DIY: Πήλινα Πασχαλινά αυγά βήμα-βήμα

 12

Εκτός από τις λαμπάδες, μια πολύ καλή επιλογή για να φτιάξουμε μόνοι μας διακοσμητικά δωράκια είναι και τα πήλινα αυγά! Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε μόνοι μας και να στολίζουν το χώρο μας όλο το χρόνο, όχι απαραίτητα μόνο το Πάσχα.

Οι επιλογές πολλές... Μπορούμε να τα βάψουμε με χρώματα κιμωλίας, με ακρυλικά χρώματα, να τα κάνουμε ντεκουπάζ ή να τα διακοσμήσουμε με πηλό και διάφορα αντικείμενα επάνω τους.

Εμείς φέτος επιλέγουμε να φτιάξουμε τα πήλινα διακοσμητικά αυγά, με σκληρυντικό Powertex και πηλό, που θα τον φτιάξουμε αναμιγνύοντας το Powertex και το Easy 3d flex.

liri kokora 1130x300 easter 2021

1

Ξεκινάμε με το να περάσουμε όλη την επιφάνεια μας με το σκληρυντικό Powertex. Υπάρχει διαθέσιμο σε 11 αποχρώσεις. Εμείς εδώ έχουμε χρησιμοποιήσει το κόκκινο.

2

 

mathisis 1130x300 easter 2021

Ανακατεύουμε Powertex σκληρυντικό με χαρτοπολτό Stoneart και φτιάχνουμε αυτοξηρούμενο πηλό.

3

Τον ανοίγουμε με ένα μπουκάλι κ με λωρίδες τον βάζουμε επάνω στο αυγό μας, τον πιέζουμε να στηριχθεί καλά και να κολλήσει.
Το πως θα το τοποθετήσετε είναι θέμα γούστου.

4

 

as koryfis 1130x300 easter 2021

 

5

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να κάνετε σχέδια επάνω στον πηλό, τα οποία θα φανούν μετά στο βάψιμο.

6

Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε Powertex με σκόνη Easy 3d flex και φτιάχνουμε ένα μίγμα το οποίο περνάμε στο υπόλοιπο μέρος του αυγού.

7

Ρίχνουμε υδατοδιαλυτή πατίνα επάνω στο 3d.

8

Και μετά στεγνώνουμε.

9

Μόλις στεγνώσει, βάφουμε με βερνίκι Easy varnish και σκόνες Powercolor & Colorticx.

10

11

Έχουμε φτιάξει ένα όμορφο διακοσμητικό, το οποίο μπορεί να είναι στο χώρο μας όλο το χρόνο..Και το βασικότερο, το φτιάξαμε μόνοι μας!!

12

Όλα τα υλικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Το λειρί του Κόκορα», στην Κρέστενα.

Για περισσότερες πληροφορίες και σεμινάρια-μαθήματα «κάντο μόνος σου» μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του εργαστηρίου, Καλογεροπούλου Πηνελόπη, στα τηλέφωνα 6948185433 και 2625022825.

 

 12

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών