Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι χωρίς να πάρετε κιλά

pasxalino trapezi 1130

andriopoulouΗ πασχαλινή περίοδος είναι σίγουρα πολύ επικίνδυνη στο να πάρουμε κάποια επιπλέον κιλά. Ένα με δυο κιλά σίγουρα μπορεί να προστεθούν πάνω μας και αυτό γιατί τις ημέρες αυτές το πολύ φαγητό, το ποτό, οι συνεστιάσεις δεν μας βοηθούν στο να ακολουθήσουμε ένα πλάνο δίαιτας. Όμως με έξυπνους διατροφικούς τρόπους μπορούμε εύκολα να απολαύσουμε το καθετί χωρίς να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας που ήδη ακολουθεί μια σωστή διατροφική αγωγή.

andriopoulou pasxa 1130X300

Τι θα πρέπει να προσέξετε :

Δεν χωρά καμία λογική στο να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας λίγες μέρες πριν από τις γιορτές, ακολουθώντας κάποια εξαντλητική ή πολύ υποθερμιδική δίαιτα, έχοντας την αυταπάτη ότι τις γιορτινές μέρες θα καταναλώσετε ότι & όσο θέλετε.

Τα παρατεταμένα γεύματα σε τραπέζια, φίλους και συγγενείς, έχουν το καλό ότι βρισκόμαστε για αρκετή ώρα στο τραπέζι, κάτι που θα μας βοηθήσει –όχι στο να φάμε περισσότερο– αλλά στο να τρώμε αργά, συζητώντας, απολαμβάνοντας την παρέα και την ηρεμία των ημερών. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε την έκκριση της ινσουλίνης για δεύτερη φορά σε ένα γεύμα και κατ’ επέκταση την αποθήκευση λίπους που θα προκληθεί από την υπέρμετρη κατανάλωση φαγητού.

stavropoulou 1130x300 easter 2021

Μην ξεχνάτε να πίνετε νεράκι, ακόμη και σε ανύποπτο χρόνο. Πολλές φορές η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει το αίσθημα της πείνας. Επίσης να θυμάστε πως με κάθε ποτήρι αλκοόλ θα πρέπει να πίνετε αντίστοιχα και ένα ποτήρι νερό.

Προσοχή στις μερίδες του φαγητού. Σίγουρα κάτι παραπάνω θα λιγουρευτείτε αυτές της ημέρες. Δεν χρειάζεται όμως να το παρακάνετε. Εφαρμόστε την τακτική του «λίγο απ’ όλα». Μην ξεχνάτε πάντα να συνδυάζετε το φαγητό σας με σαλάτα χωρίς όμως σος και ντρέσινγκ.

Κατανείμετε το πιάτο σας έτσι ώστε το 1/3 να καλύπτετε από σαλάτα, το άλλο 1/3 από πηγή πρωτεΐνης (κρέας, τυρί, ζωική προέλευση) και το υπόλοιπο 1/3 από αμυλούχες τροφές (ρύζι, ψωμί , πατάτες, πίτα ή γλυκό).

Εάν το γεύμα σας έχει προγραμματιστεί για το βράδυ, κάντε αντιστροφή των γευμάτων τρώγοντας κάτι ελαφρύ το μεσημέρι. Μην μπείτε στην λογική του να μην φάτε τίποτα νομίζοντας ότι έτσι δεν θα επιβαρυνθείτε με επιπλέον θερμίδες. Η πείνα και οι πειρασμοί θα σας κάνουν να υποκείψετε πολύ εύκολα και σίγουρα η προσπάθειά σας θα ψάχνει να βρεί μια ΝΕΑ ΔΕΥΤΕΡΑ για ένα νέο ξεκίνημα, όπως γίνετε συνήθως….

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 


Πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Από το 2005 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED.

Γραφεία:

  • Πύργος: 28ης Οκτωβρίου & Καστόρχη 2, 2621032754
  • Αμαλιάδα: Ελ. Βενιζέλου & Αθ. Διάκου 24, 2622021961
  • Λεχαινά: Κεντρική πλατεία Λεχαινών, 6937289327 


Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών