«Νέα κανονικότητα»: παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Καλουδιώτη στον Πύργο

Οι Εκδόσεις Κριτική με την υποστήριξη του Βιβλιοπωλείου Κορκολής, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καλουδιώτη "Νέα κανονικότητα: Δυνατότητες και περιορισμοί" στο Επιμελητήριο Ηλείας στον Πύργο Ηλείας (28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων), το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Παύλος Αθανασόπουλος (δικηγόρος), ο Μάκης Παρασκευόπουλος (πρώην Δήμαρχος Πύργου) και ο Δημήτρης Καλουδιώτης (συγγραφέας του βιβλίου).

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πέλυ Μπεβούδα.

parousiasi bibliou kritiki1

«Στο βιβλίο "Νέα κανονικότητα" γίνεται προσπάθεια να ανιχνευτούν αισιόδοξες προοπτικές σε μια εποχή κρίσης. Εκτιμάται ότι έχουν διαμορφωθεί πλέον οι όροι πολιτικής ηγεσίας και ηγεμονίας. Σε αυτό το πλαίσιο, αναλύονται οι εθνικές και ευρωπαϊκές εξελίξεις και ο κύκλος των αναγκαίων παρεμβάσεων, το τετράγωνο των προτεραιοτήτων -πολιτικό σύστημα, ασφάλεια, παιδεία, οικονομία-, ώστε η χώρα να προχωρήσει σε μια νέα κανονικότητα. Επισημαίνονται οι δυνατότητες και οι περιορισμοί, ώστε να αποφευχθεί ο καταστροφικός φαύλος κύκλος ανασυγκρότηση, κρίση, χρεοκοπία.
Στο παράρτημα, γίνεται μια σύντομη περιδιάβαση στα ζητήματα εθνικής ταυτότητας και μια προσωπική αποτίμηση της "γενιάς" του Πολυτεχνείου.
"Τη σύγχρονη ελληνική οδύσσεια αναλαμβάνει να εξηγήσει ο Δημήτρης Καλουδιώτης με το ανά χείρας βιβλίο του. Μέσα από μια πολυεπίπεδη ανάλυση, αναζητά τις βαθύτερες αιτίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και στη στάση του πολιτικού συστήματος απέναντί τους"».
Γιώργος Φλωρίδης

Ο Δημήτρης Καλουδιώτης είναι πολιτικός μηχανικός και έχει διατελέσει διευθυντής του Βιομηχανικού Μουσείου Σύρου, γενικός γραμματέας των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου και του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κτηματολογίου. Σήμερα, ασχολείται εθελοντικά με την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων ως το πολιτισμικό επίκεντρο της περιφερειακής ανάπτυξης (Σωματείο Διάζωμα), καθώς επίσης και με την ανάδειξη του Βιομηχανικού Πολιτισμού (Βιομηχανικά Μουσεία). Στις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του "Ήπια ηγεμονία" (συν-συγγραφή με τον Ξενοφώντα Γιαταγάνα) και "Για την Κύπρο εκ βαθέων".

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ