Πώς να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε spa

roberto nickson YCW4BEhKluw unsplash

Δημιουργήστε έναν χώρο ευεξίας στο σπίτι για να απολαμβάνετε κούρες ανανέωσης και στιγμές ηρεμίας, όποτε το έχετε ανάγκη, χωρίς να φύγετε από την άνεση του χώρου σας.

Χαμηλός φωτισμός, relaxing music, προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, βαθιές εισπνοές ατμών και αρωμάτων, ένα σκηνικό πολυτέλειας και άνεσης είναι το spa και οι επισκέψεις μας σε αυτό μια πράξη αγάπης για τον εαυτό μας.
 
Μάς αρέσουν τα spa επειδή μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες νιώθουμε να απαλλασσόμαστε από το άγχος, να χαλαρώνουμε, να λάμπουμε, να ερχόμαστε σε επαφή με το σώμα και το πνεύμα μας. Κάθε επίσκεψη είναι ένα δώρο που προσφέρουμε σε εμάς τους ίδιους. Υπάρχει όμως τρόπος να βιώνουμε καθημερινά τις υπηρεσίες ενός spa στο σπίτι μας. Μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτό περισσότερο ή λιγότερο με ένα σωρό τρόπους. Με ένα σύστημα υδρομασάζ, έλαια και scrubs αλλά και απλώς με αρωματικά σαπούνια και αφράτες πετσέτες.
 
lyggas 1130Χ300
130542547_m
Η λίστα της χαλάρωσης
 
-Αν φτιάχνετε ή ανανεώνετε το σπίτι σας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να βάλετε μπανιέρα ή καμπίνα με υδρομασάζ που θα μεταμορφώσει την εμπειρία του λουτρού. Αν όχι, η πιο απλή επέμβαση που μπορείτε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το τηλέφωνο του μπάνιου με κάποιο που έχει πολλαπλές λειτουργίες μεταξύ των οποίων και μασάζ.
-Το θερμαινόμενο πάτωμα τις κρύες μέρες του χειμώνα, θα κάνει το μπάνιο σας να μοιάζει με επαγγελματικό spa υψηλών προδιαγραφών. Αλλά και ένα απορροφητικό χαλάκι μπάνιου μπορεί να μάς κάνει να νιώσουμε ευχάριστα και ζεστά.
-Πάρτε ένα τραπεζάκι μπανιέρας για να ακουμπάτε τα απολεπιστικά, τα αφρόλουτρα, τις μάσκες προσώπου, τα σφουγγάρια και τις βούρτσες αλλά και τα κεριά. Θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο και το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι εξίσου σημαντικό. Αν μάλιστα πετάξετε τις πλαστικές συσκευασίας και τις αντικαταστήσετε με πορσελάνινα ομοιόμορφα dispenser για το αφρόλουτρα, το σαμπουάν και τα υπόλοιπα προϊόντα θα δείτε άμεσα το μπάνιο σας να αλλάζει εικόνα
 
kopanitsanos 1130x300
49982325_m
-Προμηθευτείτε απαλές, καλής ποιότητας απορροφητικές πετσέτες και μπουρνούζια κατά προτίμηση σε λευκό χρώμα που θα δώσει μεγαλύτερη αίσθηση πολυτέλειας στο μπάνιο. Αν προτιμάτε το χρώμα, είναι καλύτερα να επιλέξετε μονόχρωμες πετσέτες σε δυο χρώματα για παράδειγμα γκρι και μοβ, ή τυρκουάζ και πράσινο. Σε ένα καλάθι τυλίξτε κάθε μια από τις πετσέτες σε ρολό για να υπάρχουν σε αφθονία κοντά σας όσο θα παίρνετε το μπάνιο σας.
 
-Χαμηλώστε το φως του χώρου είτε βάζοντας ροοστάτη είτε ανάβοντας τη μία από τις δυο λάμπες αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, είτε κλείνοντας το φως εντελώς και ανάβοντας ένα πορτατίφ.
36029538_m
-Τα κατάλληλα εργαλεία και προϊόντα θα φέρουν εντυπωσιακά αποτέλεσμα. Τρίφτες, σαπούνια, αρωματικά έλαια, κρέμες και μάσκες θα ανακουφίσουν το δέρμα μας και θα βελτιώσουν τη διάθεσή μας.
-Κλείστε ή βάλτε σε λειτουργία πτήσης το τηλέφωνο και αφήστε το στο άλλο δωμάτιο. Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσουμε αυτή την ώρα στον εαυτό μας χωρίς να δέχεστε περισπασμούς.
-Βάλτε χαλαρωτική μουσική, ανάψτε μερικά αρωματικά κεριά, γεμίστε τη μπανιέρα και ρίξτε άλατα μπάνιου.
124654181_s
-Με μια μαλακή βούρτσα σώματος κάντε ένα στεγνό ελαφρύ μασάζ στο σώμα σας. Τελειώστε με κάποιο έλαιο ή κρέμα, κατάλληλο για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.
-Το μασάζ προσώπου με ένα roller ή με πλάκες gua sha, θα σας χαλαρώσει πλήρως, μειώνοντας παράλληλα το πρήξιμο στο πρόσωπο. Εφαρμόστε στο πρόσωπο μια ενυδατική μάσκα προσώπου. Θυμηθείτε ότι οι ροδέλες από αγγούρι στην περιοχή των ματιών εξακολουθούν να κάνουν θαύματα στο πρήξιμο.
-Τυλιχτείτε με ένα μεγάλο μαλακό μπουρνούζι και πιείτε ένα αφέψημα βοτάνων. Όλα είναι καλύτερα.
 
Πηγή: Protothema.gr
 
Central photo by Roberto Nickson on Unsplash

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ