Μωσαϊκό με κακάο

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές γι’ αυτό το αγαπημένο, κλασικό, γλύκισμα και είναι όλες διαλεχτές κι επιτυχημένες, άλλες με κουβερτούρα, άλλες με γεμιστά μπισκότα ή ποικιλία ξηρών καρπών, άλλες με σοκολάτα και βούτυρο λιωμένα σε μπαίν μαρί... το αποτέλεσμα;

Ένα μαγικό ρολό καφέ χρώματος, κομμένο σε χορταστικές φέτες, σερβιρισμένο όμορφα κι απλά με ένα ποτήρι δροσερό νερό και κανείς δε θα πει :“ευχαριστώ δε θα πάρω” γιατί πολύ απλά, το αγαπούν όλοι.

Όμως αυτή την παραδοσιακή, μαμαδίστικη σχεδόν απλοϊκή συνταγή με το άρωμα του μπράντι να ξεχωρίζει δεν την αλλάζω με καμμιά… 

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

100 γρ. ζάχαρη άχνη

5 κ.σ. κακάο

80 ml μπράντυ

1 κούπα χονδροκομμένα καρύδια

1 χούφτα σταφίδες ξανθές

mwsaiko kakao2mwsaiko kakao3mwsaiko kakao4mwsaiko kakao5mwsaiko kakao6mwsaiko kakao7mwsaiko kakao8mwsaiko kakao9

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και τα περιλούζουμε με το μπράντι. Ανακατεύουμε λίγο και τ’αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο. Όταν πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα, προσθέτουμε εκεί το μίγμα των μπισκότων.

Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα κι αδειάζουμε το μίγμα κατα μήκος σε μια λαδόκολλα. Τότε κλείνουμε τις άκρες σχηματίζοντας  ένα ρολό. Το δουλεύουμε με τα χέρια μας πάνω στην επιφάνεια εργασία προκειμένου να μην υπάρχουν κενά ενδιάμεσα και να είναι συμπαγές το μίγμα. Κλείνουμε τις άκρες στρίβοντας το χαρτί και τοποθετούμε το γλυκό για λίγες ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να κόβεται. Ξεδιπλώνουμε τότε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ