DIY: Διακοσμητικές βελούδινες κολοκύθες

kolokithes intro

Οι κολοκύθες είναι ένα βασικό στοιχείο διακόσμησης καθ’ όλη τη διάρκεια της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου, αλλά από όλους τους διαφορετικούς τύπους κολοκύθας, αυτές από βελούδο μπορεί να είναι η απόλυτη τάση για τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Με το απαλό τους άγγιγμα και το πολυτελές ύφασμα που λαμπυρίζει στο φως, κοσμούν υπέροχα εισόδους, τραπέζια –μικρά και μεγάλα-, τζάκια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

1

 

praktika alexandr 1130x300

Θα χρειαστείτε:

Βελούδινο ύφασμα στο χρώμα της επιλογής σας
Μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα
Κιμωλία ραπτικής
Ψαλίδι
Βελόνα
Κλωστή
Ωμά φασόλια ή ρύζι
Γέμιση πολυεστέρα
Σακούλες χάρτινες βεζιτάλ καφέ
50λεπτο νόμισμα ή μεταλλική ροδέλα
Κόλλα ντεκουπάζ με ματ φινίρισμα
Πινέλο
Πιστόλι κόλλας

2

 

Kaxris Takis 1130X300

 

Τοποθετήστε την πιατέλα στην ανάποδη πλευρά του βελούδου και χαράξτε έναν κύκλο με τη κιμωλία ραπτικής. Η πιατέλα σε αυτή την κατασκευή έχει διάμετρο 30 εκατοστά.

3

 

sakellariou 1130x300

 

Κόψτε κατά μήκος του κύκλου με το ψαλίδι. Αυτός ο κύκλος 30 εκατοστών φτιάχνει μια κολοκύθα με διάμετρο περίπου 13 εκατοστά. Ένας κύκλος 38 εκατοστών κάνει μια κολοκύθα 15 εκατοστών και ένας κύκλος 44 εκατοστών κάνει μια κολοκύθα 18 εκατοστών.

4

Περάστε την κλωστή στη βελόνα για να έχετε διπλή κλωστή με μήκος περίπου 90 εκατοστά και δέστε έναν κόμπο στο τέλος. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τη μεγαλύτερη βελόνα που μπορείτε να βρείτε.

5

Με τη βελούδινη πλευρά στραμμένη προς τα κάτω, ράψτε με το χέρι περίπου 0,5 εκατοστό από την άκρη του υφάσματος με ραφή περίπου κάθε 1 εκατοστό.

6

Αφού ράψετε ολόκληρο τον κύκλο, τραβήξτε την κλωστή για να μαζέψετε το ύφασμα σε μια θήκη. Μην κόψετε την κλωστή ακόμα.

7

Τοποθετήστε περίπου 1/2 κούπα φασόλια ή ρύζι στη βελούδινη θήκη. Τα φασόλια βοηθούν να βαρύνει η κολοκύθα.

8

Γεμίστε το υπόλοιπο της κολοκύθας με γέμιση πολυεστέρα. Θυμηθείτε ότι ο στόχος είναι να δημιουργήσετε ένα σχήμα κολοκύθας με τα χαρακτηριστικά εξογκώματα, όχι μια τέλεια σφαίρα.

9

Τραβήξτε την κλωστή σφιχτά για να κλείσετε το άνοιγμα στο επάνω μέρος.

10

Ράψτε μπρος-πίσω στο πάνω μέρος μέχρι να κλείσει τελείως το άνοιγμα. Μην ανησυχείτε εάν οι ραφές είναι άνισες και στραβές. Θα καλυφθούν από το κοτσάνι. Και πάλι, μην κόψετε την κλωστή ακόμα.

11

Στη συνέχεια, φτιάξτε ένα βαθούλωμα στο κάτω μέρος της κολοκύθας. Δεν συμβάλλει μόνο στο σχήμα της κολοκύθας, αλλά βοηθά να καθίσει σταθερά. Ξεκινήστε, περνώντας τη βελόνα κατευθείαν στη μέση της κολοκύθας.

12

Βγάλτε τη βελόνα από τον πάτο της κολοκύθας ζουλώντας την.

13

Περάστε τη βελόνα στο κάτω μέρος της κολοκύθας και τραβήξτε την προς τα πάνω.

14

Τραβήξτε τη κλωστή σφιχτά στο επάνω μέρος και θα δημιουργήσετε το βαθούλωμα.

15

Στην κορυφή της κολοκύθας, δέστε κόμπο την κλωστή για να την στερεώσετε. Τώρα μπορείτε να κόψετε την περίσσεια κλωστής.

16

Τα κοτσάνια για τις κολοκύθες θα φτιαχτούν από τις καφέ χάρτινες σακούλες. Αρχικά, τσαλακώνετε μια σακούλα επανειλημμένα μέχρι το χαρτί να γίνει μαλακό και εύκαμπτο. Αντί για χάρτινη σακούλα, μπορείτε να φτιάξετε ένα κοτσάνι από κλαδί δέντρου ή να χρησιμοποιήσετε ένα κοτσάνι κολοκύθας. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε μια χάρτινη σακούλα που δημιουργεί ένα κοτσάνι πολύ ρεαλιστικό.

17

Τοποθετήστε το νόμισμα στο κάτω μέρος της σακούλας Στη συνέχεια στρίψτε την για να δημιουργήσετε μια στενή στήλη. Το νόμισμα λειτουργεί ως η βάση του κοτσανιού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μεταλλική ροδέλα.

18

Εφαρμόστε δύο έως τρεις στρώσεις κόλλας ντεκουπάζ στο κοτσάνι για να σκληρύνει και να προστατεύσει το χαρτί.

19

Αφήστε το να στεγνώσει και έπειτα κόψτε το κοτσάνι στο επιθυμητό μήκος.

20

Βάλτε κόλλα στο κάτω μέρος του κοτσανιού και πιέστε το προς τα κάτω στο κέντρο της κολοκύθας μέχρι να στεγνώσει η κόλλα. Το νόμισμα βοηθά το κοτσάνι να κάθεται επίπεδα πάνω στην κολοκύθα.

21

Για να προσθέσετε λίγο ρεαλισμό στο κοτσάνι, σκίστε κατά μήκος της κοπής για να δημιουργήσετε βλαστάρια και κλαδιά. Εφαρμόστε ένα άλλο στρώμα κόλλας ντεκουπάζ για να στεγανοποιήσετε περαιτέρω το χαρτί, εάν είναι απαραίτητο.

22

Φουντώστε τις τελειωμένες κολοκύθες για να τονίσετε τις πιέτες.

23

 

Πηγή: toftiaxa.gr

Φωτογραφίες: Pinterest

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ