H μεταμόρφωση μιας αγροικίας σε minimal loft με θηλυκές γωνιές

 7 sofa white

Μια παλιά μονοκατοικία στη Γερμανία άλλαξε εντελώς στυλ χάρη στο design και τη μόδα.

Λευκό, ξύλο, μάρμαρο και design χαρακτηρίζουν την ιδιαίτερη κατοικία της Lena Terlutter, μιας πολυάσχολης entrepreneur που ασχολείται με τη διακόσμηση και τη μόδα. Η Lena είναι μητέρα τεσσάρων μικρών παιδιών και εργάζεται από το σπίτι. Όλα όσα αγαπάει, οι φουτουριστικές δυναμικές φόρμες του βιομηχανικού σχεδιασμού αλλά και τα φετίχ της μόδας, δεσπόζουν στο χώρο της σαν γλυπτά. Γόβες και τσάντες μεγάλων fashion brands ντύνουν κάθε γωνιά σαν διακοσμητικά αξεσουάρ, χαρίζοντας θηλυκότητα σε όλα τα δωμάτια. Τα έπιπλα είναι όλα λευκά και ξύλινα, ενώ για τα δάπεδα προτιμά τα fluffy χαλιά, ιδιαίτερα τις ροζ παστέλ συνθετικές γούνες. Τα τραπεζάκια του σαλονιού και οι βιβλιοθήκες είναι γεμάτα με πολυτελή λευκώματα για αρχιτεκτονική, design και μόδα, ενώ τα λουλούδια δίνουν χρώμα στο χώρο σπάζοντας ευχάριστα τη μονοκρατορία του λευκού. Ενδιαφέρον έχουν τα ξύλινα δοκάρια της οροφής που κατά την ανακαίνιση παρέμειναν από το αρχικό οίκημα που κατά τ’ άλλα ανακαινίστηκε ριζικά. Τα δάπεδα σε όλα τα δωμάτια ντύθηκαν με άσπρο ξύλο ενώ στα παράθυρα μπήκαν μεγάλα κουφώματα γαλλικού στυλ προσφέροντας άπλετο φως στον ενιαίο χώρο του ισογείου που φιλοξενεί το σαλόνι, το πρωινό καθιστικό, την τραπεζαρία και την εντυπωσιακή κουζίνα με τη μεγάλη μαρμάρινη νησίδα.

mixalopoulos 1130x300 eterno

Μεγάλα κάδρα με εκτυπωμένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες από editorial μόδας πίσω από τον καναπέ δίνουν χαρακτήρα στο σαλόνι.

flevotomos 1130x300

Οι πινελιές από μπρούτζο -τα φωτιστικά οροφής και η μπαταρία στο νιπτήρα- κάνουν την εντυπωσιακή κουζίνα από μάρμαρο να δείχνει ακόμα πιο glamorous.

Η Lena Terlutter, 37 ετών σήμερα, είναι μια πολύ δραστήρια γυναίκα που έχει ασχοληθεί από πολύ νωρίς, από την εποχή που σπούδαζε, με τη βιομηχανία της μόδας. Πάνω από είκοσι χρόνια ήταν μοντέλο και στυλίστρια. Το 2010 άνοιξε ένα concept store, την Boutique Belgique στην Κολωνία, με iconic ρούχα και αξεσουάρ, ενώ διατηρεί το δικό της blog, το lenaterlutter.com, με όλα όσα την εμπνέουν.

H μαρμάρινη νησίδα οριοθετεί το χώρο της κουζίνας και την διαχωρίζει από την τραπεζαρία.

Art de la table για το πρωινό με ένα σερβίτσιο που έχει μπρούτζινες λεπτομέρειες. Το τραπέζι συνοδεύουν οι καρέκλες CH24 του Carl Hansen του οίκου Carl Ηansen & son.

Πάνω από το κατάλευκο σαλόνι υπάρχει ένα εσωτερικό μπαλκόνι με γυάλινο στηθαίο όπου έχουν τοποθετηθεί μεγάλα κάδρα, μεταξύ των οποίων και ένα με το πορτραίτο του Πάμπλο Πικάσο.

Μια δερμάτινη τσάντα και αρώματα του οίκου Chanel δίνουν έναν stylish αέρα σε μια μικρή βιβλιοθήκη με ασπρόμαυρα βιβλία.

Θρυλικά κομμάτια design με τις ιδιαίτερες γλυπτές φόρμες τους κάνουν το σαλόνι και την τραπεζαρία να μοιάζει με μοντέρνα γκαλερί.

H πολυθρόνα με υποπόδιο Lounge Chair των Charles & Ray Eames για τον οίκο Vitra, σε λευκή έκδοση, πρωταγωνιστεί στο καθιστικό.

Η Lena Terlutter συνθέτει τα δικά της μπουκέτα με λουλούδια που κόβει από τον κήπο της.

Μια φωτεινή γωνιά που δημιουργεί ευεξία με την πολυθρόνα La Chaise των Charles & Ray Eames για τον οίκο Vitra.

Το ηλιόλουστο καθιστικό βλέπει στον κήπο χάρη στη μεγάλη τζαμαρία με τα γαλλικού τύπου παράθυρα.

Ο τοίχος πάνω από τον πάγκο της κουζίνας έχει επενδυθεί με το ίδιο μάρμαρο από το οποίο είναι φτιαγμένη η νησίδα.

Η μπαταρία του νιπτήρα είναι σε χρυσαφί μπρούτζινο χρώμα ώστε να ταιριάζει με τα μπρούτζινα φωτιστικά οροφής.

Οι απλίκες αναδεικνύουν τους τοίχους στο σαλόνι, όπως επίσης και οι πολύ ψηλές κουρτίνες που δίνουν θεατρικότητα και θηλυκότητα στο χώρο.

Ένας παλιός καθρέφτης με ασημένια κορνίζα που είναι ακουμπισμένος στο πάτωμα είναι το παλιό στοιχείο που χρειάζεται κάθε σύγχρονο σπίτι για να αποκτήσει ενδιαφέρον.

Το συλλεκτικό λεύκωμα του διάσημου φωτογράφου Helmut Newton πάνω στο τραπεζάκι που έχει σχεδιάσει ο Philippe Starck έχει τοποθετηθεί σε μια γωνιά του γραφείου της Lena Terlutter.

Το υπνοδωμάτιο βρίσκεται στη σοφίτα. Μια ρομαντική γωνιά με αέρα μιας άλλης εποχής.

Η μοντέρνα μπανιέρα έχει τοποθετηθεί μπροστά από το παράθυρο της σοφίτας, απολαμβάνοντας τη θέα στον κήπο.

Το walking closet είναι γεμάτο με ράφια που φιλοξενούν σαν γλυπτά τα εντυπωσιακά αξεσούαρ της ιδιοκτήτριας.

Info: lenaterlutter.com / Ακολουθήστε την Lena Terlutter στο Instagram: @lenaterlutter

Πηγή: bovary.gr

 
 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ