; Ανεβείτε!

 

 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ