Το Πάσχα της ελπίδας

cross 1872550

Δεύτερο Πάσχα με περιορισμούς, υπό δυσμενείς συνθήκες, διανύει η χώρα και η Ηλεία μας. Από πέρυσι συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε έναν Γολγοθά, με τις ελευθερίες μας περιορισμένες, με την υγεία μας σε απειλή και με ένα κλίμα αλλοφροσύνης, που προκαλούν πολλές αντιφατικές καταστάσεις και αποφάσεις γύρω μας.

Ο κόσμος είναι αλήθεια κουράστηκε και δικαίως ζητά πίσω τη ζωή του, θέλει τις ελεύθερες ανάσες του…

Οι κακοί χειρισμοί των αρμοδίων και η επιμονή του κορωνοϊού έχουν δημιουργήσει τις συνθήκες αυτές, όπου το μέτρο χάθηκε και οι κίνδυνοι ελλοχεύουν.

Ένα και πλέον χρόνο, αυτό που ζούμε κούρασε, έξι μήνες σε lockdown οι πολίτες δεν αντέχουν, η κοινωνία, οδηγείται σε κατάρρευση πρωτίστως ψυχολογική και έπειτα οικονομική.

defacto 1130x300 easter 2021

Αυτή η κούραση είναι λογικό να μετατρέπεται σε αντίδραση, όμως έρχεται σε ένα κρίσιμο σημείο, λίγο πριν το καλοκαίρι που κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι θα ζήσουμε ελεύθερα.

Μέσα σε αυτή την κόπωση οι μέρες του Πάσχα για τους Έλληνες φαντάζουν ως μια απόδραση από τον εφιάλτη. Οι συνθήκες που επικρατούν δείχνουν πως ο εφιάλτης μπορεί να μεγαλώσει, αντί να εξαφανιστεί.

Για αυτό και χρειάζεται πολύ προσοχή από όλους.

Ας χαρούμε με τις οικογένειες μας και με τους φίλους μας αυτές τις μέρες, αυτό το Πάσχα, αλλά ας το κάνουμε με συνθήκες ασφάλειας.

Για να μην βρεθούμε σε δύσκολη θέση από άποψη υγείας για να μπορέσουμε το καλοκαίρι ή την επόμενη εορταστική περίοδο, να γιορτάσουμε και πάλι όλοι μαζί.

dionysopoulos 1130x300 easter 2021

Ας δώσουμε τον αγώνα για να μη λείψει κανείς από τη ζωή που μας περιμένει…

Όσο επίπονος και κουραστικός κι αν είναι, με αφήσουμε το παρόν να σβήσει το μέλλον.

Με τη μέγιστη δυνατή προσοχή και ασφάλεια, στο μέτρο που μπορεί ο καθένας μας, ας περάσουμε αυτές τις ημέρες με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην στερηθούμε αυτές που ακολουθούν.

Με την ελπίδα ότι πραγματικά θα έλθουν καλύτερες ημέρες…

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Φωτογραφία από Pablo Juan από το Pixabay

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ