Σαλάτα Caprese: η αποθέωση της απλότητας

 caprese salad g2152c1ea6 1280

Παρά την απλότητά της, αυτή τη σαλάτα αν την παρασκευάσουμε με καλής ποιότητας υλικά, θα μαγέψει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Είναι η επιβεβαίωση του ότι δεν χρειάζεσαι πολλά και εξεζητημένα υλικά για να φτιάξεις κάτι πολύ νόστιμο.

Η ποιοτική πρώτη ύλη και ο σωστός συνδυασμός γεύσεων και ποσοτήτων είναι ικανά να σου προσφέρουν ένα γευστικότατο και ευκολοσυνδύαστο έδεσμα!!

 thraka 1130x300xmas

Για το λάδι βασιλικού (δεν θα το χρησιμοποιήσουμε όλο)

30 γρ. βασιλικό

200 γρ. ελαιόλαδο

 karaxristos 1130x300xmas

Για τη σύνθεση (υπολόγισε την ποσότητα ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων)

20 ντοματίνια

100 γρ. μοτσαρέλα (ή παραπάνω ανάλογα με την προτίμησή σας)

αλάτι - πιπέρι

1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

1 κ.σ. λάδι βασιλικού

 kaxris 1130x300 Xmas

Για το σερβίρισμα

Ρόκα

 

Εκτέλεση

Για το λάδι βασιλικού

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα φύλλα βασιλικού για 5 δευτερόλεπτα.

Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα φύλλα βασιλικού σε ένα σουρωτήρι, που το έχουμε τοποθετήσει από πριν σε ένα μπολ με νερό και πάγο.

Σουρώνουμε καλά τον βασιλικό και πιέζουμε με τα χέρια μας για να φύγει η περιττή υγρασία.

Μεταφέρουμε τον βασιλικό στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε πολύ καλά.

Απλώνουμε ένα τούλι σε ένα σουρωτήρι και περνάμε το λάδι με τον βασιλικό. Πιέζουμε για να φύγει όλο το λάδι και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι.

Συνολικά θα έχουμε περίπου 150 γρ. αρωματισμένο ελαιόλαδο.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομματάκια και τη βάζουμε σε άλλο μπολ. Προσθέτουμε 1 κ.σ. από το λάδι βασιλικού, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα αναμιγνύοντας όμορφα τα δύο μίγματα, με φυλλαράκια ρόκας από πάνω και λίγο λάδι βασιλικού ακόμα.

 

Κεντρική φωτογραφία: RitaE από Pixabay

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ