12 ιδιοφυείς ιδέες για στολισμό βασιλόπιτας

 pexels tim douglas 6210809

Λογικά θα έχεις αρχίσει ήδη να οργανώνεις τα πάντα για την ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Εμείς θα σου δώσουμε ιδέες για βασιλόπιτες με βάση τον στολισμό!

Μια βασιλόπιτα δεν χρειάζεται ένα κιλό ζάχαρη άχνη για να κερδίσει το όνομα που έχει. Μπορείς να προτιμήσεις ένα κέικ (ουσιαστικά) με ζαχαρόπαστα και τις φιγούρες να τις κρατήσεις για… γούρι! 

ετοιμο κιτ διακοσμησης

Όπως και στην παραπάνω φωτογραφία, ένας καλός τρόπος για στολισμό βασιλόπιτας, είναι να αγοράσεις έτοιμες φιγούρες και να στολίσεις την βασιλόπιτα σου. Στο κατάστημα Γευση...γνωσία, στην οδό Γερμανού 7 στον Πύργο, θα βρεις πανέμορφα σχέδια που θα σε εντυπωσιάσουν, αλλά και υλικά διακόσμησης και ζαχαροπλαστικής... 

Αν όμως θέλεις η φετινή βασιλόπιτα να είναι ένα έργο τέχνης φτιαγμένο εξ' ολοκλήρου από τα χεράκια σου, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις...  

skouteris 1130x300xmas

ταρανδος
Ο Τάρανδος είναι μια αρκετά εύκολη κατασκευή, γεμάτη σοκολάτα και ίσως εύκολη ακόμα και για αρχάριους, μιας και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. 

xronopoulos 1130x300xmas 2021

Gingerbread κεικ 
Απλό στην παρουσίαση, όμως εδώ πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου για να φτιάξεις το cream cheese! Θα βρεις πολύ καλές οδηγίες εδώ

ktiniatreio sotir 1130x300xmas

βασιλοπιτα δασος 
Το παγωμένο δάσος δείχνει πολύ όμορφο!! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμα ζαχαρωτά δεντράκια και να ξύσεις πλάκες λευκής σοκολάτας για τον "πάγο" τριγύρω. Σίγουρα μια ξεχωριστή πρόταση!! 

βασιλοπιτα χιονανθρωπος 
Ο χιονάνθρωπος κάνει και για γενέθλια τις χειμωνιάτικες ημέρες, ενώ το πάνω μέρος είναι κατασκευασμένο από ζαχαρόπαστα. Ευκολάκι αν είσαι λίγο εξοικειωμένη στη ζαχαρόπαστα!!

πλεχτο κεικ
Το Σκανδιναβικό πλεχτό γιορτινό κέικ είναι απολύτως φανταστικό. Το λευκό του μέρος είναι επίσης από ζαχαρόπαστα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε την δυσκολία να κατασκευάσεις έτσι τους ταράνδους. Έργο τέχνης... χωρίς υπερβολές!!

σοκολατενιο δασος
Chocolete Raspberry Forest Cake. Ακούγεται ιδιαίτερα απαιτητικό αλλά δεν είναι και τόσο. Η δημιουργός το έφτιαξε ως τούρτα γενεθλίων, αλλά η αλήθεια είναι πως και μόνο το σοκολατένιο δάσος να βάλεις στην βασιλόπιτα, το αποτέλεσμα θα είναι πανέμορφο. Μετά βάζεις πλαστικά αγιοβασιλάκια, έλατα και ελαφάκια και... έτοιμη!

κεικ με γαντακια
Πολύ απαιτητικό να φτιάξεις κάτι αντίστοιχο και χρειάζεσαι μεγάλη εξοικείωση με τη ζαχαρόπαστα για να τα καταφέρεις. Απλά στο παρουσιάζουμε σαν ιδέα για να το έχεις υπ’ όψιν. Θα ανέβεις επίπεδο σιγά σιγά! 

ευκολο σπιτι με gingerbread
Το Gingerbread είναι πάντα μια εύκολη κατασκευή. Αξιοπρεπέστατο και πολύ fun για βασιλόπιτα! 

χιονισμενο τοπιο 
Σε ένα χειμερινό δάσος ένας τάρανδος περιπλανιέται μόνος του... Ποιος θα τον φάει πρώτος; Πρόκειται για πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση αλλά εξαιρετικά απαιτητική.

κεικ με φιογκο και αστερακια 
Οι φιόγκοι στην ζαχαροπλαστική έχουν μια πολύ ιδιαίτερη τεχνοτροπία. Συνήθως υπάρχουν αποκλειστικά σεμινάρια μόνο για φιόγκους από ζαχαρόπαστα. Οπότε μάλλον θα χρειαστεί να παρακολουθήσεις ένα, αν έχεις αδυναμία στους φιόγκους... 

Δεν σου βάλαμε και εύκολα, όμως αν έχεις τον χρόνο μπορείς να φτιάξεις τις περισσότερες φιγούρες για τον στολισμό της βασιλόπιτας. Αυτό είναι ένα καλό τρικ για να κάνεις μια ταπεινή βασιλόπιτα να μοιάζει τουλάχιστον... έργο τέχνης!!

Πηγή: decoration.gr - Φωτογραφίες: pinterest.com - Κεντρική φωτογραφία: Tim Douglas στο Pexels

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ