15 Χριστουγεννιάτικες ταινίες για να δείτε στο Netflix

 dario KJZ utwLc0w unsplash

Ξέρω τι σκέφτεσαι… Καλή η διασκέδαση, οι συναντήσεις με φίλους, τα εορταστικά γεύματα με συγγενείς, αλλά σαν το Χριστουγεννιάτικο cocooning δεν έχει…

Πάρε λοιπόν θέση δίπλα στο τζάκι, χουχούλιασε στον καναπέ, φτιάξε ένα ζεστό ρόφημα ή το αγαπημένο σου snack και ετοιμάσου μόνος ή με παρέα, για μαραθώνιο Χριστουγεννιάτικων ταινιών…

Το Netflix, είναι για ακόμη μια φορά εδώ, για να μας βάλει στη μαγεία των ημερών, με πολλές επιλογές για ζευγάρια, παρέες, αλλά και όλη την οικογένεια!! 

tsioris 1130x300xmas

Ένα Κάστρο για τα Χριστούγεννα (A Castle for Christmas)

Η διάσημη συγγραφέας Σόφι Μπράουν (Μπρουκ Σιλντς) κάνει ένα ταξίδι στη Σκωτία ελπίζοντας να αγοράσει το δικό της κάστρο, αλλά ο δύστροπος ιδιοκτήτης του, Δούκας Μάιλς (Κάρι Έλγουις), δεν θέλει να το πουλήσει σε μια ξένη. Προσπαθώντας να συμβιβαστούν, οι δυο τους συγκρούονται διαρκώς, αλλά ίσως τελικά βρουν περισσότερα κοινά από όσα περίμεναν.

veggera 1130x300xmas

Εντελώς Single (Single All the Way)

Θέλοντας απεγνωσμένα να αποφύγει την κριτική των γονιών του επειδή επιμένει να παραμένει σινγκλ, ο Πίτερ (Μάικλ Γιούρι) πείθει τον κολλητό του, Νικ (Φίλεμον Τσάμπερς), να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα και να προσποιηθούν ότι είναι ζευγάρι. Όταν όμως η μητέρα του Πίτερ (Κάθι Νατζίμι) τού κανονίζει ραντεβού στα τυφλά με τον όμορφο γυμναστή της, Τζέιμς (Λουκ ΜακΦάρλαν), το σχέδιο στραβώνει.

bevoudas 1130x300xmas 2021

Τζακ Γουάιτχολ: Χριστούγεννα με τον Πατέρα μου (Jack Whitehall: Christmas With My Father)

Ο Τζακ Γουάιτχολ επιχειρεί να βάλει στο πνεύμα των γιορτών τον «βαρύ» πατέρα του, σε αυτήν την κωμική Χριστουγεννιάτικη υπερβολή. Γυρισμένη στο London Palladium, η σπέσιαλ αυτή ταινία, περιλαμβάνει διασημότητες και μια μουσική παράσταση.

crunchy piggy 1130x300xmas

Alien Xmas

Όταν μια φυλή κλεπτομανών εξωγήινων επιχειρεί να κλέψει τη βαρύτητα της Γης για να μπορέσει πιο εύκολα να αρπάξει τα πάντα από τον πλανήτη, μόνο το πνεύμα των Χριστουγέννων κι ένας μικρός εξωγήινος ονόματι X μπορούν να σώσουν τον κόσμο.

zoi andritsou 1130x300xmas 2021

Χριστούγεννα στην Πλατεία με την Ντόλι Πάρτον (Dolly Parton's Christmas on the Square)

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, μια πλούσια και κακιασμένη γυναίκα, η Ρετζίνα Φούλερ, επιστρέφει στη μικρή γενέτειρά της για να κάνει έξωση σε όλους και να πουλήσει τη γη σε μια εταιρεία που θέλει να χτίσει εμπορικό κέντρο. Ωστόσο, όταν ακούει τις ιστορίες των ντόπιων, επανασυνδέεται με έναν παλιό έρωτα και ακούει τις συμβουλές ενός αληθινού αγγέλου, η Ρετζίνα αρχίζει να αλλάζει γνώμη. Πρόκειται για μια ιστορία για την οικογένεια, την αγάπη και για το πώς το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μιας μικρής πόλης μπορεί να απαλύνει ακόμα και τις πιο σκληρές καρδιές. Πρωταγωνιστές είναι οι Ντόλι Πάρτον, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζένιφερ Λούις, Τριτ Γουίλιαμς, ενώ σκηνοθέτρια και χορογράφος είναι η βραβευμένη με δύο Emmy και μία Χρυσή Σφαίρα Ντέμπι Άλεν. Στην ταινία ακούγονται 14 πρωτότυπα τραγούδια σε μουσική και στίχους της Ντόλι Πάρτον.

Τα "Χριστούγεννα στην Πλατεία με την Ντόλι Πάρτον" είναι μια παραγωγή της Magnolia Hill Productions και της Sandollar Productions σε συνεργασία με τη Warner Bros. Television για το Netflix. Τη διεύθυνση παραγωγής υπογράφουν ο Σαμ Χάσκελ, η σεναριογράφος Μαρία Σ. Σλάτερ, η Ντέμπι Άλεν και η Ντόλι Πάρτον.

odigo kentr 1130x300xmas 2021

Jingle Jangle: Μαγικά Χριστούγεννα (Jingle Jangle: A Christmas Journey)

Το Jingle Jangle: Μαγικά Χριστούγεννα, μια μουσική περιπέτεια κι ένα μοναδικό οπτικό υπερθέαμα, είναι ένα φρέσκο και γλαφυρό οικογενειακό χριστουγεννιάτικο event. Με φόντο την εκτυφλωτικά ζωντανή πόλη Κόμπλτον, η ταινία έχει κεντρικό ήρωα τον θρυλικό παιχνιδοποιό Τζερόνικους Τζανγκλ (που υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Φόρεστ Γουίτακερ) του οποίου οι περίτεχνες εφευρέσεις είναι γεμάτες φαντασία και δημιουργικότητα. Όταν όμως ο έμπιστος μαθητής του (που υποδύεται ο βραβευμένος με Emmy Κίγκαν-Μάικλ Κι) κλέβει την πιο πολύτιμη δημιουργία του, η εξίσου έξυπνη και ευρηματική εγγονή του (που υποδύεται η πρωτοεμφανιζόμενη Μάνταλεν Μιλς) -και μια ξεχασμένη εφεύρεση- αναλαμβάνουν να θεραπεύσουν παλιές πληγές και να αναζωπυρώσουν την κρυμμένη μαγεία. Από το δημιουργικό μυαλό του σεναριογράφου/σκηνοθέτη Ντέιβιντ E. Τάλμπερτ και με πρωτότυπα τραγούδια από τους Τζον Λέτζεντ, Φίλιπ Λόρενς και Ντέιβι Νέιθαν, το Jingle Jangle: Μαγικά Χριστούγεννα μάς υπενθυμίζει τη δύναμη της οικογένειας και των πιθανοτήτων.

Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων (Klaus)

Όταν ο Τζέσπερ (Τζέισον Σβάρτσμαν) "διακρίνεται" ως ο χειρότερος μαθητής της Ταχυδρομικής Ακαδημίας, τοποθετείται σε ένα παγωμένο νησί του Αρκτικού Κύκλου, όπου οι εχθρευόμενοι κάτοικοι με το ζόρι ανταλλάσσουν κουβέντες μεταξύ τους, ούτε φυσικά και γράμματα. Λίγο πριν τα παρατήσει, ο Τζέσπερ γίνεται φίλος με την ντόπια δασκάλα Άλβα (Ρασίντα Τζόουνς) και ανακαλύπτει τον Κλάους (που υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζέι Κέι Σίμονς), έναν μυστηριώδη ξυλουργό που ζει μόνος του σε μια καλύβα γεμάτη με χειροποίητα παιχνίδια. Οι τρεις αυτοί απίθανοι φίλοι σκορπούν το γέλιο στο Σμίρενσμπεργκ και χτίζουν μια νέα κληρονομιά από γενναιόδωρους γείτονες, μαγική παράδοση και κάλτσες κρεμασμένες με φροντίδα στην καμινάδα. Στη χριστουγεννιάτικη κωμωδία κινουμένων σχεδίων "Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων", που σκηνοθετεί ο συνδημιουργός του "Εγώ, ο Απαισιότατος" Σέρτζιο Πάμπλος, πρωταγωνιστούν οι Τζόαν Κιούζακ, Γουίλ Σάσο και Νορμ Μακντόναλντ.

Ο Ιππότης πριν τα Χριστούγεννα (The Knight Before Christmas)

Ένας Άγγλος ιππότης του Μεσαίωνα μεταφέρεται μαγικά στο σήμερα, όπου ερωτεύεται μια καθηγήτρια Φυσικής λυκείου, η οποία είναι πλήρως απογοητευμένη από την αγάπη.

Στον Ρυθμό των Χριστουγέννων (Holiday Rush)

Ο διάσημος ραδιοφωνικός DJ Ρας Γουίλιαμς (Ρομάνι Μάλκο) κακομαθαίνει τα τέσσερα παιδιά του από τότε που έχασαν τη μητέρα τους. Για κακή τους τύχη, τα παιδιά ανακοινώνουν τα ακριβά δώρα που θέλουν για τα Χριστούγεννα ακριβώς τη στιγμή που ο πατέρας τους χάνει τη δουλειά του. Για να ξαναβγεί ο Ρας στον αέρα, η παραγωγός του, η Ρόξι Ρίτσαρντσον (Σονίκα Μάρτιν Γκριν), και η θεία του, η Τζο (Νταρλίν Λοβ), σχεδιάζουν να τον βοηθήσουν να αγοράσει έναν άλλο σταθμό, με την προϋπόθεση ότι η οικογένεια Γουίλιαμς θα κάνει γρήγορα στροφή στη λιτότητα και θα ζει πιο απλά. Σε αυτήν την τρυφερή ταινία, ένας δοτικός πατέρας έρχεται ξανά κοντά με τα παιδιά του και ανοίγει την καρδιά του στην αγάπη, όταν όλοι τους συνειδητοποιούν ότι η πραγματική ευτυχία δεν βρίσκεται σε αυτά που έχουμε, αλλά σε αυτούς που έχουμε γύρω μας.

Μοναδικά Χριστούγεννα με τον Μπιλ Μάρεϊ (A Very Murray Christmas)

Ο Μπιλ Μάρεϊ συγκεντρώνει ένα καστ αστέρων για μια βραδιά μουσικής, κωμωδίας και γιορτής, σε αυτό το αφιέρωμα στα κλασικά εορταστικά βαριετέ.

Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο (The Holiday Calendar)

Μια ταλαντούχα φωτογράφος που πασχίζει να τα καταφέρει κληρονομεί ένα παλιό χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, τα περιεχόμενα του οποίου φαίνεται να προβλέπουν το μέλλον. Μπορεί αυτό το μαγικό ημερολόγιο να την οδηγήσει στον έρωτα αυτές τις γιορτές;


Χριστούγεννα στην Άγρια Φύση (Holiday in the Wild)

Για να διατηρήσει τη διάθεσή της ψηλά όταν ο γιος τους φεύγει για το κολέγιο, η Κέιτ Κόνραντ από το Μανχάταν (Κρίστιν Ντέιβις) έκλεισε έναν «δεύτερο μήνα του μέλιτος» με τον σύζυγό της. Εκείνος, αντί να την ευχαριστήσει, φέρνει τη σχέση τους σε ξαφνικό τέλος. Η εγκαταλελειμμένη Κέιτ, πηγαίνει στην Αφρική για ένα σόλο σαφάρι. Κατά τη διάρκεια μιας παράκαμψης στη Ζάμπια, βοηθά τον πιλότο της, Ντέρεκ Χόλιστον (Ρομπ Λόου), να σώσει ένα ορφανό μωρό ελέφαντα. Τον φροντίζουν και τον μεταφέρουν σε ένα τοπικό ορφανοτροφείο ελεφάντων με την Κέιτ να παρατείνει τη διαμονή της μέχρι τα Χριστούγεννα. Μακριά από τις σύγχρονες πολυτέλειες του σπιτιού, η Κέιτ ζει ανάμεσα σε μεγαλοπρεπή ζώα και τοπία. Η αγάπη της για το νέο περιβάλλον μπορεί να επεκταθεί και στον άντρα με τον οποίο μοιράστηκε το ταξίδι της.

Ο Πρίγκιπας των Χριστουγέννων (A Christmas Prince)

Τα Χριστούγεννα έρχονται νωρίς για μια επίδοξη νεαρή δημοσιογράφο, όταν τη στέλνουν στο εξωτερικό για να βγάλει ένα αποκλειστικό θέμα, σχετικά με έναν όμορφο πρίγκιπα που είναι έτοιμος να γίνει βασιλιάς.

Διπλή πριγκίπισσα (The Princess Switch)

Μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, η Μάργκαρετ, η πανέμορφη δούκισσα του Μοντενάρο, αλλάζει θέσεις με τη Στέισι, μια "κοινή θνητή" από το Σικάγο, με την οποία μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Με τη βοήθεια ενός μαγικού Αϊ-Βασίλη, η Μάργκαρετ ερωτεύεται τον όμορφο συνάδελφο της Στέισι, ενώ η Στέισι ερωτεύεται τον αρραβωνιαστικό της Μάγκαρετ, τον γοητευτικό πρίγκιπα.

Τα Χρονικά των Χριστουγέννων (The Christmas Chronicles)

Τα Χρονικά των Χριστουγέννων, είναι μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του παραγωγού Κρις Κολόμπους (“Μόνος στο Σπίτι”, "Χάρι Πότερ"), σε σκηνοθεσία του Κλέι Κέιτις ("Angry Birds: Η Ταινία"), αφηγούνται την ιστορία της Κέιτ (Ντάρμπι Καμπ) και του του Τέντι (Τζούντα Λιούις). Τα δύο αδέρφια περιμένουν την Παραμονή Χριστουγέννων για να απαθανατίσουν τον Άι Βασίλη (Κερτ Ράσελ) στην κάμερα, ένα σχέδιο που παίρνει απρόσμενη τροπή και μετατρέπεται σε ένα ταξίδι, σχεδόν ασύλληπτο για τα περισσότερα παιδιά. Με το που καταλαβαίνουν ότι ο Άι Βασίλης έφτασε, μπαίνουν κρυφά στο έλκηθρό του, το χαλάνε και καταστρέφουν σχεδόν τα Χριστούγεννα. Κατά τη διάρκεια μιας ξέφρενης νύχτας, η Κέιτ και ο Τέντι συνεργάζονται με έναν Άι Βασίλη που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί και τα πιστά Ξωτικά του για να σώσουν τα Χριστούγεννα πριν να είναι πολύ αργά. 

Πηγή: iefimerida.gr  Φωτογραφία: Photo by Dario on Unsplash

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών