Βρεφικά Δωμάτια - Ιδέες που συνδυάζουν άνεση & στυλ

vrefiko

Η διακόσμηση βρεφικού δωματίου είναι ένα ζήτημα που, κατά κύριο λόγο, απασχολεί τους μελλοντικούς γονείς αρκετό καιρό πριν τη γέννηση του παιδιού. Είναι γεγονός, ότι τα βρεφικά δωμάτια γίνονται ο πρώτος προσωπικός χώρος του μωρού, ο χώρος όπου θα περνά αρκετό χρόνο και θα ανακαλύπτει σιγά σιγά τον κόσμο.

Τα βρεφικά δωμάτια έχουν αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα υπνοδωμάτια ενηλίκων. Ωστόσο, είναι εύκολο να προσεγγίσετε τις πραγματικές του ανάγκες. Αρκεί, βέβαια, να έχετε υπόψιν σας μερικές απλές ιδέες για βρεφικά δωμάτια, οι οποίες θα σας δώσουν την έμπνευση που χρειάζεστε. 

 

karpouzos 1130x300new

 

1. Ουδέτερα χρώματα σε μεγάλες επιφάνειες

vrefika-domatia-idees-poy-syndyazoyn-anesi-amp-038-styl0

Λανθασμένα πολλές φορές ορίζονται αυστηροί «κανόνες» σχετικά με τη χρήση των χρωμάτων για βρεφικά δωμάτια. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται ουδέτερα χρώματα για να μην κουράζεται το μωρό από την εικόνα του δωματίου, κάποιοι άλλοι επιμένουν πως τα έντονα χρώματα είναι πιο κατάλληλα για βρεφικά δωμάτια, γιατί είναι πιο χαρούμενα και ζωηρά. Στην πραγματικότητα, κάθε χρώμα διαδραματίζει ένα διαφορετικό, αλλά εξίσου σημαντικό ρόλο.

Τα ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό, το μπεζ και οι παστέλ αποχρώσεις ενδείκνυνται για μεγάλες επιφάνειες, ώστε να επιτρέπεται η διάχυση του φωτός στον χώρο. Ένα χρώμα που είναι ιδανικό για αγόρια αλλά και κορίτσια, είναι το ανοιχτό πράσινο. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι χαρούμενο, αλλά ταυτόχρονα ηρεμεί και κατευνάζει τα πνεύματα, κάτι που είναι απαραίτητο για ένα βρεφικό δωμάτιο. 

 

papaxristopoulos 1130x300

 

2. Έντονα χρώματα σε μικρές επιφάνειες

vrefika-domatia-idees-poy-syndyazoyn-anesi-amp-038-styl2

Το γεγονός ότι τα ουδέτερα χρώματα έχουν την τάση να ηρεμούν το μωρό, δεν υποδεικνύει ότι στο δωμάτιο δεν πρέπει να υπάρχουν έντονα χρώματα. Άλλωστε, τα βρεφικά δωμάτια φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τα χρώματα για πρώτη φορά στη ζωή τους. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα σε μικρές επιφάνειες, τα οποία ενισχύουν τα αισθήματα χαράς, ζωντάνιας και ενεργητικότητας. 

 

xalikias 1130x300

 

3. Αυτοκόλλητα τοίχου

vrefika-domatia-idees-poy-syndyazoyn-anesi-amp-038-styl4

Τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για τα βρεφικά δωμάτια. Αν επιθυμείτε να δείτε χαρούμενες απεικονίσεις στους τοίχους του δωματίου του μωρού σας, αλλά χωρίς να ξοδέψετε χρόνο για να τις χρωματίσετε, τότε αυτή είναι η λύση για εσάς.

Στο εμπόριο θα βρειτε μεγάλα και μικρά αυτοκόλλητα με απεικονίσεις διαφόρων θεμάτων και χρωμάτων. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να επιλέξετε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο και να δημιουργήσετε πανέμορφες συνθέσεις για το βρεφικό δωμάτιο. Ακόμη, μπορείτε να περιορίστε τη χρήση αυτοκόλλητων σε έναν μόνο τοίχο, ώστε το θέαμα να μην προσελκύει διαρκώς το βλέμμα του μωρού.

4. Χαλαρωτικός φωτισμός

vrefika-domatia-idees-poy-syndyazoyn-anesi-amp-038-styl6

Ίσως να γνωρίζετε ήδη την καθοριστική σημασία του φωτισμού στην ψυχολογία του μωρού. Τα βρεφικά δωμάτια χρειάζεται να είναι φωτεινά, αλλά χωρίς πολύ έντονο τεχνητό φωτισμό. Συνεπώς, ίσως είναι καλό να αποφύγετε την τοποθέτηση λαμπτήρων με πολύ δυνατό φως, ή με ιδιαίτερο χρώμα.

Μάλιστα, καλή επιλογή αποτελούν τα μονόχρωμα λευκά φωτάκια που χαλαρώνουν περισσότερο το βρέφος, σε σχέση με ένα κοινό πορτατίφ. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε κοντά στην κούνια του ώστε να τα βλέπει και να αισθάνεται ηρεμία και θαλπωρή.

5. Επιλογή κούνιας

vrefika-domatia-idees-poy-syndyazoyn-anesi-amp-038-styl8

Επιτέλους, έφτασε η στιγμή να ασχοληθείτε με τα έπιπλα του βρεφικού δωματίου. Η κούνια είναι, φυσικά, το πιο σημαντικό έπιπλο για το δωμάτιο. Όπως ήδη γνωρίζετε, δεν αρκεί απλώς να ταιριάζει με τη διακόσμηση που έχετε επιλέξει. Πρέπει να είναι άνετη, βολική και ασφαλής για το παιδί. Μαλιστα, τα κάγκελα της κούνιας χρειάζεται να είναι αρκετά ψηλά, ώστε να μην κινδυνεύει να πέσει το μωρό. Όσο για τον ουρανό της κούνιας, είναι ένα σημείο, όπου μπορείτε να φανείτε δημιουργικοί. Μια κλασική, αλλά όμορφη ιδέα, είναι να χρησιμοποιήσετε λεπτό τούλι για να δημιουργήσετε ένα είδος κουνουπιέρας. Έτσι, η κούνια του μωρού σας θα μοιάζει πριγκιπική.

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Kathimerini.gr - Douleutaras.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών