Επιβλητικό και γοητευτικό: Πώς η φυσική πέτρα μπορεί ενταχθεί στη διακόσμηση του σπιτιού σας

sonnie hiles L0BaowhFe4c unsplash1

Η επιβλητικότητα και γοητεία που προσδίδει η φυσική πέτρα σε ένα δωμάτιο, δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί. Είτε πρόκειται για εξοχική κατοικία είτε για το κύριο σπίτι, τα τυπικά μοτίβα της πέτρας προσδίδουν μια φυσικότητα, ζεστασιά, αλλά και πολυτέλεια.

Επιπλέον, όποιες κι αν είναι οι τάσεις στη διακόσμηση, η φυσική πέτρα είναι σταθερά δημοφιλής, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία WGSN, που κάθε χρόνο παρουσιάζει τα trends στη μόδα και στη διακόσμηση, πρόσφατα παρουσίασε αύξηση στις πωλήσεις μαζί με το μάρμαρο. Τα ποσοστά από την πρόσφατη άνοδο της καμπύλης στις πωλήσεις μαρμάρου και πέτρας μαρμάρου σημειώνουν άλμα 107% στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο μεταξύ 2019 και 2020, με την WGSN να αποδίδει αυτή την αύξηση στην επιθυμία των καταναλωτών για αγορές πολυτελών, ανθεκτικών και φυσικών υλικών που έχουν διάρκεια.

adamopoulos 1130x300

Αλλωστε ακόμα κι αν στο σπίτι σας δεν έχετε εντάξει τη φυσική πέτρα στη διακόσμηση, σίγουρα θα την έχετε συναντήσει σε εκθεσιακούς χώρους, σε κάποιο ξενοδοχείο ή δάπεδο και πάντα είναι ένα στοιχείο που δύσκολα μπορεί να παραβλεφθεί, αφού γοητεύει μονομιάς από την πλούσια ιστορία που προσφέρει σε έναν χώρο.

Η ιστορία που μεταφέρεται σε κάθε κομμάτι φυσικής πέτρας είναι γεμάτη με χαρακτήρα και γοητεία με τη μορφή μοναδικών υφών, χρωμάτων και απολιθωμάτων. Γι' αυτό και η τοποθέτηση ενός φυσικού πέτρινου δαπέδου είναι μια διαχρονική επένδυση για το σπίτι και μια όμορφη, πρακτική επιλογή για τη σύγχρονη διαβίωση. Γρανίτης, πλακάκια τραβερτίνης, σχιστόλιθος ή μάρμαρο χρησιμοποιούνται συνήθως για όλους τους τύπους εσωτερικού σχεδιασμού. Δείτε παρακάτω που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φυσική πέτρα στην διακόσμηση του σπιτιού σας.

Δάπεδο

Ο γρανίτης, το μάρμαρο, η τραβερτίνη, ο χαλαζίτης, ο σχιστόλιθος και ο ασβεστόλιθος είναι ανθεκτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για δάπεδα. Μπορούν λοιπόν να δημιουργήσουν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα στη διακόσμηση του σπιτιού.

floor natural stone.jpg

Αν μάλιστα συνδυάσετε χρώματα και υφές θα έχετε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Η σκληρότητα και η ανθεκτικότητά τα καθιστούν ιδανικές επιλογές για δάπεδα σε μπάνια, κουζίνες, υπνοδωμάτια και σαλόνια.

sakellariou 1130x300

floor natural stone2.jpg

Τοίχος

Η φυσική πέτρα όπως ο σχιστόλιθος ή ψαμμίτης μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως τοίχος σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού. Προσθέτουν μια φρέσκια γοητεία στην διακόσμηση ενώ συνήθως τα προτιμούν για πέτρινη επένδυση στο σαλόνι και την κουζίνα.

fireplace home stone.jpg

wall natural stone.jpg

Τζάκι

Τα τζάκια με φυσική πέτρα είναι λειτουργικά και εύκολα στην συντήρηση. Προσδίδουν πολυτέλεια σε οποιοδήποτε σχέδιο εσωτερικού σχεδιασμού ενώ μια καλή επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τα πέτρινα πάνελ που αποτελούνται από φυσική πέτρα και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και μοντέρνες τάσεις.

fireplace natural stone1.jpg

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κατασκευή κατά την οποία επενδύεται το τζάκι με προκατασκευασμένο πάνελ από φυσική πέτρα. Πρόκειται για κομμάτια φυσικής πέτρας κομμένα σε λεπτές διαστάσεις τα οποία αφού κολληθούν μεταξύ τους δημιουργούν πλακίδια πέτρας μεγαλύτερων διαστάσεων.

tzaki petra.jpg

Ανάλογα με τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί, μπορεί να δώσει και διαφορετικό στιλ, από παραδοσιακό ρουστίκ, έως και σύγχρονο μινιμαλιστικό.

Πάγκος κουζίνας

Ο γρανίτης, το μάρμαρο και ο χαλαζίτης είναι οι καλύτερες φυσικές πέτρες για πάγκους κουζίνας. Σκληρά υλικά, μη πορώδη, ανθεκτικά και μπορούν να καθαριστούν πανεύκολα.

kitchen natural stone.jpg

Επιλέγοντας αυτές τις πέτρες έχετε επίσης πολλές αισθητικές δυνατότητες, χρώματα και φινιρίσματα για να επιλέξετε.

Γλυπτά και διακοσμητικά είδη

Η φυσική πέτρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία διακοσμητικών αντικειμένων όπως γλυπτά, λαμπτήρες ή τραπεζάκια.

moderno saloni 0.jpg

Μπορείτε να αναβαθμίσετε τους χώρους επιλέγοντας μικρά αξεσουάρ από φυσική πέτρα για διακόσμηση κι έτσι χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια θα έχετε έναν πιο όμορφου χώρο. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμη πέτρα ώστε να πετύχετε ένα πιο φωτεινό αποτέλεσμα, αριστοκρατικό και κλασικό.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Πηγή: iefimerida.gr

Central photo by Sonnie Hiles on Unsplash

 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών