Τα βιβλία που θα μας χαλαρώσουν αυτό το Πάσχα

aziz acharki gXndgCS CGo unsplash

Ένα καλογραμμένο βιβλίο θα είναι πάντα μια από τις καλύτερες επιλογές δώρων για τα παιδιά, τους φίλους, την οικογένειά μας και γιατί όχι… για εμάς τους ίδιους!!

Το «βιβλιοπωλείο Κορκολής» μας κάνει 10 ενδιαφέρουσες προτάσεις για τα βιβλία που θα μας ταξιδέψουν «νοητά» αυτό το Πάσχα.

Εσείς δεν έχετε παρά να χαλαρώσετε στην αγαπημένη σας γωνιά και να αφήσετε τις ιστορίες τους να σας συνεπάρουν… Καλή ανάγνωση!!

 

korkolis 1130x300 easter 2021

 

ΘΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ – Debi GlIOri

tha sagapo oti ki an ginei

Ο Μικρός είναι ένα αλεπουδάκι που δεν έχει καθόλου κέφια. Φοβάται πως η μαμά του δε θα τον αγαπάει για πάντα. Σ' αυτό το υπέροχο βιβλίο με τις τρυφερές εικόνες, παρακολουθούμε μια ευρηματική μαμά να αποδεικνύει στο παιδί της πως η αγάπη των γονιών δεν έχει όρια ό,τι κι αν γίνει. Η πολυβραβευμένη Ντέμπι Λιόρι, λέει για το βιβλίο της πως «πρόκειται για την υπόσχεση που δίνουμε στα παιδιά μας, αλλά και σε όλους όσους αγαπάμε».

 

xa consult 1130x300 easter 2021

 

30 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ - MORY CATHERINE

30 istories perimenontas to pasxa

Ένα τέρας καταβροχθίζει σοκολατένια αυγά, ένα σοκολατένιο κοτοπουλάκι ψάχνει τη μαμά του στο δάσος με τις χίλιες παγίδες, μια κότα γεννά χρυσά αυγά, εκατοντάδες φτερωτές καμπάνες πετούν στον πασχαλινό ουρανό…

Ένα πολύχρωμο βιβλίο που θα μας ταξιδέψει από τη χώρα μας, όπου η τρομερή γιγάντισσα απειλεί την ηρωίδα του παραμυθιού, στη Ρωσία της πριγκίπισσας Όλγας, στην Αρμενία του βασιλιά της σοκολάτας ή στην Ουγγαρία, στο Σουδάν και στην Ιερουσαλήμ την εποχή της σταύρωσης του Ιησού…

Ένας χρωματιστός κόσμος γεμάτος ιστορίες και παραμύθια για όλους εμάς που περιμένουμε με ανυπομονησία το Πάσχα!

ΧΛΑΠΑΤΣΟΥΛΗΔΕΣ: ΤΟ ΑΥΓΟ ΠΟΥ ΔΕ ΣΠΑΕΙ ΠΟΤΕ - ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ

to augo pou den spaei pote

Ο κύριος Κλεομένης Κλαμπατσίμπαλος, άσπονδος γείτονας του Χαράλαμπου Χλαπατσούλη, του σπάει θριαμβευτικά κάθε Πάσχα το αυγό. Αυτό το Πάσχα όμως ο Χαράλαμπος Χλαπατσούλης είναι αποφασισμένος να μην υποστεί ξανά τέτοια ταπείνωση. Επινοεί λοιπόν ένα σχέδιο που θα κάνει το αυγό του άθραυστο.
Το σχέδιο όμως δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του και οδηγεί τον Χαράλαμπο Χλαπατσούλη στις πιο απίθανες και σπαρταριστές περιπέτειες σε αίθουσες δικαστηρίων, αυλές φυλακών, στρατόπεδα πυρομαχικών και τελικά σε ένα εκρηκτικό φινάλε.

 

adamopoulos 1130x300 easter 2021

 

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

tesseris epoches se mia mera

Ένα κορίτσι με τον σκύλο της ζούνε μια μεγάλη περιπέτεια διασχίζοντας τόπους κι όλες τις εποχές, την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Μόνο σε μια μέρα, από την αυγή ως το παγωμένο ηλιοβασίλεμα.

Πάτησε τη νότα σε κάθε σελίδα και άκουσε την ιστορία να ζωντανεύει με τη μουσική του Βιβάλντι και το διάσημο έργο του "Οι τέσσερις εποχές"! Μετά άκουσε όλους τους ήχους πάλι στο τέλος του βιβλίου!

ΕΝΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΥΓΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΙΩΑΝΝΑ ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ

enas kokkinos augoulis stin anastasi

Ήθελα να είμαι το πιο όμορφο
κόκκινο και δυνατό αυγό!
Να βγω πρώτος στον διαγωνισμό
στης Ανδρίτσαινας το πράσινο χωριό!

Έτρεξα, κουράστηκα, προσπάθησα πολύ,
για να καταλάβω πως η αγάπη,
η συγγνώμη κι η ταπείνωση της ψυχής
σε βραβεύουν με τη λάμψη της Αναστάσιμης ζωής!

Φίλοι μου, δεν υπάρχει καλύτερο έπαθλο από αυτό.
Σσσ... Θα σας πω το μυστικό!
Πιστέψτε με, ξεκινά ταξίδι συναρπαστικό
με πρωταγωνιστές μία κουτσούνα
και ένα κόκκινο αυγό!

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - VICTORIA HISLOP

mia nyxta tou Augoustou

25 Αυγούστου 1957: Η αποικία λεπρών στη Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι για την περίσταση στην Πλάκα, στο χωριό ακριβώς απέναντι. Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα θεραπευμένους και όλοι μαζί τρώνε, χορεύουν και γιορτάζουν αυτή τη σπουδαία στιγμή απελευθέρωσης από τον φόβο και την αρρώστια.
ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ
Όλα παγώνουν, ωστόσο, όταν ακούγονται δυο πυροβολισμοί. Η Άννα πέφτει νεκρή. Και το κλείσιμο της αποικίας θα μείνει συνδεδεμένο για πάντα με την τραγωδία.
ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΙΡΑ
Το ζήτημα είναι πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτοί που έμειναν πίσω. Η αδελφή της η Μαρία, ο σύζυγος της Άννας ο Αντρέας, ο εραστής της ο Μανόλης… Πώς θα αντιμετωπίσουν το στίγμα και το σκάνδαλο. Πώς θα χτίσουν ένα μέλλον πάνω στα ερείπια του παρελθόντος.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΛΥΓΜΩΝ – ΑΝΝΑ ΓΑΛΑΝΟΥ

stin poli ton ligmon

Το βλέμμα του Βαρδή στάθηκε πάνω της. Η Αλεξία αναρίγησε κι έστρεψε αλαφιασμένη το κεφάλι. Και τότε τον είδε. Τα μάτια του την κάρφωναν.
Ψηλός, επιβλητικός, με αγέρωχη θωριά και βήμα που πονούσε τις πέτρες, καθώς πατούσε πάνω τους. Ήταν ο αγαπημένος της, ήταν ο Βαρδής! 

Ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται στην πιο ταραγμένη περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Διασχίζοντας υπόγειους διαδρόμους, μυστικά περάσματα και αψιδωτές στοές που δημιουργούν οφθαλμαπάτες, η Αλεξία θα συναντήσει το πεπρωμένο της.
Το μυστικό του βάλτου, ο περιπλανώμενος θίασος, οι νάνοι, το τσάι της λησμονιάς κλέβουν την αθωότητα και την ευτυχία της.
Εκστρατείες, αποχωρισμοί, δολοπλοκίες, εκτοπισμοί απομακρύνουν από κοντά της τον άντρα της ζωής της.

Αλλά καμιά υπέρβαση δεν είναι θυσία.
Είναι λύτρωση.
Είναι απαίτηση ψυχής.

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ - ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

to nauagio

Τις σπουδαιότερες διαδρομές τις έχεις ήδη κάνει ψάχνοντας να βρεις τον χάρτη σου.
8/12/1966, Φαλκονέρα, ώρα 02:06.
SOS από Ηράκλειον.
Στίγμα μας: 36° 52´ B., 24° 08´ A. Βυθιζόμαστε!
Ο ασύρματος του πλοίου σιγεί, όπως και οι φωνές των επιβατών. Η Ειρήνη με τον Απόστολο, που ξεκίνησαν για το ταξίδι της ζωής τους, τώρα παλεύουν να τη σώσουν. Η μάχη με τον ασύμμετρο εχθρό είναι μεγάλη και άνιση. Ποιος θα σωθεί; Ποιος θα χαθεί;
Σύγχρονη εποχή. 
Η Άρτεμις, τρεις μέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, ανακαλύπτει μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το ναυάγιο του «Ηράκλειον». Η γυναίκα που αντικρίζει στην κυκλωμένη φωτογραφία τής θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Δίχως να το γνωρίζει, κρατά ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.
Κύθηρα, Αθήνα, Παρίσι. Ένα μυστηριώδες τρίγωνο, ένα ταξίδι που δεν τέλειωσε ποτέ.

ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΟΡΤΩ

otan koimountai oi filoi mou

Ο Μανωλιός, η Δήμητρα κι ο Γιάννης 
αντάμωσαν σε δύσκολους καιρούς .
Πες μου, ζωή, γιατί στο τέλος κάνεις
τους πιο γλυκούς δεσμούς λυπητερούς;
Τρία παιδιά –τραυματισμένα κι εξόριστα, χαμίνια του δρόμου– γνωρίζονται, φωλιάζουν σε μια κατάληψη των Εξαρχείων και γίνονται αδέρφια.
Αρχές του ’90, κι η Αθήνα ξέφρενη: ποτάμια πλούτου από τη μια, απόγνωση της νύχτας απ’ την άλλη. Πρέζα, πεζοδρόμιο, μαχαιρώματα, άγρια φτώχεια.
Οι τρεις φίλοι παλεύουν να ζήσουν τη νιότη τους, μα ο κίνδυνος πλανιέται ολόγυρα: αδίστακτα αφεντικά και πελάτες, εχθροί των καταλήψεων, ένας καθ’ έξιν δολοφόνος φάντασμα που ’χει βαλθεί να καθαρίσει την πιάτσα – και πάνω απ’ όλα, κρυμμένο παντού, το φάσμα του έιτζ, πεινασμένο για κορμιά που πονούν για έρωτα.
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το μόνο μέλος της παρέας που επέζησε μας ιστορεί τις αλησμόνητες εκείνες εποχές, συνομιλώντας με τους χαμένους φίλους.
Μια ιστορία για τη νοσταλγία και τον καημό της αδικημένης νεότητας, ένας ύμνος στην άσβεστη φλόγα της φιλίας.
Ακόμα κι όταν κλαίω και πονάω τους φίλους που κοιμούνται δεν ξυπνάω.
Ένα μυθιστόρημα παρέας, γέλιων και δακρύων. Φίλος θα πει η καρδιά σου σ’ άλλο στήθος.
Αν επιθυμείτε να λάβετε αντίτυπο υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα, μπορείτε να το σημειώσετε στα σχόλια της παραγγελίας σας.

ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ – ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

megalontontas me to paidi mou

Πώς νιώθει ένας πατέρας το βράδυ πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις του γιου του; Είναι τόσο «κακό» να θέλει να γιορτάσει τα γενέθλια της γυναίκας του και να μην του «συμπαρασταθεί»; Όταν ένας γονιός προτίθεται να κάνει την εργασία του παιδιού του, πόσο τελικά το βοηθάει στο σχολείο και πόσο προδίδει τη σχέση που έχει δημιουργήσει με τον δάσκαλό του; Ο ψυχίατρος Κώστας Γκοτζαμάνης στέκεται χρόνια δίπλα στους γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν ελεύθερα παιδιά, μεγαλώνοντας και οι ίδιοι.
Το βιβλίο του είναι ένας σύγχρονος οδηγός επιβίωσης για οικογένειες και άτομα, που βοηθάει τον κάθε αναγνώστη να ανακαλύπτει μόνος του ότι ένα αδιέξοδο μπορεί να αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία. Χωρίς διδακτισμό, με ύφος χαλαρό, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στη διεισδυτικότητα και στην αντικειμενικότητα, είναι τελικά ένα πολύτιμο βιβλίο, με αστείρευτο χιούμορ και άκρως μεταδοτικό κέφι για ζωή!

Photo by Aziz Acharki on Unsplash

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ